Ţara noastră, cel mai ridicat deficit de cont curent din UE

A.B.
Internaţional / 4 aprilie

Ţara noastră, cel mai ridicat deficit de cont curent din UE

Uniunea Europeană a încheiat trimestrul patru din 2024 cu un excedent de cont curent de 113,2 miliarde de euro, echivalentul a 2,5% din PIB, potrivit datelor publicate de Eurostat, care afirmă cele ce urmează. Este o creştere faţă de cele 107,5 miliarde de euro (2,4% din PIB) înregistrate în trimestrul precedent şi de la 103,4 miliarde de euro (2,4% din PIB) în aceeaşi perioadă din 2023.

În ultimele trei luni ale anului trecut, 18 state membre ale UE au raportat excedente de cont curent. Cele mai mari s-au înregistrat în Germania (50,4 miliarde euro), Ţările de Jos (38,9 miliarde euro), Irlanda (18,2 miliarde euro), Danemarca (15,2 miliarde euro), Franţa (14,8 miliarde euro), Italia (9,9 miliarde euro) şi Suedia (9,7 miliarde euro). Alte opt state membre, printre care şi România, au înregistrat deficite, iar Portugalia a raportat un echilibru.

România a avut cel mai mare deficit de cont curent din UE în trimestrul patru din 2024, în valoare de 9,4 miliarde de euro, în creştere faţă de 8,5 miliarde de euro în trimestrul anterior. Grecia a urmat cu un deficit de 7,3 miliarde de euro.

Pe relaţiile externe, UE a înregistrat excedente de cont curent faţă de Marea Britanie (49 miliarde euro), Elveţia (28,3 miliarde euro), centrele financiare offshore (21,7 miliarde euro), SUA (20,6 miliarde euro), Canada (12,8 miliarde euro), Hong Kong (10,6 miliarde euro), Brazilia (8,4 miliarde euro) şi Japonia (7,9 miliarde euro).

În schimb, s-au înregistrat deficite în relaţiile comerciale cu China (minus 49,4 miliarde euro), Rusia (minus 1,5 miliarde euro) şi India (minus 1,3 miliarde euro).

Opinia Cititorului ( 2 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. Deja Romania a depasit pragul actual de 2% ,sunt economii mult mai bine plasate ,cu surplus bugetar care inca nu au ajuns la aceasta cifra din PIB ! Acest 2% din PIB reprezinta apropae 10 % din bugetul Romaniei deci e imposibil sa preluam aceasta cifra absurda de 3,5% din PIB care se vehiculeaza acum la Nato ! PIB e compus din cumularea tuturor tranzactiilor ,adica si a celor din sectorul privat ,dar acestia nu contribuie direct la politica asta de inarmare excesiva ,la comanda celor interesati direct ! Bugetul Romaniei reprezinta la putin de jumatate din PIB ul Romaniei ,din el se fac alocarile pentru inzestrare si deci cifrele angajate trebuie raportate la BUGETUL anual ,mai ales ca tara noastra e deja in procedura de deficit excesiv si intr un plan de reducere a deficitului pe 7 ani !

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

    Sefimea din Romania e ocupata sa nu scape puterea din mana,

    dar nu mai suntem recomandati ptr. investitii,dobanzile vor fi uriase, 

    iar la politic România, sever retrogradată de la „democrație deficitară” 

    la „regim hibrid” în Indexul Democrației 2024.Democratie mai slaba decat in : Libia,Pakistan,Senegal,Chad,Gu inea-Bissau(unde 10% din populatie mai

    practica canibalismul,ocazional),Jordan ia,Congo. 

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Comanda carte

PREŢUL SĂNĂTĂŢII

danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

04 Apr. 2025
Euro (EUR)Euro4.9770
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5295
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2969
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8826
Gram de aur (XAU)Gram de aur450.1929

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
leonidas-universitate.ro
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
ccib.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb