Tăriceanu: "Bugetul este o peticeală cu previziuni complet nerealiste"

F.A.
Ziarul BURSA #Politică / 16 februarie 2009

PNL a depus 3.000 de amendamente la Legea bugetului, însă toate au fost respinse, se pare, pe criterii politice

Preşedintele PNL, Călin Popescu Tăriceanu, susţine că toate cele 3.000 amendamente depuse de parlamentarii liberali la proiectul de buget au fost respinse în comisiile de specialitate ale Legislativului "exclusiv în baza unor criterii politice, fără a se asculta punctul de vedere al opoziţiei".

"Actualul buget este mai degrabă o peticeală care ne va servi o scurtă perioadă de vreme, după care vom constata că previziunile bugetare sunt complet nerealiste", a spus Tăriceanu, citat de Agerpres.

Liderul liberalilor consideră că previziunile bugetare "sunt complet nerealiste vor trebui complet revizuite".

"Sigur că în acest interval va fi necesar să facem apel la instituţii gen FMI, Comisia Europeană, pentru a ajuta Guvernul în construcţia unui buget care să stea în picioare", a mai susţinut preşedintele PNL.

Comisiile parlamentare de buget-finanţe au aprobat, sâmbătă, proiectul de buget de stat pentru anul 2009, cu 28 de voturi pentru şi opt voturi împotrivă. Proiectul bugetului de stat pentru anul 2009 prevede venituri de 75,7 miliarde lei (13,07 la sută din PIB) şi cheltuieli de 94,5 miliarde lei (16,32 la sută din PIB), cu un deficit de 18,819 miliarde lei (circa 4,7 miliarde euro la un curs mediu de patru lei).

Veniturile fiscale ale bugetului de stat sunt programate la 64,8 miliarde lei, din care impozit pe profit, venit şi pe câştigurile de capital - 19,93 miliarde lei, iar încasările din TVA sunt estimate la 44,41 miliarde lei. Din impozitul pe profitul companiilor, statul şi-a propus să strângă 19,93 miliarde lei, la care se vor adăuga 750 milioane lei - impozit pe profitul băncilor comerciale şi 4,69 miliarde lei impozit pe venitul persoanelor fizice. La capitolul de cheltuieli bugetare, proiectul de buget de stat prevede cheltuieli de personal de 15,68 miliarde lei, cheltuieli pentru bunuri şi servicii - 4,429 miliarde lei, cheltuieli cu dobânzile - 5,2 miliarde lei, subvenţii - 4,26 miliarde lei, transferuri pentru administraţia publică - 11,79 miliarde lei, cheltuieli de asistenţă socială - 17,86 miliarde lei, alte transferuri - 14 miliarde lei.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb