TĂRICEANU, DESPRE NOMINALIZAREA LUI MIRCEA DRĂGHICI PENTRU CONDUCEREA AEP: "Nu văd o problemă"

T.T.
Politică / 21 februarie 2019

Călin Popescu Tăriceanu (Sursa foto: Twitter)

Călin Popescu Tăriceanu (Sursa foto: Twitter)

Actualizare Tăriceanu, despre OUG pe justiţie: "Nu cred că se poate pune problema că afectează statul de drept sau independenţa magistraţilor în vreun fel"

Preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, astăzi, într-o conferinţă de presă la Oradea, că noua OUG pe justiţie nu afectează statul de drept sau independenţa magistraţilor în vreun fel şi a susţinut că ordonanţa întăreşte independenţa Secţiei pentru achetarea magistraţilor.

"Având în vedere că ordonanţa prevede un lucru foarte simplu şi foarte clar, şi anume ca Secţia de investigare a magistraţilor să se transforme în direcţie, iar şeful acestei direcţii sau titularul postului de şef al direcţiei urmează să fie numit exact după aceeaşi procedură după care sunt numiţi şi şefii DNA şi DIICOT - adică ministrul propune, CSM avizează şi preşedintele semnează decretul de numire -, nu cred că se poate pune problema că afectează statul de drept sau independenţa magistraţilor în vreun fel. Din contră, întăreşte independenţa acestei structuri, care va avea acelaşi mod de funcţionare şi de alegere a conducerii ca celelalte, pentru care s-au stabilit, pentru care s-au stabilit nişte criterii şi este un procedeu transparent de numire", a afirmat Tăriceanu.

Liderul ALDE a mai spus că procurorii protestează că nu mai pot să fie delegaţi pe funcţii de conducere.

"Foarte interesant. Deci judecătorii trebuie să dea examen şi toată lumea consideră ce e normal. trebuie să dai un examen şi eu zic că e foarte bine. A, nu, pentru procurori trebuie să facem diferit. Ei trebuie să poată să fie delegaţi, adică ei procuror de la parchetul de pa lângă tribunal şi îl delegi la ICCJ. Cum vi se pare chestia asta? Mie mi se pare anormal. Şi ei trebuie să respecte aceleaşi condiţii pentru promovarea pe funcţii", a adăugat preşedintele Senatului.

La rândul ei, Norica Nicolai a spus că în recomandările Comisiei de la Veneţia se vorbeşte despre stabilitate. Ea a spus că până acum DNA şi DIICOT au avut un regim diferit de promovare în funcţie, prin detaşare, care ar fi benefică pentru că poate însemna trecerea de la un salariu de 6.000 de lei la 16.000 de lei, plus locuinţă de serviciu şi diurnă pentru detaşare.

----

Liderul ALDE, Călin Popescu Tăriceanu, a declarat, astăzi, într-o conferinţă de presă la Oradea, că nu vede o problemă în legătură cu nominalizarea de către PSD a lui Mircea Drăghici pentru postul de preşedinte al Autorităţii Electorale Permanente (AEP), fiind un post unde trebuie să fie cineva care să cunoască legislaţia electorală.

"(n.r. Mircea Drăghici) are experienţă politică, este în momentul de faţă parlamentar şi sigur că în final va decide Parlamentul. Nu văd o problemă în această direcţie. Colegul nostru Daniel Barbu şi-a anunţat demisia într-un mod foarte onorabil, având în vedere că aspiră la un loc de candidat pe lista ALDE la alegerile pentru Parlamentul European şi în mod evident acest lucru l-ar duce într-o situaţie de incompatibilitate", a declarat Tăriceanu, conform Agerpres.

Întrebat dacă au fost negocieri între ALDE şi PSD având în vedere că instituţia era condusă de Daniel Barbu (ALDE), Tăriceanu a răspuns: "Nu suntem la piaţă. Îţi dau, îmi dai. Cred că la AEP trebuie să fie cineva care să cunoască legislaţia electorală, ca această instituţie să îşi poată face treaba, să-şi îndeplinească menirea".

Şeful AEP Daniel Barbu a demisionat, vizând locul doi al listei ALDE pentru europarlamentare.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb