TĂRICEANU DESPRE REÎNNOIREA PERMISULUI: "N-am văzut, nici nu cred că ar fi de dorit să vedem miniştri stând la cozi"

Laura Boico
Politică / 24 august 2016

Preşedintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu a declarat, marţi, în legătură cu relatările din presă potrivit cărora el a ocolit coada formată la Direcţia de paşapoarte şi eliberare permise, că există o doză imensă de populism în România şi că nu a văzut şi nu ar fi de dorit ca prim-miniştri, miniştri, preşedintele ţării să facă exerciţiul de a sta la coadă.

"Există o doză imensă de populism în România. Trebuie să ne hotărâm ce vrem. Vrem ca anumiţi oameni cu funcţii importante în stat să se distingă stând la cozi, sigur nefireşti fără îndoială şi pe care şi eu le condamn, sau vrem să se ocupe de ceea ce trebuie în funcţia respectivă, cum îşi gestionează timpul ? Suntem într-o fază de populism extrem în România care face să existe aceste atitudini pe care le-am observat", a spus Tăriceanu la un post de televiziune, explicând situaţia, potrivit căreia el a ocolit săptămâna trecută coada la DRPCIV pentru a-şi reînnoi permisul de conducere.

De asemenea, preşedintele Senatului a afirmat că acea coadă nu a fost de 1.000 de persoane, în condiţiile în care şeful instituţiei i-a relatat că în acel moment se eliberau între 200 şi 400 de permise de conducere pe zi.

"Nici eu n-am văzut, nici nu cred că ar fi de dorit să vedem prim-miniştri, miniştri, preşedintele ţării în trecut sau în viitor făcând acest tip de exerciţiu. Rămâne de rezolvat de ce se întâmplă această problemă. Am avut această ocazie să vorbesc cu şeful instituţiei şi care mi-a spus: 'În momentul de faţă se eliberează între 200 şi 400 de permise pe zi". Deci nu 1.000, cum a fost făcută vâlva. Am văzut că ştirea a fost preluată nemestecat că au stat 1.000 la coadă. Între 200 şi 400 de permise pe zi pentru că s-a concentrat în acelaşi loc şi Bucureştiul şi Ilfovul şi au un deficit de personal. Sigur că ar fi problema Executivului pentru că Executivul s-a angajat la debirocratizare. Debirocratizarea vedem că este, mai degrabă, un slogan", a precizat Tăriceanu.

El a adăugat, în context, că în România, conform legii, înalţi oficiali beneficiază de un sistem de protecţie asigurat de SPP.

"Există anumite protocoale între SPP şi instituţii în cazul în care un oficial, eu sau altul care beneficiază de aceste dispozitive, are nevoie să meargă într-o instituţie publică, aceste protocoale prevăd cum se realizează aceste comunicări şi modul de funcţionare. Pentru că există anumite considerente de securitate care funcţionează în egală măsură şi în România şi în alte state (...) în aşa fel încât să se evite situaţii, incidente", a precizat Tăriceanu.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Daca nu va place sa stati la coada, luati masuri ca sa dispara cozile. Din pacate va doare in dos de natiune. Va intereseaza numai afacerile voastre, mita, traficul de influenta (ca doar de-asta tineti cu dintii de imunitatea nesimtita), avantajele uriase la locul de munca (mult spus loc de munca, ca nu produceti decat circ si pagube natiunii) -masini, secretare, sume forfetare, salarii, indemnizatii, turism extern platit de romani si in final vacantele lungi (in care nu aveti timp sa stati la coada ca sunteti prea ocupati cu bunastarea romanilor)!!! Din moment ce voi, parlamentarii, produceti numai pagube natiunii, se pune intrebarea logica - De ce mai existati? E mai simplu sa luam toata legislatia de la nemti au de la englezi si am incheiat povestea. E mai clara, nu ne costa decat traducerea ei si in plus a dat roade dovedite deja. Oricum, nu vad ce legi viabile ar putea sa scoata soferii, tractoristii, fostele "miss" si lautarii care s-au tot perindat prin parlamentul ROU. Cum ramane cu educatia in Romania care oricum nu conteaza in sectorul de stat (pila si mita sunte mai puternice decat orice) si mai ales la varf? De ce ar mai invata copii nostri? Doar ca sa plece in afara, sa fie pribegi in tari straine, ca aici dicteaza prostia, nesimtirea si mita/traficul de influenta!!

    Daca doctorul, pompierul, politistul, brutarul (si altii ca ei) care chiar sunt necesari societatii pot sta la coada, tu, care nu te-ai dovedit cu nimic util acestei societati (nici macar cat ai fost in activitate, daramite in vacanta), de ce nu ai sta la coada? Ai pacienti de operat sau interventii la incendii sau la accidente sau ai de copt paine in cuptoare pentru natiune? Ce te face sa crezi ca esti atat de important pentru natiune?

    nu e de dorit ca ORICINE sa stea la cozi!facetio legi in asa fel incat NIMENI sa nu stea la cozi.Nu exista cetateni de RANG1 su zero.N-ai inteles nimic nea tari eu zic sa te faci pierdut din politica cat mai ai timp, la urmatoarea iesire in strada vei fi tinta clara tu si partidul si casa ta!parerea mea.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb