Tăriceanu: "În România nu există niciun caz de mare corupţie"

E.I.
Politică / 26 septembrie 2018

Sursa foto: Twitter

Sursa foto: Twitter

Preşedintele Senatului Călin Popescu Tăriceanu, susţine că "în România, spre deosebire de ţările din Occident, nu există niciun caz de mare corupţie" şi doar 4 cazuri din 4.000 de înalţi demnitari care au fost condamnaţi pentru luare sau dare de mită, relatează News.ro.

"A fost o întrebare în cadrul discuţiei cu grupul ALDE din Parlamentul European în legătură cu corupţia din partea unui parlamentar care a folosit următoarea formulă: a spus că fenomenul corupţiei este adânc înrădăcinat în România şi i-am spus că ea este un fenomen care ne preocupă şi pe care îl combatem, dar este un fenomen la fel de preocupant şi la fel de adânc înrădăcinat cum este şi în alte ţări", a precizat Tăriceanu.

Acesta a spus că, având în vedere statisticile europene cele mai recente, România se află undeva la mijloc în clasamentul ţărilor europene.

Preşedintele Senatului a adăugat că sunt multe ţări pe care nu vrea să le nominalizeze "dintr-o politeţe, dintr-o deferenţă faţă de cetăţenii acestor ţări".

"România a făcut progrese în ultima vreme şi cred că va face progrese în continuare şi vreau două remarci să fac. Prima, pe care am făcut-o şi acolo, în România, spre deosebire de ţările din Occident, nu există niciun caz de mare corupţie. Recent, în Olanda, care ne dă sfaturi în privinţa combaterii corupţiei, una dintre cele mai mari bănci, ING, a fost amendată cu 900 de milioane de euro pentru spălare de bani. În Danemarca, o ţară unde nu poate fi bănuită existenţa corupţiei, a bătut recordul. O bancă a fost amendată cu un miliard de euro pentru spălare de bani. În Germania, grupul Volkswagen a bătut toate recordurile, zeci de miliarde de euro plătiţi pentru corupţia din scandalul emisiilor grupului de automobile", a mai declarat liderul ALDE.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. si marmota invelea ciocolata in staniol!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb