Tăriceanu spune că nu demisionează şi îl invită pe Geoană să depună moţiune de cenzură

F.A.
Ziarul BURSA #Politică / 14 februarie 2008

Tăriceanu spune că nu demisionează şi îl invită pe Geoană să depună moţiune de cenzură

Premierul Tăriceanu a declarat ieri că nu are intenţia de a demisiona din funcţia de prim-ministru şi l-a invitat din nou pe liderul PSD, Mircea Geoană, să depună o moţiune de cenzură, dacă vrea căderea Guvernului şi declanşarea alegerilor anticipate. "Dacă voi avea intenţia să demisionez, voi comunica acest lucru. Nu am intenţia să demisionez. Dacă opoziţia doreşte alegeri anticipate, poate veni cu o moţiune de cenzură în Parlament", a declarat premierul, întrebat dacă va da curs propunerii lui Mircea Geoană, de a demisiona din Guvern.

Premierul a adăugat că PSD are propriile planuri şi strategii politice, iar el, în calitate de prim-ministru şi de preşedinte al PNL, are obiective politice diferite.

"În plan politic, opoziţia are oricând posibilitatea să folo­sească instrumentele de a răs­turna Guvernul, şi anume de a depune o moţiune de cenzură la adresa Guvernului. Nu am intenţia să demisionez, nu cred că, dacă în PSD există anumite planuri, trebuie neapărat să le împărtăşim", a adăugat Tăriceanu. Întrebat ce promisiuni neîndeplinite din programul de guvernare îl împiedică să-şi dea demisia, premierul a precizat că minis­trul Finanţelor, Varujan Vos­ganian, i-a prezentat în şedinţa de ieri un document din care reiese că toate angajamentele din programul de guvernare vor fi îndeplinite. "Aşa că, de ce aş demisiona?", a spus Tăriceanu, citat de NewsIn.

Delegaţii ale PSD şi PNL s-au întâlnit marţi seara pentru a discuta despre propunerea pesediştilor de declanşarea alegerilor anticipate, iar surse convergente au declarat că nu s-a ajuns la nicio înţelegere politică, fiecare dintre cele două tabere urmând să analizeze situaţia şi să aibă loc o nouă rundă de negocieri. Premierul ar fi condiţionat discuţiile pe tema anticipatelor de adoptarea votului uninominal şi a susţinut că o astfel de decizie nu ar fi benefică înainte de summitul NATO.

Sursele au relatat că pre­şedintele PSD Mircea Geoană a încercat să-l convingă pe Tăriceanu de faptul că atât PSD cât şi PNL se află "cu toate trupele în război" astfel încât actuala situaţie nu mai poate continua, iar soluţia este declanşarea alegerilor parlamentare înainte de termen, odată cu alegerile locale. În caz contrar, Geoană a spus că PSD va face "opoziţie la sânge", însă liderul social-democraţilor nu a pomenit nimic despre o moţiune de cenzură.

În replică, sursele citate sus­ţin că Tăriceanu a condiţionat o eventuală înţelegere de adoptare a votului uninominal în varianta dorită de liberali. Liberalii ar fi argumentat că aplicarea votului uninominal reprezintă o "ambiţie" a partidului lor şi nu vor renunţa la acest punct de vedere. Pesediştii şi liberalii ar urma să se consulte şi cu analiştii partidelor pentru a evalua avantajele şi dezavantajele pe care o astfel de măsură le-ar prezenta.

Din partea PNL au fost prezenţi la discuţii, pe lângă Tăriceanu, Teodor Meleşcanu şi Dan Radu Ruşanu, iar Mircea Geoană a fost însoţit de Vasile Dâncu, Titus Corlăţean, Viorel Hrebenciuc şi Ilie Sârbu.

Luni, liderul PSD, Mircea Geoană, le-a spus colegilor săi că are semnale că liberalii îşi pregătesc ieşirea de la guvernare şi că formaţiunea nu trebuie să fie prinsă pe picior greşit dacă acest lucru se întâmplă. Geoană s-a arătat favorabil ideii ca, dacă demisia Guvernului se produce, alegerile parlamentare anticipate să aibă loc cu cele locale, programate la vară.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb