Tarife mai mici pentru mesajele text trimise în regim de roaming

R.P.
Ziarul BURSA #Companii #Telecomunicaţii / 16 iulie 2008

Comisia Europeană (CE) a anunţat ieri că va adopta măsuri care să garanteze consumatorilor europeni că vor plăti mai puţin decât în prezent pentru mesajele-text trimise în regim de roaming, în condiţiile în care în fiecare an cele 2,5 miliarde de mesaje-text trimise de clienţii din UE în regim de roaming costă de peste 10 ori mai mult decât SMS-urile în regim naţional.

Costul mediu al unui mesaj-text în regim de roaming a fost, în perioada octombrie 2007 - martie 2008, de 0,29 euro. Noile propuneri ale Comisiei Europene în acest domeniu vor fi prezentate Parlamentului European şi Consiliului la începutul acestei toamne.

"Cetăţenii UE ar trebui să fie liberi să poată trimite mesaje-text în afara ţării în care se află fără a fi storşi de bani. Tarifele pentru roaming au golit deja buzunarele consumatorilor care folosesc serviciile de telefonie mobilă, în special al celor 77% dintre tinerii europeni care trimit SMS-uri când se află peste hotare", a spus comisarul european pentru societate informaţională şi media, Viviane Reding.

Potrivit oficialului european, care a apreciat că serviciile în regim de roaming încă sunt scumpe pentru consumatorii europeni, nu este un semnal bun pentru competitivitatea sectorului serviciilor de telecomunicaţii mobile din Europa faptul că operatorii de telefonie mobilă nu au dat curs apelului Bruxelles-ului de a proceda la reduceri voluntare de preţuri. Reding a mai spus că va face toate demersurile pentru ajungerea la un acord politic în acest domeniu în timpul preşedinţiei franceze a UE, care se încheie la 31 decembrie 2008.

Oficialul european a explicat că trimiterea de mesaje-text în regim de roaming nu trebuie să fie substanţial mai scumpă decât în regim naţional, aceasta fiind logica pieţei unice în domeniul telecomunicaţiilor.

La rândul său, Daniel Pataki, preşedintele Grupului autorităţilor de reglementare din Europa (ERG) şi şeful Autorităţii Naţionale de Comunicaţii din Ungaria, a declarat că "pe baza evaluării pieţei, realizată de autorităţile de reglementare naţionale, s-a ajuns la concluzia că preţurile serviciilor de mesaje-text în regim de roaming sunt în prezent prea ridicate".

"Salutăm faptul că şi Comisia a ajuns la concluzii similare. În opinia ERG, preţul adecvat pentru un SMS în regim de roaming ar trebui să fie cuprins între 0,11 euro şi 0,15 euro", a adăugat Pataki.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb