Ţările BRICS au stabilit structura de capital pentru banca lor de dezvoltare

Ziarul BURSA #Internaţional / 30 august 2013

Ţările BRICS (Brazilia, Rusia, India, China şi Africa de Sud) au ajuns la începutul lunii august la un acord cu privire la structura de capital pentru banca lor de dezvoltare destinată să le reducă dependenţa de instituţiile financiare occidentale.

Oficialii din Brazilia, Rusia, India, China şi Africa de Sud au căzut de acord să înfiinţeze o bancă cu un capital total de 50 de miliarde de dolari, împărţit în mod egal între statele membre, a declarat un oficial indian, citat de WSJ.

Graţie acestui acord, ţările BRICS vor avea control egal asupra viitoarei bănci, punând capăt dezacordurilor cu privire la finanţare şi managementul băncii, în condiţiile în care anterior China a propus înfiinţarea unei bănci cu un capital total de 100 de miliarde de dolari şi, de asemenea, dorea să deţină o participaţie mai mare. Economia chineză este de 20 de ori mai mare decât cea a Africii de Sud şi de patru ori mai mare decât cea a Rusiei sau Indiei.

Oficialul indian citat de WSJ a mai spus că blocul nu a luat încă o decizie cu privire la sediul viitoarei bănci. De asemenea, alte chestiuni importante, precum propunerea grupului de a oferi o participaţie la viitoarea bancă către statele dezvoltate, urmează să fie discutate în viitor. "Grupul analizează posibilitatea oferirii unei participaţii de 40-45% către statele non-BRICS", a adăugat oficialul.

Este posibil ca aceste chestiuni să fie discutate la următoarea reuniune a miniştrilor de Finanţe din BRICS, care va avea loc cu ocazia reuniunilor anuale de toamnă ale Băncii Mondiale şi Fondului Monetar Internaţional, în luna octombrie la Washington.

Statele BRICS (Brazilia, Rusia, India, China şi Africa de Sud) au decis în luna martie a acestui an la summitul de la Durban (Africa de Sud) crearea unei bănci proprii de dezvoltare. Cele cinci state membre sunt responsabile pentru 20% din PIB-ul mondial însă până acum nu au reuşit să ajungă la un numitor comun care să le permită să-şi utilizeze puterea economică în influenţă politică.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb