Ţările de Jos au suspendat utilizarea vaccinului AstraZeneca pentru persoanele sub 65 de ani

S.B.
Internaţional / 2 aprilie 2021

Ţările de Jos au suspendat utilizarea vaccinului AstraZeneca pentru persoanele sub 65 de ani

Ţările de Jos au suspendat vineri temporar utilizarea vaccinului AstraZeneca pentru persoanele sub 60 de ani, după decesul unei femei care fusese vaccinată cu acest ser, a transmis agenţia naţională de presă ANP care citează Ministerul Sănătăţii, informează Agerpres.

Decizia a fost luată în urma noilor rapoarte ale agenţiei de monitorizare a medicamentelor Lareb şi a discuţiilor cu autorităţile sanitare, se arată într-un comunicat al Ministerului Sănătăţii olandez.

Lareb, care urmăreşte efectele secundare ale medicamentelor, a declarat vineri mai devreme că a primit cinci rapoarte de tromboză extinsă cu număr scăzut de trombocite după vaccinările cu vaccinul AstraZeneca, inclusiv la o femeie care a murit. Agenţia a spus că evenimentele au avut loc la 7 până la 10 zile după vaccinare.

"Sunt femei între 25 şi 65 de ani. Trei paciente au prezentat embolii pulmonare extinse. Una a murit şi una a avut, de asemenea, o hemoragie cerebrală'', a detaliat Lareb.

Aproximativ 400.000 de persoane au fost vaccinate cu AstraZeneca în Ţările de Jos în perioada respectivă, iar rapoartele "par comparabile cu alte rapoarte din Europa", a spus Lareb.

Aproximativ 10.000 de programări pentru vaccinări urmează să fie anulate în urma deciziei de suspendare a utilizării vaccinului.

Şi Germania a oprit săptămâna aceasta vaccinarea cu AstraZeneca pentru persoanele cu vârsta sub 60 de ani.

Ţările de Jos au înregistrat 1,2 milioane de cazuri de coronavirus în total şi peste 16.500 de decese.

În urma anunţului Ţărilor de Jos, AstraZeneca a declarat că lucrează cu autorităţile olandeze pentru a răspunde oricăror întrebări legate de utilizarea vaccinului său împotriva COVID-19.

"Autorităţile de reglementare din Marea Britanie, Uniunea Europeană şi Organizaţia Mondială a Sănătăţii au ajuns la concluzia că beneficiile utilizării vaccinului nostru pentru a proteja oamenii de acest virus mortal depăşesc în mod semnificativ riscurile la toate grupele de vârstă adultă", a declarat un purtător de cuvânt al AstraZeneca, potrivit Agerpres.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. In data de 03 martie am facut vaccinul Astra zeneca-- simt ca mi arde scalpul, imi vine sa mi intind picioarele adica sa le încordez. Nustiu ce sa fac, sa mai fac rapelul sau sa renunt la vaccinare

    1. Du-te sa-ti faci o tomografie craniana.Paza buna pazeste primejdia rea.

    Daca din 10 Vaccinati scapa 6 si 4 mor inseamna ca vaccinul este foarte bun intrucat nimarul celor care evita imbolnavirea este mai mare decat a celor care risca moartea. Logic este foarte crect si putem sa mergem inainte.

    Vaccinul asta nici macar nu e produs de rusi dar ai senzatia ca joci la ruleta ruseasca.Niciun vaccin impotriva Covid-19 nu are asemenea efecte adverse.Cred ca ar trebui administrat doar persoanelor care se afla pe tratament anticoagulant si/sau antiagregant plachetar.Probabil ca persoanele mai in varsta se afla sub acest tratament si din aceasta cauza nu s-au semnalat cazuri de tromboze si coagulare intravasculara diseminata.Sincer vorbind,sunt reactii adverse inacceptabile!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb