TAROM caută soluţii pentru a diminua impactul negativ al grevei de avertisment de vineri

Ioana Dogaru
Companii / 21 ianuarie 2016

Reprezentanţii TAROM analizează soluţii prin care să fie diminuat la minimum impactul negativ al eventualelor acţiuni sindicale ale furnizorului de servicii la sol, Globe Ground România, care oferă servicii de handling aeronave la sol şi tractare aeronave, după ce angajaţii companiei au anunţat că intră în grevă de avertisment, potrivit unui comunicat de presă remis redacţiei.

Liderului Sindicatului Liber de Handling Aeronautic, Alexandru Cioc, a precizat miercuri pentru Agerpres că angajaţii sunt nemulţumiţi de salarii, de programul de lucru, dar şi de dimensionarea personalului şi normarea activităţii în raport cu volumul şi condiţiile de muncă. Potrivit acestuia, în cele două ore anunţate pentru grevă, respectiv 13,00 - 15,00, angajaţii companiei de handling vor înceta complet lucrul.

"În acest sens este luată în considerare posibilitatea apelării la alţi furnizorii autorizaţi pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti. Vă vom ţine la curent cu evoluţia situaţiei", potrivit comunicatului TAROM, transmis joi.

Avioanele care decolează vineri, în intervalul orar 13,00 - 15,00, ar putea avea întârzieri de până la două ore. Potrivit liderului Sindicatului Liber de Handling Aeronautic, Alexandru Cioc, cea mai stringentă problemă este cea a dimensionării personalului şi normarea activităţii în raport cu volumul şi condiţiile de muncă, în contextul în care, în ultimii doi ani, între 100 şi 150 de salariaţi ai companiei au demisionat, iar volumul de muncă a rămas acelaşi, poate chiar a crescut.

O altă nemulţumire a salariaţilor vizează programul de muncă, aceştia nemaiavând, conform liderului de sindicat, timp de refacere sau de activităţi familiale. De asemenea, angajaţii firmei de handling reclamă faptul că nu li se asigură transportul spre şi dinspre locul de muncă, respectiv aeroportul Henri Coandă (Otopeni), şi nici decontarea acestuia, în condiţiile în care turele de lucru încep în cursul nopţii.

Globe Ground România a fost înfiinţată în 1992. Printre operatorii aerieni deserviţi de compania de handling se numără Air France KLM, Alitalia, Austrian Airlines, Carpatair, easyJet, LOT Polish Airlines, Lufthansa, flydubai, TAP Portugal, TAROM, Swiss International Air Lines, Cyprus Airways, Aegean Airlines, AirBaltic, Adria Airways, Aerosvit, Air Europa, Air Malta, EL-AL Israel Airlines etc.

În 2014, Globe Ground România a consemnat un profit net în creştere de 10,37 milioane de lei şi o cifră de afaceri de 73,85 milioane de lei. Numărul de angajaţi era de 792.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb