Taxă pod Feteşti 2021. Unde se poate achita

J.P.
Miscellanea / 29 aprilie 2021

Taxă pod Feteşti 2021. Unde se poate achita

Pentru ca şoferii să poată plăti taxa de pod în zona Feteşti Cernavodă mai uşor, autorităţile au venit cu modalităţi noi pentru a uşura procesul de achitare a acestei taxe.

Conform informaţiilor oferite de CNAIR, pentru a plăti taxa de pod, şoferii trebuie să acceseze platforma taxadepod.ro.

Pentru comenzile pe care ati ales sa le achitati prin transfer bancar, emiterea peajului se va face doar dupa confirmarea creditarii contului societatii noastre cu suma transferata.

Procesarea platilor online prin card este facuta de PayU. Emiterea peajului si expedierea lui prin e-mail se vor face numai dupa ce se confirma efectuarea platii. Confirmarea platilor se face in 4-5 minute de la ultimul pas efectuat de catre client online.

Taxa de pod Feteşti poate fi achitată şi prin SMS. În reţeaua Orange, spre exemplu, paşii pentru achitarea taxei sunt. Plăteşte direct de pe numărul tău Orange, oricând înaintea trecerii peste pod sau cel târziu până la ora 24:00 a zilei următoare traversării podului de la Feteşti.

Pentru vehiculele rutiere de transport persoane cu cel mult 8+1 locuri pe scaune, taxele sunt urmatoarele: 1 trecere - 13 lei, 2 treceri - 26 lei, 20 treceri - 208 lei.

Pentru vehiculele rutiere de transport persoane care au intre 9-23 locuri pe scaune sau cu masa totala maxima autorizata intre 3.5 - 12 tone, taxele sunt urmatoarele: 1 trecere - 47 lei, 2 treceri - 94 lei, 20 treceri - 818 lei.

Pentru vehiculele rutiere de transport persoane cu mai mult de 23 locuri pe scaune sau cu masa totala autorizata mai mare de 12 tone

si cu maximum 3 axe, taxele sunt urmatoarele: 1 trecere - 64 lei, 2 treceri - 128 lei, 20 treceri - 1114 lei.

Pentru vehiculele rutiere cu masa totala autorizata mai mare de 12 tone si cu minim 4 axe, taxele de transport sunt urmatoarele: 1 trecere - 91 lei, 2 treceri - 182 lei, 20 treceri - 1584 lei.

Unde pot plăti amenda pentru pod Feteşti?

Persoanele fizice pot achita amenda:

- la administraţiile publice locale

- în conturile dedicate

- la casierie

- online (cu cardul pe internet)

- la alte instituţii publice abilitate să administreze aceste venituri ale bugetelor locale

prin mijloace de plată online, administrate /autorizate /acceptate de administraţiile publice locale

- ghiseul.ro - dacă instituţia locală respectivă este înrolată - vezi instituţiile înrolate pentru fiecare judeţ); pe ghiseul.ro poţi plăti în siguranţă cu cardul, chiar şi cu un card emis în străinătate; aici poţi încărca şi un document scanat (jpeg sau png); din păcate nu se poate încărca pdf ceea ce este o problemă în cazul în care se doreşte trimiterea a mai multor documente; recomandăm să trimiteţi plicul sau dovada datei comunicării în cazul în care plătiţi amenda în primele 15 zile.

CNADR recomandă ca plata amenzii să se facă în conturile dedicate deschise la administraţia publică locală unde îşi are domiciliul contravenientul persoană fizică.

Plata amenzii se poate efectua totuşi în conturile dedicate deschise la oricare din administraţiile publice din România, indiferent de localitatea pe a cărei rază acestea funcţionează, de cetăţenia, domiciliul sau de reşedinţa contravenientului.

Persoanele juridice pot achita amenda:

La bugetul de stat:

- la unităţile Trezoreriei Statului în conturile dedicate

- la instituţiile autorizate de acestea să încaseze amenzile sau, prin mijloace de plata online, administrate/ autorizate/ acceptate de unităţile Trezoreriei Statului.

Pentru plată ai nevoie de procesul verbal de constatare a contravenţiei (PVCC) şi dovada comunicării acestuia (plicul).

Cât este amenda pod Feteşti?

Amenda variază în funcţie de tipul vehiculului.

Pentru autoturisme, amenda este cuprinsă între 130 lei şi 260 lei. Contravenientul poate plăti jumătate din minimul amenzii, adică 65 lei, dacă este plătită în maxim 15 zile de la data comunicării Procesului verbal de constatare a contravenţiei (PVCC) şi a înştiinţării de plată (conform legii 203/2018 Art. 20).

a) Vehicule rutiere de transport persoane cu cel mult 8 + 1 locuri pe scaune, inclusiv conducătorul (autoturisme)

b) Vehicule rutiere cu masa totală maximă autorizată mai mică sau egală cu 3,5 tone, exclusiv vehiculele rutiere de transport persoane

Amenda: 130 - 260 lei

a) Vehicule rutiere de transport persoane cu mai mult de 9 locuri pe scaune, inclusiv conducătorul auto, şi maximum 23 de locuri pe scaune, inclusiv conducătorul auto

b) Vehicule rutiere cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone şi mai mică de 12,0 tone, exclusiv vehiculele rutiere de transport persoane

Amenda: 470 - 940 lei

a) Vehicule rutiere de transport persoane cu mai mult de 23 de locuri pe scaune (inclusiv conducătorul auto)

b) Vehicule rutiere cu masa totală maximă autorizată mai mare sau egală cu 12,0 tone şi cu maximum 3 axe (inclusiv), exclusiv vehiculele rutiere de transport persoane

Amenda: 640 - 1280 lei

Vehicule rutiere cu masa totală maximă autorizată mai mare sau egală cu 12,0 tone şi cu minimum 4 axe (inclusiv), exclusiv vehiculele rutiere de transport persoane

Amenda: 910 - 1820 lei

Cum pot contesta amenda pod Feteşti?

Poţi face face contestaţie la judecătoria în a cărei circumscripţie contravenientul domiciliază. În acest caz, contravenientul este persoana numită în procesul verbal, chiar dacă nu este vorba de şoferul maşinii din momentul trecerii.

Poţi trimite contestaţia şi prin poştă. Asigură-te că ai trecut corect codul poştal.

De asemenea, poţi solicita judecarea în lipsă.

Ai nevoie de:

- dovada plăţii peajului pentru podul respectiv (dacă este SMS, pe lângă screenshot al SMS-ului, adaugă şi copia facturii de telefonie şi dovada plăţii acesteia)

- certificatul de înmatriculare al autovehiculului respectiv

- actul de identitate.

Formularea corectă a plângerii împotriva procesului verbal este esenţială. Descarcă acum ghidul nostru de contestare a amenzii!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb