TD AMERITRADE URMEAZĂ DECIZIA SCHWAB CORP Unii brokeri americani renunţă la taxa pe tranzacţii

Mihai Gongoroi
Ziarul BURSA #Internaţional / 3 octombrie 2019

Unii brokeri americani renunţă la taxa pe tranzacţii

Casa americană de brokeraj Charles Schwab Corporation (SCHW) a anunţat, ieri, că renunţă la perceperea de comisioane pentru tranzacţionarea on­line a acţiunilor americane, ETF-urilor şi opţiunilor, decizie luată tot ieri şi de TD Ameritrade, acesta fiind punctul culminant al unei bătălii multianuale din industria de brokeraj americană, transmite CNBC.

Anunţul Charles Schwab a produs un recul de 9,73% pentru acţiunile SCHW, care au tras după sine şi titlurile rivalilor TD Ameritrade Holding Corp şi E-Trade, ce s-au prăbuşit cu 25,76% şi 16,4% în aşteptarea unor decizii similare ce au potenţialul să afecteze veniturile. TD Ameritrade nu s-a lăsat aşteptată, iar ieri a anunţat că va adopta aceeaşi structură de costuri ca Schwab pentru toate tranzacţiile de pe platformele sale mobile şi web cu acţiuni americane, ETF-uri şi opţiuni.

Compania de brokeraj a lui Schwab, care administrează active în valoare de 3,72 trilioane de dolari, a notat într-un comunicat că respectivele comisioane reprezintă doar 3-4% din profitul net aferent fiecărui trimestru. Este o diferenţă mare faţă de competitori, circa 25% din profitul anual al TD Ameritrade şi 16% din profitul anual al E-Trade fiind asigurat din comisioane, potrivit CNBC.

Eliminarea taxelor pe tranzacţii de către Schwab şi TD Ameritrade vine în contextul în care industria de brokeraj americană se confruntă cu o concurenţă acerbă din partea platformelor de trading ce nu percep comisioane ale Interactive Brokers Group, Robinhood sau JP Morgan Chase.

Start-up Robinhood a oferit tranzacţii fără comisioane pentru prima dată în 2013, iar analiştii au anticipat de atunci că este doar o problemă de timp până când marii brokeri din piaţa americană vor fi forţaţi să aplice un regim similar.

Anunţul Schwab Corporation vine după ce, joia trecută, Interactive Brokers, care oferă deja unele dintre cele mai mici comisioane prin propria platformă online de trading, a luat decizia să ofere tranzacţii gratuite clienţilor în cazul tranzacţiilor cu acţiuni şi ETF-uri listate în SUA, iar JP Morgan Chase şi-a făcut publică propria aplicaţie de trading gratuit în luna august. Noile platforme se bazează totuşi pe o subscripţie pe o perioadă de timp în locul comisioanelor pe tranzacţii.

Un serviciu similar a fost anunţat şi de fintech-ul Revolut în lunile precedente, ce oferă servicii de tranzacţionare prin intermediul aplicaţiei mobile. De menţionat şi faptul că ordinele plasate prin platforma IBKR Lite a Interactive Brokers sunt transmise unor market-makeri care plătesc compania de brokeraj pentru fluxul de ordine, în loc să caute execuţia cea mai bună prin propriul mecanism de plasare al ordinelor.

Într-o notă adresată investitorilor, analistul Craig Siegenthaler de la Credit Suisse notează că aşteptările sunt ca Fidelity şi E-Trade, alte două companii americane mari de intermediere, să anunţe reduceri similare pentru comisioanele percepute în urma deciziilor Schwab şi TD Ameritrade, cel mai probabil scenariu fiind o structură de cost identică cu cele două.

La deschiderea şedinţei de ieri de la Wall Street, acţiunile SCHW se tranzacţionau în scădere cu 1,67%, în timp ce cele ale TD scădeau cu 1,49%. Titlurile Fidelity marcau o depreciere de 1,38%, iar cele ale E-Trade de 0,51%.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Emergentii, voi tocmai ati introdus taxa pe ordin

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb