Tech Academy oferă cursuri de IT pentru 660 de angajaţi din regiunile Sud Vest, Sud Muntenia şi Sud Est

S.B.
Miscellanea / 29 martie 2021

Tech Academy oferă cursuri de IT pentru 660 de angajaţi din regiunile Sud Vest, Sud Muntenia şi Sud Est

Tech Academy îşi propune să contribuie activ la digitalizarea forţei de muncă din România prin instruirea a 660 de angajaţi din regiunile Sud Vest, Sud Muntenia şi Sud Est, potrivit unui comunicat remis redacţiei.

"Tehnologia şi implicit digitalizarea nu schimbă doar maniera de comunicare, ci şi felul în care oamenii de pretutindeni trăiesc şi muncesc, iar situaţia creată de pandemia de COVID-19 a dat Uniunii Europene şi ţărilor membre un puternic imbold de a depune eforturi în direcţia tranziţiei mai accelerate spre digitalizare în sectorul public şi privat. Conform statisticilor Consiliului European, la nivelul Uniunii, ne confruntăm cu o cerere tot mai mare din partea tuturor sectoarelor de lucrători cu competenţe digitale. În contextul dat, Tech Academy îşi propune să contribuie activ la digitalizarea forţei de muncă din România prin instruirea a 660 de angajaţi din regiunile Sud Vest, Sud Muntenia şi Sud Est.

Deficit estimat de angajaţi ,,digitalizaţi" în Uniunea Europeană de aproximativ 1 milion de persoane

Soluţiile digitale contribuie activ atât la crearea de locuri de muncă, la stimularea inovării, progresului şi competitivităţii, cât şi la o îmbunătăţire generală a vieţii cetăţenilor. Digitalizarea face acum parte din viaţa noastră, indiferent că suntem angajaţi sau antreprenori, de tipul de companie pentru care lucrăm şi de domeniul în care activăm. Este o trăsătură cu care generaţiile noi "se nasc" şi pe care generaţiile existente trebuie să "o dobândească", în anul 2020 statele membre ale UE confruntându-se cu un deficit estimat de 1 milion de experţi în domeniul digital necesari pe piaţă. Unul dintre punctele de pe agenda liderilor UE este de înjumătăţi acest număr până în anul 2025 prin facilitatea şi îmbunătăţirea educaţiei digitale şi prin actualizarea competenţelor forţei de muncă.

Tech Academy - cursuri pentru digitalizarea României pentru 660 de angajaţi. 90% dintre cursanţi vor obţine şi diplomă recunoscută de ANC

Contrar faptului că ne mândrim cu o comunitate respectabilă de specialişti IT şi cu viteze de internet greu de egalat, România se află pe ultimele locuri în Europa în ceea ce priveşte nivelul general de alfabetizare digitală a populaţiei, conform ultimului raport despre indexul de digitalizare realizat de Banca Europeană de Investiţii.

Astfel, dată fiind nevoia evidentă de cursuri IT pentru lucrătorii din toată Europa, printre care şi România, au fost alocate fonduri considerabile care să contribuie la integrarea tehnologiei în vieţile angajaţilor. Aşa a apărut Tech Academy, proiect al cărui principal obiectiv este de a contribui activ la digitalizarea forţei de muncă din România. Fiecare cursant va beneficia de 10 ore de consiliere profesională pentru stabilirea acţiunilor viitoare şi identificarea nevoilor de instruire conform aptitudinilor actuale. Ulterior, toţi cursanţii vor participa la IT Bootcamp, un program accelerat de 80 de ore de dezvoltare a competenţelor digitale.

Cine poate participa la Tech Academy?

Conform reprezentanţilor proiectului, participarea la Tech Academy este voluntară, iar grupul ţintă va fi compus din minim 660 de persoane, angajaţi cu contract individual de muncă (cu normă întreagă sau cu timp parţial), inclusiv PFA şi întreprinderi individuale, cu domiciliul sau reşedinţa în regiunile Sud Vest, Sud şi Sud Est şi vârsta cuprinsă între 25 şi 64 ani.", se arată în comunicatul Tech Academy.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb