TECHNO OFFICE: 70% dintre companii aleg să implementeze un spaţiu de relaxare

Adina Lateş
Companii #Imobiliare / 3 noiembrie 2015

Potrivit Techno Office, furnizor de soluţii complete pentru amenajarea spaţiilor de birouri, pentru a asigura nevoile de confort fizic şi psihic ale angajaţilor, companiile din România îşi pot transforma spaţiile de birouri în zone sănătoase prin utilizarea unui mobilier adecvat, instaurarea unor zone de recreere şi iniţierea unor programe flexibile pentru angajaţi, informează un comunicat remis redacţiei.

"Companiile prezente pe piaţa locală au început să ţină cont de faptul că un angajat sănătos şi fericit este mai productiv decât unul bolnav şi frustrat. Iar deşi ţara noastră este cunoscută şi pentru o forţă de muncă low-budget, companiile au început să investească din ce în ce mai mult în confortul angajaţilor", a declarat Iuliana Carata, cofondator Techno Office.

Astfel, potrivit reprezentantului companiei, cele mai importante aspecte care ajută la menţinerea unui ambient sănătos la locul de muncă vizează utilizarea unui mobilier adecvat, instaurarea unor zone de recreere, precum şi iniţierea unor programe flexibile pentru angajaţi.

Alegerea unui mobiler ergonomic trebuie să ţină cont, în primul rând, de mobilitatea pe care o permite utilizatorului. În plus, selectarea produsului, trebuie să ţină cont şi materialelor din care acesta este confecţionat, efectul asupra organismului şi durabilitatea sa în exploatare.

"Corpul nostru nu este conceput pentru şezut ore îndelungate pe scaun, dimpotrivă. Avem nevoie de tensiuni alternative, mişcări neregulate şi non-repetitive pentru a funţiona corect, inclusiv mental. Amorţeala, oboseala şi stresul somatic sunt primele efecte ale nerespectării acestei realităţi. Iar timpul în care un angajat stă ţintuit în scaun îi afectează performanţa mai mult decât ne imaginăm. De aceea, un scaun ergonomic cu reglaje şi mecanisme adecvate, trebuie să ne scutească măcar de durerile lombare, cervicale sau binecunoscutele crize de nerv sciatic. Şi calculând pierderile, aflăm că puţine companii îşi permit luxul unui scaun ieftin", a completat, la rândul său, Mircea Ilaş, Designer Techno Office.

De asemenea, acesta recomandă alternarea poziţiei de muncă stând pe scaun cu cea din picioare, soluţiile în acest caz fiind un birou reglabil pe înălţime - sit-up desk - la care angajatul poate lucra atât din picioare, cât şi de pe scaun, sau chiar un birou tip lounge, care îi permite acestuia să adopte o poziţie confortabilă, asemenea celei experimentate într-un fotoliu sau o canapea.

Companiile mai pot veni în ajutorul angajaţilor cu o amenajare informală a spaţiilor comune, precum sălile de şedinţă sau chiar o încăpere special dedicată pauzelor de relaxare. În aceste cazuri, Techno Office recomandă folosirea unui mobilier informal precum cel de lounge, dar şi integrarea unor canapele, fotolii, console de joc sau instrumente muzicale.

De asemenea, potrivit Techno Office, 70% dintre companiile care îşi amenajează birourile, cu precădere cele care activează în industriile de media, publicitate, IT şi FMCG, aleg să implementeze un spaţiu de relaxare destinat, cel mai adesea, prezentărilor, brainstorming-urilor sau discuţiilor informale.

"Dacă în marile corporaţii din afara României angajaţii beneficiază deja de posibilitatea unor programe prin care pot profita de mobilitatea oferită de era tehnologiei, pe piaţa locală, numărul companiilor care pun la dispoziţia angajaţilor programe flexibile, prin care aceştia îşi pot aloca o zi din săptămână pentru a-şi desfăşura activităţile de acasă, este foarte mic.

De asemenea, acolo unde jobul permite, Techno Office recomandă şi alternarea muncii de birou cu cea desfăşurată pe teren, ocazie prin care angajatul îşi poate destinde atât corpul, cât şi mintea. Nu în ultimul rând, în cazul companiilor mici, care îşi desfăşoară activitatea într-o locuinţă cu acces la un spaţiu în aer liber, sezonul cald este un moment propice în care activităţile cotidiene se pot desfăşura în afara biroului", se mai arată în comunicat.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb