Tehnologia impulsionează turismul

Ziarul BURSA #Lifestyle / 21 februarie 2020

Tehnologia ne face viaţa mai uşoară, inclusiv atunci când suntem în vacanţă. Echipa motorului gratuit de căutare pentru călătorii momondo.ro a selectat cele mai interesante hoteluri care se folosesc de evoluţia tehnologiei pentru a atrage clienţi. Utilizarea aplicaţiilor mobile pentru a controla luminozitatea camerei, sunetele ambientale sau aparatele electronice este deja des întâlnită în hotelurile elitiste, dar creativitatea managerilor a mers mult mai departe de atât în cazurile prezentate. Într-o lume în care avansul tehnologic este atât de rapid, este evidentă nevoia sectorului turistic de a ţine pasul cu aceste schimbări şi de a adopta măsuri actuale care aduc şi mai mult confort clienţilor. De aceea, hotelurile care doresc să atragă vizitatori interesaţi şi de alte aspecte decât o simplă găzduire, creează o temă care stă la baza funcţionării unităţii şi care dictează modul în care turiştii interacţionează cu personalul.

Vă prezentăm, mai jos, câteva exemple. Henn na Hotel - Tokyo, Japonia, roboţii sunt o parte semnificativă din experienţa cazării în acest hotel, întâmpinând oaspeţii chiar de la recepţie.

Un dinozaur-robot (care poateîntreţine o minimă conversaţie în limbile engleză şi japoneză) se va ocupa de check-in-ulclienţilor, urmând ca aceştia să se îndrepte către camera rezervată, a cărei uşă se va deschide prin recunoaştere facială. În interiorul camerei se află un alt mini-robot cu rol de asistent personal care,pe lângă funcţionalităţi de bază precum controlul luminilor, poate oferi sfaturi în funcţie de întrebările primite, pentru a-i ajuta pe turişti să descopere pe deplin zona în care se află. O altă idee originală este sistemul de climatizare care adaptează temperatura camerei în funcţie de temperatura corporală a celor prezenţi. Eccleston Square Hotel - Londra, UK, îşi surprinde vizitatorii prin controlul digitalizat al tuturor funcţiilor din camerele în care sunt cazaţi. Telecomenzile integrate cu bun gust în locuri accesibile din încăpere permit clienţilor să controleze muzica ambientală, luminile din cameră, televizorul integrat în oglinda din baie sau chiar peretele cabinei de duş care poate deveni opac printr-o simplă apăsare de buton. Tableta completează aceste funcţii, asigurând legătura cu personalul hotelului păstrând confortul deja creat.

Blow Up Hall 50 50 - Poznan, Polonia: procedura obişnuită de check-in nu poate fi efectuată înacest hotel, pentru simplul fapt că nu există biroul de recepţie. Clienţii primesc un smartphone (înlocul unei chei) care îi vaghida prin unitate pentru a găsi camera pe care au rezervat-o şi pe care îl vor folosi ulterior ca pe un asistent personal pe durata întregii experienţe de a fi cazaţiaici. Aloft Silicon Valley - Newark, California, SUA, încearcă să ţină pasul cu aşteptările clienţilor tot mai interesaţi de robotizarea proceselor uzuale, atunci când sunt uşor de implementat. Aşadar, un turist care comandă prosoape, ziarul recent, apă sau alte produse consumabile, vaprimi aceste lucruri de la un robot care se poate deplasa în interiorul hotelului, poate folosi liftul şi care va apela telefonul din cameră atunci când se va afla înfaţa uşii respective. YOTEL - New York, SUA, a înlocuit biroul de recepţie cu automatul de check-in, la care fiecare client poate apela pentru a începe şederea în acest hotel. Simpla introducere a datelor de rezervare va elibera cheia electronică corespunzătoare camerei solicitate. Următorul element care a ţinut pasul cu dezvoltarea tehnologiei este robotul care preia bagaje şi le stochează în seifuri, urmând să le recupereze mai târziu, când posesorul va introduce numele de familie şi codul PIN ales.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb