ZIARUL BURSA

21 februarie 2020
Ediţia din 15.08.2024
Sergiu Oprescu: "Strategia de la Balvanyos a fost un moment istoric al pieţei de capital. Eram foarte neomogeni atunci şi totuşi am făcut împreună un efort de 48 de ore în care am prezentat Strategia de dezvoltare a pieţei de capital. În spatele acelei strategii a fost o muncă de aproape un an, timp în care am creat ceea ce atunci s-a numit viziunea, misiunea, obiectivele şi strategiile pieţei de capital, după care am lansat, cu guvernul de atunci, programul «O piaţă puternică de capital»".

SERGIU OPRESCU, PREŞEDINTELE EXECUTIV ALPHA BANK ROMÂNIA: "Ţara noastră este în linie cu cerinţele directivei pe obligaţiunile ipotecare"

EMILIA OLESCUBănci-Asigurări / 21 februarie 2020

(Interviu cu Sergiu Oprescu, Preşedintele executiv Alpha Bank România, Director General al reţelei internaţionale Alpha Bank şi preşedinte al Asociaţiei Române a Băncilor) 

"Suntem pe autostrada capitalului european"

Preşedintele Alpha Bank România continuă să promoveze ideea că piaţa de capital şi cea bancară ar trebui să conlucreze

Reporter: În curând se va împlini un an de când aţi lansat cu succes prima emisiune de obligaţiuni ipotecare din ţara noastră. Care a fost feedback-ul avut în urma acestui eveniment de referinţă, atât pentru sistemul bancar de la noi, cât şi pentru piaţa noastră de capital?

Sergiu Oprescu: A fost un eveniment destul de bine primit şi de către piaţa locală, dar mai ales de piaţa internaţională, pentru că marea şansă pe care am avut-o a fost să punem Româ­nia pe harta internaţională a obligaţiunilor ipotecare.

Datorii record pentru "economiile de frontieră" în 2019

Datorii record pentru "economiile de frontieră" în 2019

Călin Rechea Macroeconomie / 21 februarie 2020

Călin Rechea

Datoriile de la nivelul economiilor de frontieră au crescut cu aproape 75 de miliarde de dolari în primele trei trimestre din 2019 şi au atins un nou record, de 114% din PIB, respectiv 3,2 trilioane de dolari, conform ultimelor date de la Institute of International Finance (IIF) (vezi graficul).

Deficitele doboară leul

Deficitele doboară leul

Vlad DobreaBănci-Asigurări / 21 februarie 2020

Moneda naţională se deteriorează de la o zi la alta, principalele valute continuând să atingă maxime istorice faţă de leu. Acesta scade atât din cauza deficitului comercial în creştere, cât şi ca urmare a nivelului pe care îl are deficitul bugetar, apreciază analiştii economici

Profit de 2,366 miliarde euro pentru BCE, în 2019

Profit de 2,366 miliarde euro pentru BCE, în 2019

A.V.Internaţional / 21 februarie 2020

Profitul realizat de Banca Centrală Europeană (BCE) în exerciţiul financiar 2019 a crescut, în ritm anual, cu 790 de milioane de euro, la 2,366 de miliarde de euro, în principal datorită majorării veniturilor generate de portofoliul în dolari şi de cel de active achiziţionate, după cum a informat, ieri, instituţia financiară.

Fragilitatea democraţiilor postmoderne

Cornel CodiţăEditorial / 21 februarie 2020

Cornel Codiţă

Nu par prea departe vremurile în care democraţia ar putea fi întîlnită doar ca piesă de muzeu. O curiozitate a unor timpuri pe cît de stranii şi rău orînduite, pe atît de îndepărtate. Nu neapărat în timp, cît mai degrabă în principii, reguli, sensuri şi obiective ale guvernării, ale vieţii publice şi individuale.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
CSM, o instituţie ignorată de preşedintele ţării

CSM, o instituţie ignorată de preşedintele ţării

George MarinescuPolitică / 21 februarie 2020

Preşedintele Klaus Iohannis a emis, ieri, decretele de numire în funcţie a procurorilor-şefi de la cele mai importante parchete din ţară. Iohannis a fost de acord cu toate cele trei propuneri ale ministrul interimar al Justiţiei, Cătălin Predoiu,...

Sursa foto: romd.socialistmodernism.com

SINDICATELE ACUZĂ:  IMGB, ţinta rechinilor imobiliari

I.Ghe.Companii / 21 februarie 2020

Federaţia Sindicală Metal anun­ţă, prin intermediul unui comunicat de presă, că firma coreeană Dosan doreşte să închidă activitatea desfăşurată pe platforma IMGB (fosta Întreprindere de Maşini Grele Bucureşti) din Capitală.

Tehnologia impulsionează turismul

Lifestyle / 21 februarie 2020

Tehnologia ne face viaţa mai uşoară, inclusiv atunci când suntem în vacanţă. Echipa motorului gratuit de căutare pentru călătorii momondo.ro a selectat cele mai interesante hoteluri care se folosesc de evoluţia tehnologiei pentru a atrage clienţi.

MACRO NEWSLETTER 21 Februarie 2020

MACRO NEWSLETTER 21 Februarie 2020

Macroeconomie / 21 februarie 2020

Producţia industrială din Polonia şi-a temperat creşterea anuală în ianuarie 2020, până la 1,1%, de la 3,8% în luna precedentă, pe fondul unei creşteri lunare de 4,5%, după un declin de 9,4% în luna anterioară. Producţia din industria...

Datoria publică, la nivelul din urmă cu 40 de ani

Datoria publică, la nivelul din urmă cu 40 de ani

GHEORGHE IORGOVEANUMacroeconomie / 21 februarie 2020

Datoria publică a statelor cu economii emergente se află la un nivel ridicat, egal cu acela înregistrat în timpul crizei debitelor din anul 1980, a declarat Grzegorz Sielewicz, economist şef în cadrul companiei Coface, pentru Europa Centrală şi...

Şi totuşi, Brâncuşi

PLASAMENTE ALTERNATIVE Şi totuşi, Brâncuşi

Marius TiţaInvestiţii Personale / 21 februarie 2020

Marius Tiţa

Inevitabil, Brâncuşi! Deşi, ce oare am mai putea aduce nou în această discuţie penibilă, saturantă, insistentă, cu un consum uriaş de energie în care face ravagii păcătosul fenomen contemporan al tribunei pentru "idiotul satului", după...

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo