STUDIU OXFORD ECONOMICS Huawei a contribuit cu 219 milioane euro la PIB-ul României, în 2018

A.T.
Ziarul BURSA #Companii #Telecomunicaţii / 21 februarie 2020

Huawei a contribuit cu 219 milioane euro la PIB-ul României, în 2018

Huawei, cel mai mare producător mondial de echipamente de telecomunicaţii şi unul dintre liderii industriei de telecomunicaţii 5G, a contribuit în total cu aproximativ 219 milioane de euro la PIB-ul României, în 2018, potrivit unui studiu realizat de Oxford Economics la solicitarea gigantului chinez.

George Zhang, CEO-ul Huawei România, a declarat: "A sosit timpul să oferim o imagine mult mai detaliată a lucrurilor pe care am fost în stare să le realizăm aici, pentru România, pentru clienţii şi angajaţii noştri, dar şi pentru dezvoltarea companiei. Succesul Huawei este în strânsă legătură cu succesul partenerilor noştri, astfel că o relaţie bazată pe încredere şi respect reciproce este crucială pentru buna funcţionare a afacerilor".

Totodată, Pete Collings, Director of Economic Impact Consulting, Europe & Middle East, în cadrul Oxford Economics a declarat: "Impactul economic al unei companii asupra unui stat în care aceasta activează nu e întotdeauna uşor de observat, însă cu ajutorul instrumentelor potrivite, Oxford Economics poate oferi cifre exacte despre toate informaţiile relevante. După 17 ani de activitate pe piaţa din România, era timpul ca Huawei să ofere o imagine completă a contribuţiilor pe care le-a făcut asupra economiei locale, atât direct, cât şi indirect".

Potrivit analiştilor, din contribuţiile totale 124 de milioane de euro reprezintă contribuţiile directe ale companiei la economia României, 35 de milioane de euro sunt reprezentaţi de contribuţiile indirecte ale companiei, prin intermediul lanţului de aprovizionare, iar 60 de milioane de euro reprezintă contribuţiile induse de către Huawei, care se referă la beneficiile mai largi datorate plăţii salariilor, angajaţii companiei şi ai furnizorilor reinvestind o parte din aceşti bani pe piaţa locală.

În prezent, Huawei are mai bine de 2.000 de angajaţi direcţi şi parteneriate strategice cu cei patru mari operatori de telecomunicaţii, susţinând astfel dezvoltarea infrastructurii de telecomunicaţii şi stimulând totodată creşterea numărului de locuri de muncă, conform raportului. În total, Huawei a contribuit la susţinerea a 6.320 de locuri de muncă în România, în 2018.

Cele mai importante departamente în care activează angajaţii direcţi ai companiei sunt: Centrul de Servicii Globale (GSC), care oferă asistenţă pentru activităţile enterprise şi de reţelis­tică desfăşurate de Huawei în Europa; Centrul de Servicii Comune de Contabilitate (ASSC), care oferă asistenţă pentru dezvoltarea afacerilor Huawei în filialele din Europa; Biroul local, care supraveghează relaţiile cu clienţii şi obiectivele de afaceri în România.

De asemenea, potrivit datelor analizate, Huawei a plătit taxe în valoare de 53 de milioane de euro către statul român, în 2018, iar alte 31 de milioane de euro reprezintă taxe plătite prin intermediul lanţului de aprovizionare şi prin achiziţiile făcute de clienţi ce au cumpărat produse Huawei. Valoarea taxelor plătite acoperă plata salariilor a 4.800 de profesori sau a 3.600 de cadre medicale, echivalent cu salariul mediu pentru fiecare dintre aceste profesii.

Contribuţiile Huawei către economia României au crescut rapid între anii 2014 şi 2018, când s-a înregistrat în fiecare an o creştere cu 20% a acestora, conform raportului Oxford. În acelaşi timp, angajările făcute de către companie au crescut cu câte 15% pe an.

Huawei investeşte nu doar în economie, ci şi în cea mai valoroasă resursă, cea umană. Astfel, recent a introdus în România programul "Rising Stars", pentru noii angajaţi ai companiei.

În paralel, programul reprezentativ "Seeds for the Future", care oferă programe de internship studenţilor de la universităţi cu profil tehnic, va ajunge în anul 2020 la cea de-a şaptea ediţie.

Mai mult, Huawei susţine studenţii şi prin intermediul programului academiei Huawei - HAINA (Huawei Authorised Information and Network Academy).

Investiţiile în resurse umane în domeniul IT, alături de implicarea companiei în dezvoltarea infrastructurii digitale a României vor contribui la creşterea oportunităţilor pe termen lung pentru ţara noastră, consideră reprezentanţii Huawei.

George Zhang a mai spus că aşteaptă şi încurajează ANCOM să organizeze licitaţia pentru frecvenţele 5G: "Tehnologia conduce economia. Singura incertitudine pentru noi în 2020 este licitaţia 5G şi când va fi aceasta".

Domnia sa speră că operatorii vor fi la fel de deschişi cu Huawei ca şi cu ceilalţi furnizori de tehnologie.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
domeniileostrov.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9755
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7397
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3041
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0232
Gram de aur (XAU)Gram de aur403.6495

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb