Lucian Anghel fondator şi CEO Energy Pal, susţine faptul că odată cu schibmarea cerinţelor clienţilor, dar şi al obiectivelor de sustenabilitate şi fiabilitate energetică, aceşti factori determină noi soluţii inteligente de administrare.
"Proprietarii de clădiri de birouri, dar nu numai, înţeleg faptul că valorile pe care le utilizează pentru a evalua activele din portofoliile lor se schimbă. Schimbarea cerinţelor clienţilor, obiectivele de sustenabilitate şi fiabilitate energetică determină cererea pentru soluţii inteligente de administrare. Soluţiile date de tehnologia care incorporează Internetul Lucrurilor (IoT) sunt scalabile, generează economii de costuri, îmbunătăţind eficienţa energetică şi fiabilitatea şi sporind satisfacţia ocupanţilor", susţine Luacian Anghel.
Pe de altă parte creşterea eficienţei operaţionale va fi îmbunătăţită cu ajutorul senzorilor care vor furniza date în cloud şi cel mai eficient dispozitiv va derula aplicaţii HVAC complexe pentru monitorizarea şi gestionarea energiei din clădire.Un alt factor important în tehnologia IoT este reducerea amprentei de carbon din cladire.
Persoanele din birouri vor avea spaţii deschise cu acces la cea mai avansată tehnologie şi astfel vor putea găsi rapid o sală de conferinţă disponibilă sau sa afle cât de mare este coada la cantină.
Fondatorul Lucian Anghel declară ca "Inteligenţa Artificială va face din managementul clădirii o sarcină mai autonomă. Programele de Machine Learning permit sistemelor clădirilor să colecteze, să proceseze şi să utilizeze informaţiile colectate de la sisteme pentru a avea o perspectivă în timp real pentru ca administratorii clădirilor să poată lua decizii rapide cu privire la întreţinere şi alte operaţiuni de operare. Alte tehnologii sunt cele care permit utilizarea imaginilor termice pentru a da posibilitatea managerilor să verifice echipamentele care funcţioneaza în afara intervalului normal de temperatură".