Tehnologie de ultimă generaţie pentru controlul de frontieră, testată la Calafat

D.I.
Miscellanea / 11 februarie 2018

Tehnologie de ultimă generaţie pentru controlul de frontieră, testată la Calafat

Un sistem performant de control la frontieră a fost testat, timp de o săptămână, la Punctul de Trecere a Frontierei (P.T.F.) Calafat, în cadrul Proiectului de Cercetare Dezvoltare "ABC Gates for Europe - ABC4EU", se aratăîntr-un comunicat al Poliţiei de Frontiră, remis Redacţiei.

Conform documentului, "ABC Gates for Europe - ABC4EU" este un proiect european în care României, prin Poliţia de Frontieră, îi revine rolul, unic în cadrul proiectului, de a asigura infrastructura terestră necesară implementării.

Reprezentanţii Poliţiei de Frontieră menţionează că proiectul pilot, la care participă 14 parteneri din şapte ţări europene, presupune utilizarea unui sistem automat la frontiera terestră, pentru verificarea documentelor de călătorie ale persoanelor şi autoturismelor, capturarea live a imaginii faciale, capturarea imaginii faciale din cipul electronic al paşaportului, verificarea imaginii faciale şi verificarea acestora prin interogarea unei baze de date.

Potrivit sursei citate, în perioada 29 ianuarie-09 februarie 2018, în P.T.F. Calafat - I.T.P.F. Giurgiu a fost testată funcţionalitatea porţilor automate de control la frontiera terestră, în cadrul Proiectului de Cercetare Dezvoltare "ABC Gates for Europe - ABC4EU", coordonat de un consorţiu de firme şi autorităţi din şapte ţări europene.

De asemenea, Poliţia de Frontieră mai precizează că proiectul, cu un buget total de 16,8 milioane euro, "îşi propune o abordare armonizată şi modulară pentru controlul automatizat al frontierelor europene. Se urmăreşte testarea de noi tehnologii pentru dispozitivele mobile care permit autorităţilor de control la frontieră să verifice călătorii europeni, pe cei cu viză şi pe cei din ţările terţe într-un mod confortabil, rapid şi sigur".

În comunicat se mai menţionează că scopul principal al proiectului "este testarea şi furnizarea unei soluţii, pe de o parte pentru a facilita procedurile de control la frontieră pentru cetăţenii care tranzitează frontierele Uniunii Europene şi, pe de altă parte, de a moderniza, accelera şi îmbunătăţi gestionarea frontierelor, respectând în acelaşi timp aspectele legate de protecţia datelor şi a vieţii private".

De asemenea, potrivit aceleiaşi surse "poliţiştii de frontieră români au obţinut o experienţă în ceea ce priveşte tehnologia de ultimă generaţie în controlul documentelor, testată deja pe unele aeroporturi europene".

În alte etape ale proiectului, astfel de echipamente sunt testate în puncte de trecere a frontierei maritime şi aeroportuare din Spania şi Portugalia.

În cele din urmă, în comunicat se mai menţionează că proiectul, coordonat în România de Ministerul Afacerilor Interne, prin direcţia Generală pentru Comunicaţii şi Tehnologia Informaţiei, reuneşte reprezentanţi ai industriei producătoare de sisteme şi componente, instituţii de cercetare, universităţi, autorităţi guvernamentale, precum şi utilizatorii finali, fiind implicaţi 14 parteneri, din şapte state.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb