Accesul la surse nelimitate de energie reprezintă una dintre preocupările oamenilor de ştiinţă din ultimele sute de ani. O parte au susţinut că au reuşit să facă descoperiri extraordinare, dar că interesele economice ale unor mari corporaţii au blocat posibilitatea ca aceste tehnologii să ajungă să fie folosite pe scară largă. Discuţiile sunt ample, există şi numeroase teorii ale conspiraţiei. În ultimii ani, descoperirile Fundaţiei Keshe au fost discutate în diverse chei, tonul variind de la scepticism extrem până la uimire totală.
Cercetătorii conduşi de savantul iranian Mehran Tavakoli Keshe au lansat în repetate rânduri o promisiune-provocare pentru toate naţiunile lumii. Aceştia susţin că deţin o tehnologie, denumită Magrav (bazată pe sistemele antigravitaţionale şi magnetice), pe care o oferă gratuit, care permite accesul la surse nelimitate de energie. Scopul declarat al fundaţiei este acela "de a pune astfel capăt sărăciei şi foametei în lume", noua tehnologie urmând să aibă aplicaţii în transporturi, medicină, alimentaţie.
Teoria lui Mehran Tavakoli Keshe susţine că atunci când două câmpuri magnetice de intensităţi similare interacţionează, ele devin "înlănţuite" într-o sferă dinamică mai mare, iar când asemenea sfere dinamice interacţionează între ele, se produc câmpuri magnetice şi gravitaţionale. Fiecare câmp magnetic conţine componente plasmatice ale celor trei tipuri de bază ale materiei: materie, antimaterie şi materie neagră. Interacţiunea dintre aceste trei forme de materie se regăseşte sub forma unui sistem mai mare de integrare dinamică, numit de Keshe "plasma iniţială fundamentală" sau "Neutron". Mai multe amănunte despre teorie şi aplicaţiile ei se găsesc pe site-ul magrav.ro, unde sunt oferite şi manuale necesare construirii "unităţilor de energie Magrav".
Keshe Foundation Spaceship Institute (Kf-SSI) a susţinut toamna trecută o conferinţă la Roma, în cadrul căreia omul de ştiinţă iranian a anunţat că oferă gratuit întregii lumi un nou tip de tehnologie care poate asigura independenţa umanităţii faţă de sursele de energie convenţionale. Conform organizatorilor conferinţei, la aceasta au participat oficiali din SUA, China, Rusia, Japonia, Noua Zeelandă, Germania, Austria, Norvegia, Suedia, Polonia, Italia, Malta, Portugalia, Irak, Armenia, Georgia, Nigeria, Irak, Palestina, România. Fundaţia Keshe susţine că tehnologia Magrav ajută la producerea a tot ceea ce au nevoie oamenii: lumină, căldură, hrană, tratamente medicale. Folosind materiale obişnuite, cărora le-a schimbat structura moleculară, se construiesc mici generatoare, care eliberează plasmă. Mai apoi, fiecare utilizator decide ce anume doreşte să producă cu ajutorul plasmei eliberate. Mehran Tavakoli Keshe a oferit şi câteva exemple de cum poate fi aplicată această tehnologie: "Dacă se pune o bucată de fruct deasupra unui pahar cu apă, cu ajutorul noii tehnologii, apa va capta toate proprietăţile nutritive ale respectivului fruct, precum şi energia şi gustul lui. De asemenea se pot cultiva seminţe în cele mai aride soluri şi se pot produce substanţe de fertilizare complet gratuit, a explicat cercetătorul iranian. Un alt dispozitiv care funcţionează cu tehnologia prezentată se aplică pe corp, acolo unde a apărut o durere, iar durerea dispare în scurt timp. În ţările dezvoltate, generatoarele Keshe pot conduce la eliberarea populaţiei de dependenţa de energie electrică produsă de centrale nucleare sau pe bază de combustibili fosili, reducerea semnificativă a consumului de carburanţi la maşini sau creşterea producţiei în agricultură, între altele. (...) Cu tehnologia plasmatică, eliberăm omul din sclavia stării materiale. Deci sunteţi liberi, puteţi face tot ce vă doriţi. Cunoaşterea e atât de simplă, încât o nouă generaţie de copii, va înota în ea ca un peşte, iar generaţiile vechi vor lupta împotriva ei, deoarece nu pot înota. Aceasta este cea mai mare diferenţă în noua cunoaştere, deoarece, fiind prea mult ataşaţi de o singură stare, nu putem accepta că putem avea tot ceea ce ne dorim".
Susţinătorii acestui grup de cercetători sunt convinşi că este evident că marile corporaţii nu au niciun interes ca o astfel de tehnologie să ajungă la dispoziţia oamenilor. Mulţi specialişti sunt însă sceptici că lucrurile stau exact cum sunt prezentate, dar evită să se pronunţe tranşant pe marginea acestui subiect.
1. este greu
(mesaj trimis de EU în data de 21.07.2016, 01:19)
sa te opui la ceea ce nu intelrgi, iar daca intelegi, este geru sa te opui la ceva ce intoarce pe dos credinte carora le-ai acordat timp (la scoala)
Ma bucur sa vad ca tehnologia keshe-magrav a ajuns (dupa 2 ani) sa fie popularizata aici!
2. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 21.07.2016, 14:31)
faptul ca hrana , energia, bunurile necesare vietii costa nu e un lucru nici bun nici rau
el inseamna oamenii sunt nevoiti sa munceasca pt ele
problema lumii de azi nu e energia
relativ ieftina , ci risipa ei irationala
o enervie si mai iectina NU rezolva probleme ca violenta si agrezivitatea umana, coruptia etc
ignoranta etx
educatia poate
in venezuela energia era mai ieftina decat in finlanda...
ex
2.1. aberezi (răspuns la opinia nr. 2)
(mesaj trimis de Ion A în data de 03.02.2020, 19:54)
economia Venezuelei a fost distrusa de atacurile americane, combinate cu actiunile tradatorilor interni
3. Saracia si foametea in lume
(mesaj trimis de anonim în data de 21.07.2016, 20:53)
Corporatiile nu vor sa o elimine e sursa lor de venit.
Guvernele reduc cota de lapte si in Africa mor oameni de foame. La noi aduc tir-uri de gunoi ca e mai ieftin aici si nu duc mancare la oameni.
4. fără titlu
(mesaj trimis de Patru Marin în data de 09.01.2020, 12:59)
Eu personal,am inventat,mersul pe jos cand am pierdut autobuzul care ma ducea la serviciu,apa fiarta care pe timpul lui Ceasca era o raritate,zgarmatul in nas,si taiatul frunzei la caini,consider ca aceasta inventie este o nascocire gazetareasca pentru spalarea creierilor si indobitocirea sclavilor din colonia americana,Romania...