TEILOR obţine o finanţare de peste 8 milioane de euro din partea EximBank pentru continuarea dezvoltării accelerate a companiei

G.U.
Piaţa de Capital / 16 noiembrie 2021

TEILOR obţine o finanţare de peste 8 milioane de euro din partea EximBank pentru continuarea dezvoltării accelerate a companiei

TEILOR, lanţul de magazine de bijuterii de lux cu prezenţă în regiunea Europei Centrale şi de Est, anunţă obţinerea unei linii de credit şi a unui credit de investiţii în valoare totală de 8,47 milioane de euro din partea EximBank, se arată într-un comunicat al companiei remis, astăzi, redacţiei. Capitalul acordat de bancă va fi utilizat pentru achiziţia de stocuri de bijuterii şi realizarea de investiţii în amenajarea magazinelor pe care TEILOR le va deschide în străinătate.

"Liniile de credit obţinute din partea EximBank ne vor sprijini în demersurile de extindere ale brandului TEILOR într-un ritm accelerat. Mulţumim EximBank pentru încrederea acordată planurilor noastre de expansiune în afara României. Ne dorim să construim un brand românesc puternic peste hotare şi să livrăm rezultatele de creştere promise tuturor părţilor implicate în povestea TEILOR. Liniile de credit acordate de EximBank şi garantate de statul român vin în completarea finanţării pe care urmărim să o atragem de la investitorii de pe piaţa de capital locală. Ne aflăm într-un moment favorabil pentru afacerea noastră şi vrem să valorificăm la maximum oportunităţile pe care le avem la dispoziţie," a declarat Willy Dicu, CEO TEILOR.

Din suma totală de 8,47 milioane de euro, 5.082.000 euro reprezintă o linie de credit dedicată achiziţiei de stocuri de bijuterii şi a fost acordată companiei pentru o perioadă de 24 de luni. Restul sumei, 3.388.000 euro, constituie un credit de investiţii dedicat amenajării magazinelor ce se vor deschide în străinătate şi a fost acordat companiei pentru o perioadă de 72 de luni, se menţionează în comunicat.

Alături de produsele de creditare, EximBank a emis şi garanţii de stat care acoperă în proporţie de 70% linia de credit şi 80% din creditul de investiţii. Creditul de investiţii va fi utilizat conform planului de investiţii finanţat, în cadrul programului de expansiune la nivel european şi cuprinde un număr de 17 magazine, ce se vor deschide în perioada 2021 - 2022, în nouă ţări europene.

"Ca susţinători consacraţi ai comunităţii de business, suntem încântaţi că putem fi parte a succesului TEILOR, susţinând strategia de extindere a companiei la nivel european. EximBank rămâne în continuare alături de antreprenorii români care identifică oportunităţi de investiţii şi de extindere ce le creează condiţiile pentru a dezvolta companii puternice în regiune, pentru că reuşita lor este mult mai facilă atunci când au un partener financiar ce are resursele şi expertiza de a structura soluţii financiare flexibile şi adaptabile," a declarat Traian Halalai, preşedintele executiv al EximBank.

TEILOR deţine cel mai mare lanţ de bijuterii de lux din România având 56 de magazine fizice, dintre care şase sunt TEILOR Exclusive, oferind clienţilor o serie limitată şi atent selectată de bijuterii lucrate manual şi încrustate cu diamante şi pietre preţioase. Până la finalul anului 2021, reţeaua TEILOR va ajunge la 62 de magazine, dintre care 53 în România, patru în Polonia, trei în Sofia, Bulgaria şi două în Ungaria. În afară de investiţiile în magazinele fizice, compania are în vedere investiţii suplimentare în dezvoltarea platformelor online, pentru a spori şi mai mult experienţa de tip omnicanal pentru clienţi. TEILOR operează cinci platforme online - teilor.com, teilor.ro, teilor.hu, teilor.bg şi teilor.pl.

TEILOR face parte din TEILOR Holding, un grup de companii care mai cuprinde Teilor Invest Exchange şi compania de intermediere financiară, Invest Intermed GF IFN. Grupul are în vedere realizarea unui plasament privat de obligaţiuni corporative cu o valoare estimativă de 45 milioane de lei până la sfârşitul anului. Mai mult de jumătate din capitalul atras de TEILOR Holding va fi direcţionat către lanţul de magazine de bijuterii de lux TEILOR şi va fi utilizat pentru extinderea reţelei de magazine în România şi Europa, precum şi pentru investiţii în platforma de eCommerce. În urma plasamentului privat, se intenţionează ca obligaţiunile să fie listate pe piaţa SMT - AeRO a Bursei de Valori Bucureşti.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Si credit si bursa? Ceva nu are logica. O fi foamea de bani?

    Dupa ce vine pe BVB da tot rezultate masluite din pix ca AG?Ieri seara s-a scris aici in vreo 2 locuri despre cum supraestimeaza profitul si azi a inceput tranzactionarea cu date financiare in fals!

    Cica sa mai ai incredere in BVB,listari! 

    1. daca aveam o bursa Agroland deschidea in maxim 3 si lumea isi vedea de drum in loc sa fie bataia de joc a teparilor

      imi scapa cum mai poate fi pusa baza in firma care greseste grosolan la calxule ca sa dea bine cand de fapt situatia ei e albastra

      bvbica, csf, ncsf 

    De la atata dezvoltare accelerata vor fi langa fiecare covrigarie, vitrine cu cercei, bratari, lanturi si inele de haur.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb