Telekom şi Vivid au prezentat prima casă modulară inteligentă din ţara noastră

ADI IACOB
Ziarul BURSA #Companii / 6 iulie 2017

Telekom şi Vivid au prezentat prima casă modulară inteligentă din ţara noastră

Preţurile pornesc de la câteva sute de euro pentru soluţii simple şi pot ajunge până la 5000 de euro pentru pachetul complet

Telekom şi Vivid au prezentat, ieri, primul proiect de casă modulară inteligentă din ţara noastră, care integrează o soluţie completă de tip Smart Home, ce include atât tehnologii de monitorizare şi control al locuinţei, cât şi servicii de Internet TV şi conectivitate, oferind un ecosistem complet.

În prezent, soluţiile smart home oferite de operatorul de telecomunicaţii sunt disponibile doar prin dezvoltatori imobiliari, urmând ca serviciul să fie lansat şi pentru public, potrivit reprezentanţilor companiei.

Preţurile pentru acest tip de tehnologie pornesc de la câteva sute de euro pentru soluţii mai simple şi pot ajunge până la 4.000-5.000 de euro pentru pachetul complet, cu aproximativ 60 de senzori.

Petronius Petrescu, reprezentant al Vivid, a afirmat că dezvoltatorul imobiliar are în prezent 12 clienţi interesaţi de casa modulară cu tehnologie smart home de la Telekom, iar până la finalul anului speră să implementeze 60 de proiecte de acest fel.

Potrivit reprezentanţilor Telekom, principalele beneficii pe care soluţia smart home le oferă viitorilor proprietari ai caselor modulare Vivid sunt siguranţa, confortul, securitatea datelor, precum şi eficientizarea consumului de energie electrică şi termică.

Ovidiu Ghiman, Chief Commercial Officer, Business Segment, Telekom România, a afirmat: "Siguranţa, confortul, administrarea mai eficientă a spaţiului de locuit au devenit astăzi nevoi din ce în ce mai stringente pentru oameni, nevoi pentru care inovaţiile din ultimii ani ne pot oferi soluţii concrete şi la îndemână. Soluţiile de tip Smart Home completează în mod firesc portofoliul nostru, alături de dezvoltarea de proiecte de tip Smart Office şi Smart City".

Soluţia Smart Home furnizată de Telekom România şi instalată în casa demonstrativă Vivid are la bază centrala generală Home Center, cu rol de punct de acces, ce se conectează la Internet prin intermediul unui port Ethernet şi comunică wireless cu celelalte dispozitive din cadrul sistemului de casă inteligentă. Instalarea soluţiei este, astfel, neinvazivă, fără găuri în pereţi şi fără cabluri trase.

Setarea iniţială a sistemului de casă inteligentă, precum şi setarea diferitelor scenarii şi acţiuni pentru senzori se realizează prin intermediul aplicaţiei dedicate ce poate fi accesată pe laptop sau PC. Utilizatorul va putea ulterior să monitorizeze şi să gestioneze sistemul şi prin intermediul aplicaţiilor pe telefon şi tabletă.

În funcţie de propriile nevoi şi preferinţe, utilizatorii pot instala senzori şi dispozitive de control pentru automatizarea, monitorizarea şi gestionarea inteligentă a tuturor funcţiilor din locuinţă: sistemul de iluminat interior şi exterior, deschiderea sau închiderea automată a uşii, controlul prizelor, controlul vanelor de apă şi gaz, detectori de inundaţie, detector de fum, senzori de temperatură, mişcare, luminozitate, vibraţie, automatizarea jaluzelelor, controlul încălzirii, controlul sistemului de aer condiţionat, comanda televizorului şi a sistemului audio.

În cazul detectării unui eveniment nedorit, ca de exemplu încercarea de intrare prin efracţie, prezenţa fumului sau a apei, sistemul trimite proprietarului locuinţei atât notificări pe telefonul mobil şi avertizări sonore prin sirena ataşată sistemului, cât şi comenzi de oprire a apei sau a gazului, după caz.

Sistemul de casă inteligentă îşi informează de la distanţă utilizatorul asupra tuturor evenimentelor relevante pentru gestionarea locuinţei - de la deschiderea unei ferestre sau a uşii de la intrare, temperatura existentă în diferite puncte din casă, mişcarea persoanelor în incintă, starea luminilor, până la apariţia de scurgeri de apă în diferite zone sau prezenţa fumului.

De asemenea, utilizatorul poate comanda de la distanţă aprinderea sau stingerea luminilor, alegerea culorilor luminilor, ridicarea sau coborârea jaluzelelor, pornirea sau oprirea sistemului de încălzire sau setarea temperaturii pe fiecare cameră, folosind aplicaţia dedicată de pe telefonul mobil sau tabletă, precum şi de pe laptop / PC, prin Internet.

Atunci când sunt acasă, proprietarii Vivid pot controla ecosistemul prin intermediul telecomenzii dedicate, al butonului special sau al tabletei SWIPE dedicate. În acelaşi timp, butonul poate fi folosit şi ca buton de panică.

Proprietarii locuinţei pot monitoriza cantitatea de energie consumată de dispozitivele din casă şi pot identifica cei mai mari consumatori.

Accesul la casa Vivid şi informaţiile proprietarului sunt protejate prin sisteme de securitate a datelor şi comunicare criptată.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Dragi compatrioti, firma noastra a construit deja o duzina de astfel de case "modulare si inteligente care cresc odata cu nevoile" (parca as citi propriile cuvinte) in ultimii 5 ani, cum poate fii acesta prima?

    :-)) 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
chocoland.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

20 Ian. 2025
Euro (EUR)Euro4.9765
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.8238
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2821
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8800
Gram de aur (XAU)Gram de aur420.2344

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

oaer.ro
greenenergyexpo-romenvirotec.ro
Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
solarenergy-expo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb