TEMELE MEREU UITATE ALE ANILOR ELECTORALI: Poziţia României în UE şi motivele pentru care trebuie nu doar să râmână acolo, ci şi să creeze plusvaloare democratică (II)

Gheorghe Piperea
Ziarul BURSA #Politică / 12 februarie

Gheorghe Piperea

3. Excepţionalismul economic şi juridic, pe motiv de crize suprapuse, succesive, perpetue, a determinat segmentarea lumii în victime, duşmani şi salvatori. Punerea constituţiilor naţionale în umbră sau în stare de suspensie este un şocant răspuns birocratic la probleme reale create de crize regizate sau falsificate.

Potrivit art. 2 din TUE, societatea europeană este caracterizată, printre altele, de pluralism, toleranţă, justiţie şi solidaritate. Cu toate acestea, libertatea de opinie şi conştiinţă se întinde doar pe suprafaţa (naturală sau digitală) concesionată de autorităţile birocratice, iar pluralismul politic este permis doar acelor partide care sunt în linie cu direcţiile maniheiste ale "ordinii mondiale liberale bazate pe reguli". Drepturile şi libertăţile au fost preluate în proprietatea statului, prin mijlocirea birocraţiei, a ONG-urilor militante şi a exponenţilor corporaţiilor, fiind retrocedate doar cu pipeta şi doar celor care îndeplinesc "condiţiile", într-un demers de inversare a ordinii dreptului natural.

Este, desigur, un demers de sorginte totalitară.

Duşmanii nu au drepturi, partidele dizidente sunt puse în interiorul unui "cordon sanitar" şi devin de neatins. Ca în manualul propagandistului bolşevic, "cine nu este cu noi, este contra noastră", deci oponentul, dizidentul sau dubitativul este duşmanul, care determină apariţia victimelor şi, automat, a salvatorului.

Drepturile şi libertăţile individuale au fost treptat sacrificate în favoarea drepturilor colective şi a "valorilor" comunităţii (noţiuni incerte, fluide şi impuse de elite ne-alese de nimeni şi imune la răspundere).

Drepturile şi libertăţile cetăţeneşti sunt inviolabile. Nu există motive pentru reducerea lor, nici măcar temporară, nicidecum permanentă. Dreptul la liberă exprimare, la asociere, la participare politică nu pot fi îngrădite. Cenzura, sub orice formă, este interzisă, în presă, la televiziune şi pe internet. Este crucial să ne opunem mecanismelor de supraveghere a opiniilor "neconforme" manualului "corectitudinii" şi cenzurii pe motive ideologice.

Toleranţa ce se invocă insistent pentru acceptarea "diversităţii" trebuie să fie reciprocă. Ea trebuie să includă şi opiniile, valorile şi practicile credincioşilor creştini sau de alte religii. Atacurile la adresa creştinilor practicanţi, a Bisericii lor ca formă de organizare comunitară şi spirituală trebuie să înceteze.

Libertatea de opinie şi conştiinţă par azi a fi cvasi-anihilate în Uniunea Europeană. Sub impactul unei acţiuni cartelare din anul 2019, intitulată Trusted media initative, mass media main stream a impus regula anti-democratică a informării doar din surse oficiale, "verificate", ceea ce a determinat transformarea presei din "câinele de pază al democraţiei" într-o serie compactă de canale de difuzare a ideologiei de stat, într-un stil similar totalitarismului secolului XX.

În plus, au apărut activităţi sau chiar profesii noi, similare cu turnătorii Securităţii comuniste: acuzatorii privaţi, verificatorii faptelor, delatorii.

Mai grav este că populaţia a fost împărţită în "consumatori" de presă oficială şi dizidenţi, care sunt etichetaţi negativ şi, uneori, aruncaţi extra muros (peste zidurile cetăţii), adică excomunicaţi, în scopul prezervării "ordinii mondiale liberale bazate pe reguli".

Exerciţiul drepturilor şi al libertăţilor a fost condiţionat de supunerea faţă de regulile sau cutumele autoritare, sub sancţiunea pedepselor pecuniare, contravenţionale sau chiar penale (jawbonning/băţ). Această concesiune este acordată cu pipeta, numai condiţionat de statutul de supus voluntar acceptat şi numai îmtr-un spaţiu geografic/virtual redus (morcovul/privilegiile).

Cu toate acestea, drepturile sunt naturale, sunt de la Dumnezeu, care ne-a făcut după chipul şi asemănarea Sa. Nu este permis ca o entitate birocratică efemeră sau o mână de neo-feudali fals mesianici să acapareze drepturile şi libertăţile individuale pentru a ni le da înapoi, condiţionat, prin concesii parţiale şi provizorii

Acest gen de împroprietărire, urmată de concesionare condiţionată este, practic, definiţia tiraniei, tipul de organizare socială în care demnitatea umană este ştearsă.

4. În Tratatele UE sunt prevăzute patru mari valori la care societatea noastră secularizată nu s-ar mai putea aşteptat - familie, libertate, credinţă creştină, naţiune.

Naţiunea şi, implicit, conceptul de suveranism, sunt prezente în art. 4 alin.2 din Tratatul Uniunii Europene. Uniunea respectă "identitatea naţională [a Statelor membre], interentă structurilor lor fundamentale politice şi constituţionale". Pe această bază şi având în vedere sacrificiile aderării la UE, România nu îşi poate concepe viitorul decât ca stat membru cu drepturi depline şi egale al unei Uniuni a Naţiunilor Europene, naţiuni independente şi întemeiate pe propriile Constituţii.

Libertatea şi democraţia sunt valori fundamentale ale Uniunii Europene. Drepturile şi libertăţile fundamentale ale omului, prevăzute în Convenţia Europeană a Drepturilor Omului, sunt chiar principii fundamentale ale existenţei, organizării şi funcţionării UE. Alături de demnitatea umană, de egalitatea de destin şi de domnia legii, libertatea şi democraţia sunt valorile pe care se întemeiază Uniunea (art.2), Uniune care se constituie şi funcţionează ca un spaţiu al păcii şi justiţiei.

Credinţa creştină este, de asemenea, o valoare fundamentală a Uniunii. Din preambulul Tratatului Uniunii Europene (TUE), paragraful doi, rezultă că moştenirea culturală, religioasă şi umanistă a Europei este inspiraţia fondării Uniunii Europene, care respectă biserica, aşa cum rezultă din art. 17 din Tratatul de Funcţionare a Uniunii Europene (TFUE). Din această perspectivă, secularizarea programatică şi etichetarea negativă a bisericii, ca şi "anularea culturii şi a istoriei", sunt contrare şi TUE, şi TFUE.

Familia este evocată de principiul protecţiei vieţii private şi de familie, care rezultă din art. 8 din CEDO, dar şi de principiile privitoare la libertate, prosperitate, pace, egalitate între femei şi bărbaţi şi protecţia drepturilor copilului. Indirect, dar indubitabil, Curtea de Justiţie a Uniuni Europene a consacrat şi un drept la protecţia locuinţei familiale contra executărilor silite sau a evacuărilor forţate, mai ales pe motive economice sau de clasă socială.

Opinia Cititorului ( 11 )

  1. romania a existat, acum e pirloaga estica saracacioasa a ue.

    1. Si ce "bunastare" era in Romania cand era "parloaga vestica a pactului de la Varsovia":-)

    unde-s 2 puterea creste, si dusmanul nu sporeste. d-apoi unde-s 27?

    cu 5 milioane de romani trimisi in europa eu zic ca am creat destula valuare... tot asteptam plata din partea UE pentru sacrificul facut!

    Oameni ca pondere de "Calitate" trimis sa stearga batrani la fund! 

    Tot asteptam cumonti sa ne primim partea... 

    s c c r e t 

    1. cand ne da UE "partea" cand incepe sa ne moara in fata alti 5 milioane de romani in tara?

      s c c r e t 

      Pai s-au dus sa stearga la fund ca n-au facut scoala, cei sin bula mea care au plecat afara au plecat toti pe joburi de zeci de mii de eur pe an si chiar peste suta, ca au plecat pe joburi de decizie

    a determinat segmentarea lumii în victime, duşmani şi salvatori!

    NU! 

    Victima - Salvator - Persecutor (numic si Triunghi Comportamental) exista de cand lumea si pamantul...  

    Relatiia partenerilor la joc duce in timp la schimbari de pozitii ale: 

    Victimei fata de Salvator ori Persecutor; 

    Salvator fata de Victima ori Persecutor, 

    Persecutor fata de Victima ori Salvator.... 

    Cu timpul Salvatorul poate sa devina un mic Persecutor fata de o alta victima sau chiar fata de victima persecutorului ori chiar fata de persecutor. 

    Victima poate sa devina Persecutor fata de o alta Victima sau poate fata de propriul Salvator ori chiar fata de Persecutor. 

    Persecutorul poate sa devina persecutor fata de o alta victima, fata de salvator, sau chiar fata de alt persecutor. 

    s c c r e t 

    Rolul puterilor mondiale (de stanga si de dreapta) este de a ramane Salvatori!

    Doar ca acest rol se dilueaza cu timpul fata de alte victime, persecutori si salvatori. 

    s c c r e t 

    Pai exact in Europa: familie, libertate, credinţă creştină, naţiune

    Financiarizarea si complexitatea pietei face ca: populatia sa scada demografic (populatia naturala), sa nu isi poata permite o casa, sa nu poate naste ca medie 2-3 copii care sa inlocuiasca piramida vechie sociala; libertate - sarac si liber sa muncesti ca sclavul in alt stat european cand in realitate fiecare cetatean vrea sa lucreze acolo unde s-a nascut;  

    credinta crestina: care credinta? ca numarul de cetateni la slujbe in continua scadere; orele de predica sunt taiata fata de trecut; familiile nu isi mai duc copii la "Scoala de duminica" ori la biserica ca procent din populatie... semnal clar ca "societatea isi abandoneaza din credinte" intrebarea este de ce? din cauza unui stat esuat ce da socuri de comportament sociale de impinge populatiea de la colectivism la individualism.... iar asta duce si mai mult la acutizarea avutiei in societate si la saracirea de partea acealalata a altora;... 

    Avem bisericii de peste 10-15-20 de ani in Romania ce nu sunt finalizate... asta spune multe si de partea coruptiei "preotilor" fie de nevoie sau nu si de partea cetatenilor ce tot contribuie si sunt furat... ei vad in asta o lipza , o fuga a biserii fata de credinta adevarata si fata de oameni; oamenii vad in biserica de acum doar mertane - masini scumpe, afaceri in domeniul hotelier...si altele... Credinta Crestina Este Corupta de la Nivel inalt... crestinii adevarat asteapta cu nerabdare ziua "judecatii" (resetului) la nivelul Bisericii.... Este Puroi Mare cauzat de aceasta infectie... 

    Natiune: europa vrea sa devina natiune pe calcarea altor natiunii ce le vrea alipita idealului ei maret... de a redevenii imperiu economic european... doar ca zi se da cucerirea prin Datorie a statelor (prin indatorare si imposibilitate de plata datorii) cu conducatori corupti... "Maine" o sa vina si cucerirea prin razboaie sau razboaie civile.... ca niciodata nu a existat altfel pe meleagurile globului.... Adica se vor bate state cu state ce vor trebuii in final sa formeze acelasi satat...imperiu.... 

    s c c r e t 

    Cu tot cu "sanctiuni" Germanii contiuna sa aibe afaceri in RUSIA.... au lanturile de hipermarcheturi din Rusia!

    Vai Anti Rusia.... e Germania! 

    s c c r e t 

    Ce plusvaloare democratica sa creezi intr-o organizatie putreda si falimentara? BS!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb