TEMERI LEGATE DE CERERE Preţul aurului, în cel mai important declin al lunii

A.V.
Ziarul BURSA #Materii Prime / 29 noiembrie 2012

Preţul aurului, în cel mai important declin al lunii

Cotaţia aurului a înregistrat ieri, pe piaţa futures din SUA, cel mai important declin din această lună, pe fondul aprecierii dolarului în contextul progresului extrem de lent în privinţa discuţiilor pe marginea bugetului SUA, menite să ducă la evitarea "vârfului fiscal" în 2013.

În plus, investitorii speculează că îmbunătăţirea condiţiilor economice din SUA va reduce cererea pentru acest metal considerat investiţie sigură.

Conform unor date anunţate săptămâna aceasta, încrederea consumatorilor din SUA a avansat, în luna noiembrie, până la cel mai ridicat nivel din ultimii patru ani, semn că sunt în creştere cheltuielile gospodăriilor americane. Indicele Conference Board privind încrederea consumatorilor americani a urcat la 73,7 puncte luna aceasta, de la 73,1 în octombrie. Nivelul din noiembrie este cel mai ridicat din februarie 2008 până în prezent.

Analiştii aşteptau un indice de numai 73 de puncte.

În plus, în Statele Unite cresc preţurile locuinţelor, acestea înregistrând, în septembrie, cel mai important avans din iulie 2010 până în prezent.

Preţul aurului cu livrare în februarie a coborât cu 1,9% ieri la ora 09.56, la Comex New York, ajungând la 1.712 dolari uncia. Un curs de închidere la acest nivel ar reflecta cea mai mare scădere consemnată de preţul metalului galben după data de 2 noiembrie.

Luna aceasta, preţul aurului a pierdut 0,4%, iar dolarul a câştigat 0,7% faţă de euro.

Amintim că, potrivit Consiliului Mondial al Aurului, cererea mondială de aur a scăzut în trimestrul al treilea din 2012, dat fiind că investitorii au cumpărat mai puţine lingouri şi monede, iar consumatorii din China au fost reticenţi din cauza încetinirii creşterii economice.

Datele Consiliului arată că aproape 1.085 de tone de aur au fost vândute în întreaga lume în cele trei luni încheiate în septembrie, cu 11% mai puţin comparativ cu recordul de 1.223,5 tone atins în perioada similară din 2011.

Achiziţiile de lingouri şi monede s-au redus cu aproape o treime, la 294 de tone, iar cele de bijuterii - cu 9%, la 449 de tone, potrivit Consiliului Mondial al Aurului.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
domeniileostrov.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9755
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7397
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3041
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0232
Gram de aur (XAU)Gram de aur403.6495

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb