TENDINŢELE PIEŢEI VERZI ÎN ANUL 2019 Reducerea cu 20% a emisiilor de gaze de seră

M.I.
Strategia dezvoltarii României #Energie / 5 decembrie 2018

Răzvan Nica

Răzvan Nica

Ţintele strategiei Europa 2020 presupun reducerea cu 20% a emisiilor de gaze de seră comparativ cu 1990, un nivel de 20% energie obţinută din surse regenerabile şi o creştere cu 20% a eficienţei energetice. Obiectivul pe termen lung este reprezentat de reducerea, până în 2050, a emisiilor de gaze de seră cu 100% şi de decarbonizarea parcului imobiliar, în contextul în care acesta este responsabil pentru aproximativ 36% din totalul emisiilor de dioxid de carbon din Uniunea Europeană, se arată într-un comunicat de presă remis redacţiei noastre.

Răzvan Nica, managing director BuildGreen, a explicat: "La începutul dezvoltării segmentului de profil, în urmă cu 10 ani, obţinerea unei certificări sustenabile reprezenta de multe ori o decizie de marketing pentru dezvoltatorii proiectelor de birouri. În ultimii ani, cât şi în prezent, a devenit o metodă de eficientizare a costurilor - fie că vorbim de mall-uri sau fabrici, un criteriu obligatoriu de selecţie a unei clădiri de birouri şi o modalitate de creşterre a valorii unui bun imobiliar, iar în viitorul foarte apropiat normele de dezvoltare sustenabilă vor fi obligatorii pentru noi toţi".

Respectarea acestor reglemetări care vor deveni obligatorii pentru toate clădirile finalizate începând cu 2020 poate fi făcută prin eficientizarea echipamentelor folosite în imobile, prin implementarea unor soluţii performante de climatizare şi ventilaţie dar şi prin utilizarea unor soluţii şi principii precum orientarea în funcţie de lumina naturală, izolaţia utilizată sau ventilaţia naturală. Partiţionarea spaţiului şi soluţiile tehnice pentru reducerea zgomotului, creşterii luminozităţii şi a unui sistem de ventilaţie confortabil reprezintă cele mai des utilizate variante pentru reducerea costurilor cât şi pentru creşterea semnificativă a confortului angajaţilor şi ocupanţilor respectivului spaţiu, se mai arată în comunicat.

Dezvoltarea segmentului de certificări sustenabile ar putea duce în viitorul apropiat la extinderea faciltăţilor fiscale oferite proprietarilor de proiecte ‚verzi' şi în Bucureşti. În acest moment, proprietarii de proiecte imobiliare certificate sustenabil din Cluj - Napoca, Iaşi şi Timişoara beneficiază de reduceri de până la 50% din impozitul anual datorat pe clădiri, facilitate care ar putea fi extinsă şi în Bucureşti.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

03 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5050
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2871
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9089
Gram de aur (XAU)Gram de aur362.4655

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb