TENSIUNI ÎN PNL Antonescu propune demiterea conducerii PNL Sector 1

F. A.
Politică / 20 octombrie 2012

Antonescu propune demiterea conducerii PNL Sector 1

UPDATE: Atonescu criticat de Tăriceanu

"Crin Antonescu va regreta multă vreme de aici încolo decizia de a îndeparta, rând pe rând, din conducerea PNL o serie de oameni care şi-au adus contribuţia lor îndelungata şi statornică pentru promovarea ideilor şi valorilor liberale. Cu aceşti oameni s-a reconstruit PNL-ul după 1990, atunci când puţină lume credea în şansa liberalismului românesc, cu ei a ajuns partidul sa fie astăzi ceea ce este" scrie Călin Popescu Tăriceanu pe contul său de Facebook.

---

UPDATE 19:18

Ludovic Orban a precizat, în cadrul conferinţei, că spre deosebire de Antonescu, rămâne credincios celor care i-au acordat încrederea în 2008, rămâne la dispoziţia lor să îl judece dacă i-a reprezentat corect şi dacă merită să îi reprezinte în continuare.

Acesta a menţionat: "Spre deosebire de domnul Antonescu, care va candida nu în colegiul de Senat din sectorul 1 în care a fost ales mandatul trecut unde va candida Tăriceanu, mă simt onorat că sunt astăzi candidat alături de Tăriceanu într-o perioadă dificilă".

"Domnul Antonescu a ales să candideze într-un colegiu în care domiciliez eu. Votul e secret şi, ca atare, nu vă pot spune de acum cum voi vota, dar vă garantez că voi spune cum am votat după ce voi vota", a adăugat Orban.

Ludovic Orban a declarat: "Să vorbeşti de blat cu Băsescu la sectorul 1 e o sfidare şi calomnie pe care nu şi-o poate imagina nimeni, când la sectorul 1 se găseşte Tăriceanu, premierul care a avut singur puterea să îl infrunte pe Băsescu reuşind o guvernare de excepţie. Să vorbeşti de blat cu Băsescu în legătură cu Chiliman, care i-a bătut pe PD-işti când erau pe val, să vorbeşti de blat cu Băsescu când eu sunt deputat în acest sector, mi se pare o împietate şi un lucru nedrept al lui Antonescu faţă de mine, ştie că nu a existat bătălie cu Băsescu în care să nu mă fi aflat în prima linie. Trebuie să repar acest argument jenant care îl descalifică pe cel care îl foloseşte. Voi participa şi voi sprijin toţi candidaţii liberali. Nu pot gira persoane care abia s-au înscris în PNL, nu voi spune nimic despre ei".

UPDATE 19:15

Vlad Moisescu a precizat că nu s-a născut preşedinte de filială, ci a început lipind afişe.

"Nu am vânat funcţii pentru că nu am dorit să ies în faţă, nu mă afectează neapărat personal decizia de azi, decât în măsura în care afectează PNL", a explicat acesta.

Moisescu a menţionat: "Mă tem că decizia de azi nu e bună pentru noi, din perspectiva bătăliei dure care ne aşteaptă. Ne ocupăm cu războaie politicianiste şi răfuieli interne. Le promitem românilor că suntem oamenii care îi unesc, nu care îi dezbină".

"Vorbim de Becali în loc să vorbim de locuri de muncă. Sper că ne vom opri aici, ca aceste capete înfierbântate de la conducere să se concentreze mai mult asupra soluţiilor pentru societate. Eu voi face ce am făcut de 20 de ani: dau jos costumul, merg alături de candidaţi pe teren ca să punem umărul la victoria lor. Rămân la datorie. Ne vom face datoria faţă de bucureşteni prin susţinerea candidaţilor noştri şi a soluţiilor USL", a explicat Moisescu.

UPDATE 19:10

Chiliman: "Nu mă aştept să înţeleagă ce înseamnă o campanie electorală, un om care nu a făcut niciodată nimic prin propriile puteri, ci doar împins de alţii. Suntem filiala care a obţinut întotdeauna cele mai bune rezultate împotriva lui Băsescu, inclusiv la referendum, am fost pe primul loc la nivelul Bucureştiului".

UPDATE 19:02

Primarul sectorului 1, Andrei Chiliman, Vlad Moisescu, preşedintele demis al filialei PNL Sector 1 Bucureşti şi Ludovic Orban susţin o conferinţă de presă.

Chiliman consideră: "Crin Antonescu a decapitat cea mai puternică filială liberală din România. Antonescu este o copie mai puţin reuşită a lui Traian Băsescu. Personal, regret că un om care vorbeşte atât de frumos are un caracter atât de urât. Ranchiunile personale ale lui Antonescu au lovit din nou".

UPDATE 18:46: Orban: "Nu îmi retrag candidatura de pe listele liberalilor"

Deputatul liberal Ludovic Orban s-a declarat solidar cu colegii săi demişi, mai ales cu preşedintele filialei PNL sector 1 Bucureşti, Vlad Moisescu, dar a dat asigurări că nu îşi retrage candidatura la parlamentare, informează sursele de presă.

"Nu îmi retrag candidatura de pe listele liberalilor pentru că nu vreau să fac niciun serviciu celor din afara PNL şi unora dintre noii veniţi care au îmbrăcat haina liberală numai astăzi când PNL e într-o alianţă care are şanse clare de a câştiga alegerile", a precizat Orban.

UPDATE 17:25: "Candidatura m-a costat 25 de milioane de euro" a declarat Gigi Becali, conform surselor de presă.

UPDATE: Vlad Moisescu, preşedintele demis de la PNL Sector 1, va face declaraţii publice la ora 19:00.

UPDATE 17:05:

Crin Antonescu: "Nu a fost vorba şi nu va fi vorba de nicio înţelegere de natură financiară între PNL şi Gigi Becali. El îşi va finanţa propria campanie, în colegiul său, e normal, dar PNL nu va lua niciun ban"

UPDATE 16:58: Rareş Mănescu va fi coordonatorul la nivel naţional al campaniei electorale pentru parlamentare din partea PNL

UPDATE 16:52: Preşedintele PNL Sector 1 a fost demis. Interimatul va fi asigurat de Eugen Nicolaescu, preşedintele PNL Bucureşti.

---

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a propus azi în Biroul Politic Central al patridului demiterea conducerii PNL Sector 1, cerere introdusă pe ordinea de zi, conform surselor de presă.

Preşedintele PNL Bucureşti Eugen Nicolaescu a declarat că lui Vlad Moisescu i se reproşează "o conducere slabă a organizaţiei şi o nerespectare a deciziilor conducerii".

Vlad Moiescu, apropiat al primarului sectorului 1 şi unul dintre principalii vizaţi de Antonescu, susţine că este acuzat că ar colabora cu PDL. "De 22 de ani nu am trădat partidul niciodată, de 11 ani am cele mai bune rezultate din Bucureşti" a spus acesta. El a mai menţionat că nu va pleca "niciodată" din PNL şi că în cadrul şedinţei BPC au fost colegi care i-au luat apărarea.

În ceea ce priveşte candidaturile la alegerile parlamentare validate de organizaţia Sectorului 1 a PNL, Moisescu a susţinut că nu crede că se pune problema schimbării candidaturii lui Călin Popescu Tăriceanu sau a lui Ludovic Orban.

Gigi Becali, Victor Ciorbea, Sorin Iliesiu au primit derogare pentru a candida la parlamentare de la Biroul Politic Central al PNL.

Conducerea lărgită a PNL a aprobat azi demiterea din funcţie a preşedinţilor filialelor liberale din Mehedinţi şi Dâmboviţa, Liviu Mazilu, respectiv Gabriel Grozavu.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Antonescu vrea sa aduca in conducerea partidului pe noii liberali, dintre care i-as remarca pe Gigi Becali si cativa subalterni de-ai lui Felx de la A3 (nu le stiu gradele, numele au mai putina importanta) ceea ce este un lucru laudabil ! Fata de Antonescu, care a fost bugetar toata viata, Gigi Becali are mai multe tangente cu liberalismul si va promova comertul cu branza de oaie in sectorul 1!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb