TENSIUNI ÎN USR: Echipa Barna a convocat BN, duminică, pentru a aproba publicarea înregistrării în care Dacian Cioloş a ameninţat cu demisia

S.B.
Politică / 6 februarie 2022

Echipa Barna a convocat BN, duminică, pentru a aproba publicarea înregistrării în care Dacian Cioloş a ameninţat cu demisia

O treime dintre membrii Biroului Naţional al USR au convocat şedinţa forului de conducere pentru duminică, la ora 12.00, pentru a aproba publicarea înregistrării în care Dacian Cioloş a ameninţat cu demisia, informează news.ro.

La rândul său, Dacian Cioloş afirmă că, statutar, şedinţa ar putea avea loc cel mai devreme luni seară, dar nu se opune şi le-a cerut colegilor de partid să nu conteste demersul. "Ordinea de zi propusă are un singur punct: "desecretizarea" ultimei şedinţe de partid în faţa întregului partid, pentru a se vedea dacă am pronunţat sau nu cuvântul demisie", afirmă Cioloş. Preşedintele USR a cerut să se aprobe publicarea înregistrărilor de la toate şedinţele pe care le-a condus de cât este liderul formaţiunii.

"Subsemnaţii, Cătălin Drulă, Dan Barna, Ionuţ Moşteanu, Vlad Botoş, Claudiu Năsui, Cristina Prună, Adrian Echert, Stelian Ion, Silviu Dehelean, Lucian Stanciu - Viziteu, Liviu Mălureau, Radu Miruta, Radu Panait şi Radu Mihaiu - în calitate de membri ai Biroului Naţional al USR,

Convocăm, în baza art. 53 alin. 5 teza a II-a din Statutul USR, şedinţa Biroului Naţional pentru data de 06.02.2022 ora 12.00 prin Zoom", este mesajul transmis membrilor Biroului Naţional al USR.

Potrivit documentului, şedinţa are un singur punct pe ordinea de zi: "1. Decizie de publicare în interiorul USR a înregistrării şedinţei Biroului Naţional din data 03.02.2022".

La rândul său, preşedintele USR a transmis un mesaj colegilor, pe grupurile interne, în care a explicat că nu se opune demersului, chiar dacă acesta nu este statutar.

"Am primit o cerere de convocare a unei şedinţe extraordinare de Birou Naţional de la Dan Barna, semnată la comun de grupul celor 14 colegi. Statutar, aşa ceva nu este posibil cu mai devreme de 48 de ore, ceea ce ar presupune că şedinţa extraordinară ar trebui să aibă loc luni seară, la jumătate de zi după şedinţa ordinară a Biroului Naţional. Am cerut celorlalţi colegi acceptul de a organiza totuşi şedinţa în mod excepţional mâine şi i-am rugat să nu conteste desfăşurarea ei. Nu e nimic de ascuns şi transparenţa e necesară pentru acest partid mai mult ca orice altceva în acest moment", a transmis Dacian Cioloş.

Potrivit acestuia, echipa Barna doreşte să arate tuturor membrilor dacă a pronunţat sau nu cuvântul demisie.

"Ordinea de zi propusă are un singur punct: "desecretizarea" ultimei şedinţe de partid în faţa întregului partid, pentru a se vedea dacă am pronunţat sau nu cuvântul demisie. Sunt de acord, ba mai mult, am cerut ca pe ordinea de zi sa fie inclus încă un punct: publicarea tuturor şedinţelor de BN pe care le-am condus de când am devenit preşedintele partidului. Nu exista nimic de ascuns şi consider că e cât se poate de potrivit, după cum am pus în programul meu, ca totul să fie transparent", a ai transmis Cioloş.

Liderul USR Dacian Cioloş a susţinut, vineri, că nu intenţionează să plece din partid şi nici să-şi facă grupuri separate în Parlament sub denumirea PLUS, acuzându-şi colegii de răspândirea de ştiri false.

El a admis, însă, că la şedinţa de joi seara a existat o discuţie pe tema separării grupurilor parlamentare

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. Penibil. Lasa ca face AUR live-uri din parlament ca USR sunt prea ocupati de... conflicte interne.

    Auzi tu, mare partid politic facut pe... Zoom! Adica oamenii astia super vaccinati si trecut prin boala nici nu se pot vedea fizic? Fiecare e la job-ul al 2-lea sau cum? 

    Dezamagire crunta. Si cand mai vine si fosta ministra a sanatatii cu cate un comentariu... ciresica din varf. 

    Din pacate nu ai pe cine vota la noi. 

    Eu as face Partidul Loteriei Nationale care va delega prin loterie oameni la senat. Cred ca e singura solutie in tara asta sa ai si oameni cu procupari normale prin Casa Poporului. 

    1. Tocmai asta e solutia...nu ai nevoie de partide in parlament ci de OAMENI care sa faca legi in folosul semenilor. Nu mai votati partide ci doar independenti care traiesc si au familia in circumscriptia in care candideaza. Nu poti sa o ai pe Gorghiu aleasa pe lista PNL in TM si ea sta in Bucuresti.Nu stie nici pe harta sa-ti arate unde e Timisoara cat despre implicarea ei in rezolvarea problemelor alegatorilor se vede...stau in frig cu 16 C in casa

      Timisoara acum cu primarul fritz este un adevarat oras martir.

      Nu vad pe nimeni sa protesteze,deci le place frigul,le place dictatura si bataia de joc a unui om care si face doar interesele lui,

    Haha, cum ies ciumegii de partid sa vomite punctajul de propaganda. De 75 de ani vedem acelasi lucru...

    Ori acum, ori niciodata. Ca daca se ridica iar Ciolos, pe multi ii va popii. Si Barna este primul. Barna sa invete de la Ludovic.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb