Ministrul Finanţelor Eugen Teodorovici a declarat că va analiza împreună cu ministrul Transporturilor Iulian Matache toate contractele încheiate de CNADNR cu firme pentru construcţia de drumuri şi dacă acestea nu respectă termenele convenite "zboară efectiv" din contract.
"Am avut discuţii cu domnul ministru Matache şi o să avem şi în următoarele zile, contract cu contract, vreau să ştiu exact care sunt problemele. Cunosc acest mecanism foarte bine şi vreau să văd că fiecare companie, indiferent de numele pe care-l poartă, dacă nu lucrează conform calendarului, zboară efectiv, pe româneşte, de pe contract, fără niciun fel de problemă. Vreau să văd că această companie naţională de drumuri (CNADNR, n.r.) care este cea mai mare beneficiară de bani publici din România şi bani europeni şi din bugetul de stat îşi face treaba, adică stă în fiecare zi pe şantier şi vede exact cum se lucrează. Nu se lucrează, aplică penalităţi. Nu se revine la actul de lucru, efectiv se anulează contractul", a spus Teodorovici, ieri seară, la România TV.
Referitor la rectificarea bugetară, ministrul Finanţelor a precizat că a luat banii necheltuiţi de la Ministerul Transporturilor pentru a-i da zonelor care aveau nevoie de fonduri bugetare.
"Mulţi au reproşat că la Transporturi, la rectificare, am tăiat din bani. Şi am spus: «Abordarea mea ca ministru de finanţe este aceea de a nu încuraja deficitul artificial, adică aloc undeva bani unde nu se cheltuie în loc să-i pun acolo unde trebuie. Zone în care nu se cheltuie banii, le descopăr, le tai de acolo până când vor cheltui, le expun şi în mod public ca lumea să vadă foarte clar şi să pun presiune pe acele structuri care nu cheltuie banii»", a explicat Teodorovici.
1. fără titlu
(mesaj trimis de Vanat în data de 21.08.2015, 11:26)
Zborul nu este suficient pentru ca acesta nu acopera si prejudiciile create. Trebuie prevazute si penalitati. In plus, trebuie reglementata la nivel national renegocierea contractelor cu majorarea costurilor (pentru ca multe firme "agreate" de autoritatile locale si cele de stat depun oferte cu cele mai mici preturi iar apoi acestea sunt renegociate in favoarea firmelor respective si in detrimentulbugetelor si al firmelor de buna credinta.