TeraPlast finalizează majorarea de capital social

S.B.
Piaţa de Capital / 13 septembrie

TeraPlast finalizează majorarea de capital social

Grupul TeraPlast a închis anticipat, după prima zi, faza a doua a majorării de capital social datorită interesului investitorilor care au subscris integral cele peste 31 de milioane de acţiuni rămase nesubscrise după prima etapă a majorării. Astfel, TeraPlast a atras în total peste 20 de milioane de euro în cadrul celor două etape.

"Le mulţumesc acţionarilor care au subscris alături de mine în această majorare de capital social, atât celor existenţi care au subscris în etapa 1, cât şi noilor acţionari care au epuizat acţiunile rămase în primele ore de la deschiderea plasamentului privat. Chiar dacă procesul de creştere şi extindere a business-urilor Grupului TeraPlast durează mai mult decât am anticipat şi rezultatele se lasă aşteptate, sprijinul acţionarilor şi investitorilor permite Grupului TeraPlast să continue să se dezvolte prin achiziţii de companii, atât în România, cât şi în străinătate. Este o perioadă favorabilă achiziţiilor, iar succesul majorării de capital social ne dovedeşte că avem alături investitori cu o viziune puternică pe termen lung, care ştiu că suntem bine poziţionaţi să beneficiem la maximum de oportunităţile din piaţă." a declarat dl. Dorel Goia, Preşedintele Consiliului de Administraţie al TeraPlast S.A.

Majorarea de capital social a atras suma de peste 20 de milioane de euro în conturile TeraPlast. Aceste fonduri vor fi folosite pentru achiziţia de companii noi, în ţară şi străinătate, precum şi pentru acoperirea nevoilor curente ale companiei.

Majorarea de capital social s-a făcut prin emisiunea unui număr de 222.200.000 de acţiuni noi din care, în prima fază, cea de exercitare a drepturilor de preferinţă, s-au subscris un număr de 190.763.160 de acţiuni de către acţionarii existenţi ai societăţii, care au subscris proporţional cu numărul de acţiuni deţinute. Diferenţa de 31.436.840 de acţiuni a fost subscrisă în cadrul unui plasament privat, început în data de 12 septembrie 2024, anunţat iniţial cu o durată de 4 zile. Având în vedere interesul investitorilor, subscrierile cumulând un volum mai mare decât numărul total al acţiunilor disponibile în această etapă, Consiliul de Administraţie a hotărât închiderea anticipată a plasamentului după prima zi. Preţul final al majorării de capital social este de 0,45 lei/acţiune nou emisă.

Opinia Cititorului

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

13 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9737
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4826
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2884
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8899
Gram de aur (XAU)Gram de aur370.5328

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb