TERAPLAST şi E.ON ENERGIE: Acord de 1,9 milioane euro pentru construirea Centralei Electrice Fotovoltaice

T.A.
Comunicate de presă / 19 decembrie 2018

Acord de 1,9 milioane euro pentru construirea Centralei Electrice Fotovoltaice

E.ON Energie România şi TeraPlast au încheiat un parteneriat strategic, în valoare de 1,9 milioane de euro, în cadrul căruia va fi realizat unul dintre cele mai mari sisteme de generare a energiei fotovoltaice din România, conform unui comunicat remis redacţiei noastre.

Construirea Centralei Electrice Fotovoltaice are drept obiectiv principal producerea distribuită a energiei electrice din surse regenerabile, utilizând energia solară şi livrarea energiei produse la consumatorii racordaţi la centrală.

În baza acestui parteneriat, E.ON va instala sisteme de energie solară pe acoperişul a 13 hale de producţie şi clădiri ale TeraPlast, care vor permite companiei să-şi genereze propria electricitate din surse regenerabile. În acest fel, compania va reduce emisiile de CO2 până la 600,000 de tone pe an pe termen lung. Acordul prevede posibilitatea de extindere a proiectului, anul viitor, până la valoarea de 4 milioane de euro.

Centralele fotovoltaice vor produce un total de până la 2,196 de ore Gigawatti (GWh) pe an, ceea ce corespunde cu aproximativ 11,45% din cerinţele totale de energie electrică ale TeraPlast., se mai arată în comunicat.

Conform Directorului General al TeraPlast, Alexandru Stânean, "preocuparea noastră faţă de mediu este una reala, care se traduce în acţiuni şi în investiţii de milioane de euro. După ce anul trecut TeraPlast a investit în secţia de reciclare PVC, anul acesta demarăm parteneriatul strategic cu E.ON. Pentru TeraPlast, dincolo de materia primă, energia electrică este principala resursă pe care o consumăm în fabricarea produselor noastre. Din acest punct de vedere, preocuparea pentru a produce măcar o parte din această energie într-un mod sustenabil este naturală şi coincide cu dorinţa noastră de a creşte sănătos şi responsabil".

Instalaţia aferentă Centralei Electrice Fotovoltaice cuprinde un sistem de monitorizare prin intermediul căruia se pot supraveghea şi analiza starea şi rezultatele operaţionale atât local, cât şi de la distanţă. Sistemele de pe acoperişurile de pe piaţă au o putere nominală de maxim 1,936 kilowaţi (kWp).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

04 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9766
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5135
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2945
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9447
Gram de aur (XAU)Gram de aur385.6265

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb