Termenul de depunere a candidaturilor pentru Congresul PSD expiră astăzi la ora 16:00

V.D
Politică / 8 martie 2018

Termenul de depunere a candidaturilor pentru Congresul PSD expiră astăzi la ora 16:00

Actualizare 17:08 Nicolae Bănicioiu a susţinut, joi, la ieşirea din sediul PSD, că CEx nu are cum să nu îi valideze candidatura la funcţia de preşedinte executiv al partidului şi şi-a exprimat speranţa că va câştiga cel mai bun, "nu neapărat cel dorit de şefi".

"Sper ca într-adevăr sâmbătă să fie o competiţie corectă, o competiţie a proiectelor şi sper ca cel mai bun să câştige, nu neapărat cel dorit de şefi. (...) CEx nu are cum să nu-mi valideze această candidatură, din multe motive. În primul rând, pentru că sunt un vechi pesedist, poate chiar mai vechi decât mulţi din CEx. În al doilea rând, criteriile acelea încă nu sunt foarte clare, din punctul meu de vedere", a afirmat Bănicioiu.

(M.D)

-------

Actualizare 16:20 Cătălin Rădulescu: "La Congres se vor confirma funcţiile deja stabilite, pentru că vor fi probabil omul şi funcţia"

Deputatul PSD Cătălin Rădulescu este nemulţumit de faptul că nu poate candida la congres şi spune că oricum nu aveau sens alegeri înainte de finalizarea mandatului. Rădulescu a susţinut că la congres se vor confirma funcţiile deja stabilite, pentru că vor fi probabil omul şi funcţia.

"Nu am avut cum să avem susţinere, pentru că cerinţa a fost că se dă susţinere pentru o singură persoană, deci noi nici nu am intrat în votul organizaţiei. Domnii ăştia care sunt habarnişti ar trebui să ştie, să nu mintă în faţa televiziunilor. Deci în organizaţie s-a spus aşa: se dă votul pentru o singură persoană, nu se poate discuta o a doua persoană care să obţină votul de la o organizaţie. Aşadar, nici eu, nici ceilalţi colegi ai mei care nu putem să candidăm nu aveam cum să luăm vot. (...) Mie mi se pare că congresul ăsta nu-şi avea rostul, trebuia un congres pentru toate funcţiile la termen. Acum, este de fapt o certificare de către oamenii care vin la congres a funcţiilor deja stabilite pentru că vor fi probabil omul şi funcţia", a susţinut Rădulescu.

--------

Actualizare 14:35 Codrin Ştefănescu: "Îmi depun candidatura pentru secretar general, în condiţiile în care nu ştiu dacă pot intra în sala de Congres"

Secretarul general adjunct al PSD, Codrin Ştefănescu, a declarat, astăzi, înainte de a intra în sediul central al partidului, că a venit pentru a-şi depune candidatura pentru funcţia de secretar general al partidului, dar afirmă că nu ştie dacă va fi lăsat să intre în sală la Congresul de sâmbătă, informează News.ro.

La intrarea în sediul PSD, Ştefănescu a afirmat: "Am venit să îmi depun candidatura pentru secretar general, în condiţiile în care nu ştiu dacă pot intra în sală. Astăzi de dimineaţă, colegii din PSD Sector 1, Biroul permanent, văzând în presă ce se întâmplă cu aceste situaţii complicate şi aberante, s-au autosesizat şi au cerut un Birou permanent, l-au chemat şi pe domnul Tudorache - preşedintele de sector - m-au invitat, şi unul dintre delegaţi şi-a retras delegaţia special pentru a putea intra eu în Congres. Vor trimite această notificare acum la partid, dacă va fi aprobată, s-ar putea să nu fie. Dacă mă întrebaţi dacă voi vorbi la Congres, când eu nu o să pot să intru în Congres, nu mai zic să îmi depun candidatura".

Referitor la ceilalţi membri ai partidului, Ştefănescu a precizat: "Eu regret că nu pot candida Şerban Nicolae, Liviu Pleşoianu, Eugen Teodorovici, Adrian Dobre şi mulţi alţii. Regret faptul că prietena mea şi colega mea, Olguţa Vasilescu, plimbată, târâtă cu cătuşe la mâini prin faţa DNA, nu poate candida ca vicepreşedinte al întregului partid".

(D.I.)

--------

Actualizare 14:10 Vicepreşedintele PSD Ecaterina Andronescu a declarat astăzi, la ieşirea din sediul PSD, că şi-a depus candidatura pentru funcţia de preşedinte executiv la Congresul ce va avea loc pe 10 martie.

Aceasta a declarat următoarele: "Cred că la acest Congres, care este unul extraordinar, nu trebuia să facem alegeri, trebuia să venim cu un document "proiect de ţară" în care să spunem cum gândim şi cum vedem noi creşterea economică a României, cum vedem dezvoltarea educaţiei, pe următorii 15-20 de ani. Cred că în acest moment toată lumea s-ar fi concentrat pe proiectul de ţară şi mai puţin pe candidaturi. Candidaturile ţin de viaţa internă a PSD."

(M.D)

--------

Termenul de depunere a candidaturilor pentru Congresul PSD expiră

astăzi, la ora 16:00. Majoritatea organizaţiilor judeţene ale PSD şi-au desemnat candidaţii pentru funcţiile de conducere din partid, care vor fi votaţi la Congresul Extraordinar din 10 martie, scrie News.ro.

Lista celor care şi-au depus candidatura va fi validată vineri, în cadrul unei şedinţe a Comitetului Executiv Naţional.

La Congresul Extraordinar al PSD vor avea loc alegeri pentru 16 posturi de vicepreşedinţi opt pentru femei, opt pentru bărbaţi. De asemenea funcţia de secretar general al partidului, deţinută în prezent de Marian Neacşu, şi funcţia de preşedinte executiv, deţinută acum de Niculae Bădălău, vor fi scoase la vot.

Pentru funcţia de preşedinte executiv, un anunţ ferm este cel al organizaţiei regionale Bucureşti - Ilfov, referitor la susţinerea Vioricăi Dancila, în pofida faptului că aceasta declara în urmă cu aproximativ două săptămâni că nu va candida la o funcţie la Congres, argumentul sau fiind acela că funcţia de prim-ministru îi ocupă foarte mult timp şi trebuie să se implice foarte mult, iar o funcţie în partid ar presupune să facă şi acolo muncă în plus. Cu toate acestea, sprijinul exprimat de către Gabriela Firea, care a descris-o drept o persoană cu reale calităţi de lider, diplomată şi empatică, s-ar putea să o determine să îşi asume o candidatura.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb