Capacităţile de producţie ale "Termoelectrica" necesită investiţii între două şi trei miliarde de euro pentru a putea funcţiona normal. Directorul de programe al companiei, Constantin Ioaniţescu, a declarat vineri, într-o conferinţă internaţională privind sectorul energetic: "În
În privinţa termocentralei de la Brăila, o decizie va fi luată până cel târziu în decembrie 2007. Domnia sa a precizat că există trei posibilităţi, fie va fi privatizată potrivit caietului de sarcini în vigoare, fie caietului de sarcini îi vor fi adăugate cinci criterii suplimentare, mai angajante, fie va fi anulată întreaga procedură iar procesul va fi reluat cu un alt caiet de sarcini.
Potrivit Rompres, 80% din grupurile termoelectrice din ţara noastră au fost instalate în perioada 1970-1980, în prezent, depăşind durata de viaţă normată. În ultimii 10 ani, au fost modernizate sau retehnologizate unele centrale reprezentând aproximativ 10% din puterea instalată.
În ceea ce priveşte grupurile hidroenergetice, 37% din totalul acestora au durata de funcţionare normată depăşită. Pentru perioda 2006 - 2020, programul de reabilitare a grupurilor hidroenergetice vizează retehnologizarea şi modernizarea unor capacităţi de producţie a căror putere instalată însumează 2.328 MW.