"Textila Oltul" a disponibilizat peste 170 de angajaţi

N.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 11 decembrie 2007

Peste 170 de angajaţi la secţiile de filatură şi ţesătorie de la Fabrica "Textila Oltul", Covasna, au fost disponibilizaţi începând de ieri, din cauza nerentabilităţii acestor domenii.

Directorul Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM), Kelemen Tibor, ieri, că iniţial era vorba despre 228 de persoane, dar mulţi au plecat înainte de a fi disponibilizaţi, iar alţii au fost reorientaţi către confecţii.

"Piaţa chinezească produce ţesătura pe care o produce Textila mult mai ieftin, deşi se importă. Există o problemă şi din punctul de vedere al forţei de muncă, pentru că nu au cum să-şi acopere nevoile acestea, nu au găsit persoane care să vrea să lucreze în acest domeniu", a declarat Kelemen, cu menţiunea că societatea se va îndrepta cel mai probabil spre Orient pentru a aduce materie primă.

Cele 173 de persoane disponibilizate vor beneficia de şomaj, iar multe dintre acestea vor intra la pensie în scurt timp, întrucât este vorba despre un număr mare de femei cu vârsta peste 50 de ani.

Prefectul Gyorgy Ervin a declarat că, pentru aceste persoane, există posibilitatea de a se reprofila, cu atât mai mult cu cât există discuţii privind deschiderea în judeţ a unei fabrici care caută 250 de angajaţi.

Fabrica Textila are o tradiţie de peste 100 de ani în domeniul confecţiilor, lucrând în ultimii ani în special pentru export. Lenjeriile de pat şi ţesăturile impermeabile sunt căutate în special în căminele de bătrâni din Belgia sau Franţa. Anul acesta, fabrica a înlocuit forţa de muncă umană cu roboţi din străinătate care lucrează cât 50 de femei, toate acestea pentru a face faţă concurenţei. Investiţia firmei a fost de 250.000 de euro şi a fost făcută după ce conducerea fabricii a încercat de multe ori, fără succes, să găsească forţă de muncă. În prezent, fabrica rămâne cu doar 450 de angajaţi.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb