The Guardian: Germania a descoperit o vastă campanie de dezinformare pro-Rusia pe X

A.F.
Internaţional / 27 ianuarie

The Guardian: Germania a descoperit o vastă campanie de dezinformare pro-Rusia pe X

Experţii în criminalistică digitală din Germania au descoperit o vastă campanie de dezinformare pro-Rusia împotriva guvernului de la Berlin, care se folosea de zeci de mii de conturi false pe platforma socială X, relatează The Guardian.

Ministerul german de Externe, care a comandat studiul după ce a suspectat că este vizat de boţi, a spus că această descoperire evidenţiază necesitatea ca guvernele să abordeze în mod sistematic numărul tot mai mare de campanii de dezinformare şi să sublinieze efectul pe care acestea l-ar putea avea asupra alegerilor.

Utilizând un software specializat de monitorizare, experţii au descoperit un traseu uriaş de postări într-o perioadă de o lună, începând cu 10 decembrie, care reprezenta un atac sofisticat şi concertat asupra sprijinului Berlinului pentru Ucraina. Peste 1 milion de mesaje în limba germană au fost trimise de la aproximativ 50 000 de conturi false, ceea ce reprezintă o rată de două mesaje pe secundă.

Majoritatea covârşitoare a mesajelor sugerau că guvernul lui Olaf Scholz neglijează nevoile germanilor ca urmare a sprijinului acordat Ucrainei, atât în ceea ce priveşte armele şi ajutorul financiar, cât şi prin primirea a peste un milion de refugiaţi.

Der Spiegel, care a avut acces la datele descoperite, a relatat că multe dintre conturile false aveau ataşate comentarii bine potrivite, folosind adesea hashtag-uri populare la momentul respectiv, precum #Oktoberfest sau #Bundesliga, într-un efort concertat de a ajunge la o audienţă cât mai largă.

Într-unul dintre cele mai de impact mesaje false, din punct de vedere al numărului de persoane la care a ajuns şi al numărului de reacţii pe care le-a generat, Annalena Baerbock, ministrul de externe, părea să declare de pe propriul cont pe X că sprijinul guvernului pentru Ucraina se destramă. Un mic simbol chirilic, care s-a strecurat în postare aparent din greşeală, a fost singurul factor evident care a identificat-o imediat ca fiind falsă.

Postările sunt de obicei legate de site-uri media binecunoscute, folosind un link prescurtat, astfel încât numele de domeniu fals să nu fie imediat evident.

Analiştii au declarat că sunt convinşi că sursa campaniei se află în Rusia, făcând o legătură cu campania Doppelgänger condusă de ruşi, care a apărut pentru prima dată în 2022, afectând Marea Britanie, Franţa şi Italia. Printre postările falsificate atunci se numărau versiuni false ale unor reportaje de pe The Guardian şi Daily Mail, printre alte publicaţii. Descoperirea campaniei Doppelgänger a dus la impunerea de către UE, vara trecută, a unor sancţiuni împotriva a două companii IT ruseşti, Structura National Technologies şi Social Design Agency, din cauza implicării lor în această campanie. Potrivit autorităţilor americane, se crede că cele două companii sunt responsabile de o campanie similară de dezinformare rusă şi în America Latină.

Compania mamă a Facebook, Meta, a vorbit la momentul respectiv despre "cea mai mare şi mai persistentă" operaţiune online rusească de până acum şi a blocat numeroase conturi implicate.

Analiza din Germania a arătat că operatorii sistemului de trimitere de mesaje păreau să ia pauze la sfârşit de săptămână şi de sărbătorile ruseşti, când numărul de postări s-a redus simţitor.

Îngrijorarea guvernului german, care a fost deja ţinta unor campanii de dezinformare şi a unor piraterii informatice, este legată de modul în care această metodă ar putea fi folosită pentru a influenţa rezultatul viitoarelor alegeri europene, precum şi al celor trei alegeri regionale din estul Germaniei, unde partidul de extremă dreapta Alternative fur Deutschland (AfD) conduce în sondaje. Analiştii au fost frapaţi de asemănarea dintre tonul mesajelor de reacţie la postările false şi retorica folosită de AfD. Partidul este foarte critic la adresa politicii guvernului faţă de Ucraina, precum şi la adresa modului în care acesta gestionează orice, de la politica energetică la educaţie. AfD are legături cunoscute cu Kremlinul şi a adoptat o abordare favorabilă faţă de Vladimir Putin, notează The Guardian.

Opinia Cititorului ( 13 )

  1. Si in Romania este la fel.

    Pe facebook si youtube, sunt postate o groaza de comentarii cu tenta pro rusi...anti Ucraina!

    1. Oamenii liberi,intr-o democratie pot avea orice opinie.tu crezi ca esti mai bun decat un rus?crezi in democratie?in libera exprimare?cu ce suntem noi oare mai buni ca altii,pe care-i etichetam extremisti,teroristi,anarhisti etc?cu nimic,amice!daca nu ma crezi,reciteste ce ai scris.

      Problema apare cand se distribuie informatii false.

      Precum faptul ca Rusia nu a inceput razboiul. 

      Daca este opinia unui om nu este mare problema. Daca acel om, este platit pentru a raspandi minciuni, atunci nu mai e opinia lui, nu?

      Intelegi? reciteste ce ai scris, 

      like

      Atata timp cat nu ne ducem peste alti oameni sa le luam viata

      pentru simplul motiv ca nu vor sa gandeasca ca noi, 

      suntem infinit mai buni. 

      Daca nu te-as banui de altceva m-as gandi ca nu ai habar pe ce lume traiesti.

      Drept urmare mai degraba...Ivanut decat...Ionut. 

    Bau baul a fost identificat de noi toti .Economia Rusiei se prabuseste .China nu este nici ea departe .In SUA Trump „ zmeul zmeilor” nu are nici o sansa .Europa (Germania ) decide a se inarma nuclear.Suedia si Finlanda ofera toate bazele sale militare NATO.In Orientul Mijlociu toate organizatiile teroriste sunt distruse .Bani pe care Rusia ii credea suficienti spre a mentine razboiul sau terminat .UE si NATO european isi redefinesc forta si isi adauga noi membri .Componentele tehnologice necesare armatelor Chinei si Rusiei nu mai ajung la destinatie .Coruptia a distrus total cele doua mari natiuni nucleare .Germania devine forta principala europeana o data cu aparitia noilor tehnologii nucleare .In Marea Britanie SUA aduce si ea noi capacutati nucleare de ultima generatie .Desigur , asa cum ne zicea Putin , la Deveselu si in Polonia rachetele nucleare pot lovi oriunde in Rusia .

    1. Economia Rusiei creste cu aproape 4%, o spune FMI-ul american. Cine esti tu sa ii contrazici? Ei macar pot scrie corect gramatical, au luat fara spaga BAC-ul.

       

      Economia Chinei este cea mai mare din lume, de cativa ani. O spun multi analisti cu mult creier, dar si FMI-ul. Ei macar au luat BAC-ul fara spaga. 

       

      "China is already the world’s largest economy, its economy is more than 20 percent larger than the US economy, according to the IMF. Furthermore, it is growing considerably more rapidly (assuming they don’t continue their zero COVID-19 policy forever), so it is projected to be more than a third larger than the US economy by the end of the decade." 

       

      UE este in recesiune. Nu pot nici macar fabrica 500 000 de obuze. Au nevoie de peste un an pentru asta, desi aceasta cantitate de obuze este epuizata in 2 luni de razboi. 

       

      Germania este in recesiune. O spune chiar postul lor international de stiri, DW. Ce mai spune DW? Ca marile companii investesc in SUA si China. Nu in UE. Vezi tu, asta-i diferenta dintre tine si lumea oamenilor care au luat BAC-ul fara spaga, cu note mari si cinstite. 

       

      "The reasons why Germany is suffering are well kn own. Consumers are holding back due to inflation and rising prices. Plus the sluggish global economy is putting a strain on exporters, which used to be a driving force of the economy. 

      In addition, due to unstable energy prices, numerous international corporations are putting their investment plans on hold.o rworse, they are building new production capacities abroad — in the United Stateso rChina, far away fr om the European Union." 

       

      Cat despre patrioatele de la Deveselu, cum il poti contrazice pe Biden care a spus ca rachetele rusesti nu pot fi interceptate? Stii tu mai bine ca Biden? 

       

      "They've just launched their hypersonic missile because it's the only thing they can get through with absolute certainty," Biden said. "As you all kn ow, it's a consequential weapon but with the same warhead on it as any other launched missile. It doesn't make that much difference except it's almost impossible to stop it. There's a reason they're using it."

       

    Nu a descoperit insa ca americanii au aruncat in aer conducta nort stream.grea ancheta asta????

    1. Parca erau ucrainienii.

      Au aparut informatii noi pe Russia Today? 

      Au confirmat surse occidentale ca americanii au facut-o. Ne-a spus si Antena 3.

      Trupele sovietice comasate în estul Ucrainei nu vor ataca niciodată. :

    "Majoritatea covârşitoare a mesajelor sugerau că guvernul lui Olaf Scholz neglijează nevoile germanilor ca urmare a sprijinului acordat Ucrainei"

     

    Germania a devenit inchisoarea constiintei. Guvernul Scholz neglijeaza cu adevarat nevoile germanilor. Si o spune chiar Scholz, citat de DW: "The German leader says a budget crisis will not stop German support for Ukraine" 

     

    Pentru ca in bugetul anuntat pentru 2024, cancelarul Scholtz sa apara cu taxe noi pentru germani, cu scumpiri si cu anulari de beneficii..... Ucraina primeste toti banii promisi de la nemti. Iar germanii nu primesc tot ce se asteptau de la propriul guvern. 

    "As part of the deal, the heads of the coalition government agreed to raise the carbon price on heating and road fuels fr om the current €30 to €45 per tonne of CO2 in 2024, which will increase petrol and diesel prices by 4 to 5 cents per litre, according to the German automobile club ADAC. 

    “The faster increase in the CO2 price will be at the expense of citizens,” Fratscher said. 

    “In return, the German government still owes the climate bonus with which the CO2 price is to be returned to the people,” he added. 

    Prices for electricity will also increase by about 3 cents per kilowatt-hour (kWh) as a result of the agreement, as a planned subsidy to relieve customers fr om grid fees will no longer be financed. 

    While praising securing industrial subsidies fr om the climate fund, the German industry association BDI criticised the increase in electricity prices, saying it “does not help our global competitiveness at all, but on the contrary makes it even more difficult”. 

    1. Despre tine este vorba în articol. :

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb