The Guardian: Premierul britanic îl încurajează pe prinţul moştenitor saudit să "sprijine stabilitatea în regiune"

A.F.
Politică / 20 octombrie 2023

The Guardian: Premierul britanic îl încurajează pe prinţul moştenitor saudit să "sprijine stabilitatea în regiune"

Premierul britanic Rishi Sunak şi prinţul moştenitor al Arabiei Saudite, Mohammed bin Salman, au fost de acord, ieri, în cadrul întâlnirii lor, că "pierderea de vieţi nevinovate în Israel şi Gaza în ultimele două săptămâni a fost îngrozitoare", a declarat purtătorul de cuvânt al Downing Street, relatează The Guardian.

Pe de altă parte, prinţul moştenitor saudit Mohammed bin Salman a subliniat în faţa premierului britanic că regatul saudit consideră că ţintirea civililor din Gaza este "o crimă odioasă şi un atac brutal".

Sunak, care a venit la Riad din Israel, a încurajat Arabia Saudită să îşi folosească influenţa pentru a "sprijini stabilitatea" în Orientul Mijlociu, potrivit unei declaraţii a purtătorului de cuvânt al premierului britanic.

Rishi Sunak şi Mohmmed bin Salman "au subliniat necesitatea de a evita orice nouă escaladare" şi de a lua măsuri coordonate pentru a atinge acest obiectiv.

"Prim-ministrul şi prinţul moştenitor au convenit asupra necesităţii urgente de acces umanitar în Gaza pentru a furniza apă, alimente şi medicamente vitale", arată comunicatul de la Londra.

"În calitate de comunitate internaţională, nu trebuie să permitem ca atacul terorist al Hamas să devină un catalizator pentru o criză umanitară teribilă în Gaza", a scris Sunak pe X. "Vom lucra împreună pentru a asigura stabilitatea regională şi pentru a preveni o escaladare periculoasă", a adăugat el într-o postare făcută în momentul în care a ajuns în Arabia Saudită.

Întâlnirea premierului britanic Rishi Sunak cu prinţul moştenitor al Arabiei Saudite, Mohammed Bin Salman, este semnificativă, comentează BBC. Arabia Saudită este un actor vital atunci când vine vorba de angajarea cu toate părţile internaţionale şi regionale pentru a opri escaladarea în curs şi pentru a preveni răspândirea ei în regiune

Până acum câteva săptămâni, Riadul a fost implicat în negocieri tripartite cu Tel Aviv-ul şi Casa Albă pentru a-şi normaliza relaţiile cu Israel. Discuţiile se desfăşurau într-un ritm rapid, dar totul s-a schimbat la 7 octombrie, după atacul Hamas. De atunci, Arabia Saudită nu numai că a venit în sprijinul ferm al palestinienilor, dar a condamnat şi a acuzat Israelul pentru război, iar negocierile pentru normalizare au fost oprite.

Pentru prinţul moştenitor, este imperativ să continue poziţia de lungă durată a monarhilor saudiţi de a sprijini palestinienii, deoarece furia a crescut în ţările musulmane din cauza bombardamentelor neîncetate ale Israelului în Gaza.

Problema palestiniană a unit lumea musulmană, altfel divizată. Prima convorbire telefonică între prinţul moştenitor şi preşedintele iranian de la normalizarea relaţiilor dintre cele două ţări, în martie, a avut loc în urma noilor lupte dintre Hamas şi Israel. Având în vedere dinamica volatilă a regiunii, prinţul moştenitor ar putea juca un rol important.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Dar ce e asa de greu de inteles ?!

    rusnacul e resnac,crestinul e crestin si islamul e altceva, 

    si nu se poate amesteca dupa modelul occidental

    Ce tie si cu indianul asta.. Tupeu maxim..Englezii au distrus Palestina in 1946 si au dat aprobarea constituirii statului Israelian pe teritoriul Palestinei….Mars ma..

    1. Deci evreii au facut Ierusalimul capitala regatului evreu in 1000 B.C si descultii astia de palestinieni ( Palestina numele dat de Imperiul Roman, teritoriilor evreiesti) spun ca e teritoriul lor:-)

      In 1000 B.C., King David conquered Jerusalem and made it the capital of the Jewish kingdom. His son, Solomon, built the first holy Temple about 40 years later 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb