The Guardian: "SUA şi China sunt de acord să lucreze pentru o întâlnire Biden-Xi"

T.B.
Internaţional / 28 octombrie 2023

The Guardian: "SUA şi China sunt de acord să lucreze pentru o întâlnire Biden-Xi"

Statele Unite şi China au convenit vineri să lucreze pentru organizarea unei întâlniri între liderii celor două ţări luna viitoare, după ce preşedintele Joe Biden l-a întâlnit pe cel mai important diplomat al Beijingului la Casa Albă, informează The Guardian.

Biden l-a invitat pe Xi Jinping la San Francisco în noiembrie pentru summitul Cooperării Economice Asia-Pacific (APEC) într-un moment de relaţii tensionate între cele două puteri, transmite sursa menţionată. Xi nu a confirmat încă dacă va veni, potrivit sursei citate.

După ce Ministrul Afacerilor Externe chinez, Wang Yi, a avut discuţii cu Biden şi alţi oficiali de rang înalt ai SUA la Washington, Casa Albă a declarat că ambele ţări au convenit să menţină "diplomaţia de înalt nivel" pentru a încerca să îmbunătăţească relaţiile, relatează the guardian.

Cele două părţi "au reconfirmat" că "lucrează împreună pentru o întâlnire între preşedintele Biden şi preşedintele Xi Jinping la San Francisco în noiembrie", a declarat Casa Albă într-un comunicat, conform sursei precizate.

Un oficial al administraţiei a declarat că Casa Albă îl lasă pe Beijing să confirme că Xi va veni, dar "ne pregătim pentru o astfel de întâlnire", potrivit sursei indicate.

Un rezumat oficial al discuţiilor dintre Wang şi Consilierul de Securitate Naţională al SUA, Jake Sullivan, eliberat de Beijing, a confirmat că "ambele părţi au convenit să facă eforturi comune pentru a realiza o întâlnire între cei doi şefi de stat", menţionează sursa citată.

Într-un rezumat separat al întâlnirii sale cu Biden, Wang a fost citat spunând că vizita sa viza "oprirea declinului relaţiilor China-SUA, stabilizarea acestora şi readucerea lor pe calea dezvoltării sănătoase şi stabile", informează the guardian.

Biden i-a spus lui Wang că Washington şi Beijing trebuie să "gestioneze concurenţa în relaţie în mod responsabil şi să menţină linii deschise de comunicare", potrivit Casei Albe, transmite sursa citată.

Opinia Cititorului ( 9 )

  1. Deci intalnirea întâlnirea "Biden-Xi" e minunat,

    iar intalnirea "Vicktor Orban - Xi" este tradarea democratiei,

    nu mai pricep nimic din comunicarea "politic corecta" 

    1. E si greu de priceput. Ai nevoie de masterat pentru asta.

      Orban s-a dus acolo ca sa se dea in aceeasi barca cu dictatorii, pe cand Biden se intalneste cu Xi pentru a incerca o clarificare si eventual o detensionare a relatiei SUA-China.

      Poate Xi il copiaza pe Biden si democratizeaza China, ca tot le place chinezilor sa fure din occident. Poate ca de data asta chinezii vor fura mentalitatea conducatorilor occidentali si vor aduce libertate deplina poporului chinez. 

      "Biden se intalneste cu Xi pentru a incerca o clarificare si eventual o detensionare a relatiei SUA-China."

      Am priceput, 

      USA inarmeaza Taiwanul si sanctioneaza economic China unde poate, 

      ca sa DETENSIONEZE reletia USA - China,

      hai sa fim un "pic" mai seriosi 

    ... supozitiune ... parte din armele din ukr ajung la hamas ... hamas le foloseste din frustrare cersind atentie inrnatinala ... israelul reactioneaza pentru ca... (actiunea ar fi fost incorect politic..) ... america bombrdeaza siria - justificand cahs ""flow" iranian ... israelul sterge gaza de pe harta ... si, probabil libanul devine formal ... front deschis pe iran ... negogieri ... si toata lumea uita de pandemie si ukr ...o rwwIII ...

    1. ... personal l--as aresta pe soros ... as desfinta fundatia pentru o societate deschisa ... si as dezlvolta o platforma INTERACTIVA pentru o societate seschissa ...

      ...certitudine...esti bolnav.

      ... nu am aflat nimic nou din opinia ta ...

      ...

      ...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb