Theresa May: "SUA şi Marea Britanie vor dialoga cu Rusia într-o poziţie de forţă şi unitate"

Ziarul BURSA #Internaţional / 16 iulie 2018

Zeci de mii de protestatari la Londra, faţă de vizita preşedintelui american

SUA şi Marea Britanie au convenit să dea dovadă de "forţă şi unitate" în dialogul lor cu Rusia, a anunţat vineri premierul britanic Theresa May, într-o conferinţă de presă comună cu preşedintele american Donald Trump, relatează Reuters şi AFP.

"Am căzut de acord că este important să dialogăm cu Rusia într-o poziţie de forţă şi unitate", a spus May în conferinţa de presă organizată la reşedinţa de vară a prim-miniştrilor britanici, situată la Chequers, la 70 km nord-vest de Londra, conform Agerpres.

La rândul său, Donald Trump a afirmat că May a dat dovadă de "mai multă fermitate decât oricine cu privire la Rusia", el susţinându-şi astfel decizia de se întâlni cu preşedintele rus Vladimir Putin pe 16 iulie la Helsinki.

"Am fost mult mai fermi decât oricine cu privire la Rusia. Acestea fiind zise, dacă noi putem dezvolta o relaţie (cu Vladimir Putin) ar fi fantastic", a continuat liderul de la Casa Albă.

În legătură cu apropiata întâlnire cu liderul rus, Donald Trump a afirmat că va aborda subiectele Siria şi Ucraina.

În opinia sa, cea mai mare problemă a lumii actuale este proliferarea nucleară, subliniind că ar fi "un lucru foarte special dacă s-ar putea face ceva pentru a reduce armamentul nuclear".

Pe de altă parte, Donald Trump a dat asigurări vineri că nu are niciun dez­acord cu Londra privind atitudinea ce trebuie adoptată în legătură cu Brexitul, opinie exprimată la o zi după publicarea în cotidianul The Sun a unui interviu cu liderul de la Casa Albă foarte critic referitor la strategia premierului britanic Theresa May.

Într-o conferinţă de presă comună cu Theresa May, Trump a dat asigurări că nu a criticat-o niciodată pe şefa guvernului britanic şi a denunţat încă o dată ceea ce el a numit "ştiri false". "Am un mare respect pentru premier. Din păcate a existat o relatare, care a fost bine făcută în general, dar în ea nu a fost pus ceea ce eu am spus despre premier, şi am spus un lucru extraordinar. Acestea se numesc ştiri false", a declarat Trump.

Cu această ocazie, Trump a ţinut să-i mulţumească premierului britanic "pentru continuarea unui comerţ corect şi reciproc cu SUA". "Odată ce se încheie procesul privind Brexitul şi Regatul Unit părăseşte probabil UE, nu ştiu ce vor face ei, dar orice aţi face este bine din punctul meu de vedere, aceasta este decizia noastră", a afirmat preşedintele american.

De menţionat că, vineri, zeci de mii de persoane au protestat la Londra faţă de vizita preşedintelui american, pe care îl acuză de "misoginie, homofobie, xenofobie", relatează AFP.

"#DumpTrump" (Trump la gunoi!), "Acesta este carnavalul rezis­tenţei" se putea citi pe pancartele şi bannerele purtate de participanţi.

"Nu lui Trump, nu KKK (Klu Klux Klan, n. red.), nu Americii fasciste!", au scandat aceştia, mărşăluind pe marea arteră comercială Oxford Street până la Trafalgar Square, în inima Londrei.

Manifestaţia londoneză, împărţită în două marşuri, unul al femeilor, altul al unei coaliţii de organizaţii, au constituit punctul culminant al protestelor faţă de vizita lui Trump în Marea Britanie.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Soricelul britanic tropaie alaturi de elefant !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb