THIERRY BRETON: ''Este important să fie votat certificatul verde COVID''

G.U.
Miscellanea / 18 noiembrie 2021

''Este important să fie votat certificatul verde COVID''

Comisarul european pentru Piaţa Internă, Thierry Breton, a declarat, astăzi, că votul pentru utilizarea certificatului vede COVID este important, deoarece acesta, alături de vaccin, asigură "supravieţuirea" în pandemie, informează Agerpres.

"Este important să fie votat certificatul verde. Da, este important ca acesta să fie utilizat, pentru că ştim că, împreună cu vaccinarea şi certificatul verde, avem cheia pentru a ne asigura supravieţuirea şi, de asemenea, să fim parte pentru ceea ce este important pentru noi toţi - comunitatea europeană", a afirmat Breton, aflat în vizită la Bucureşti.

"Dacă nu se reuşeşte să învingem acest nou val al pandemiei care vine în calea noastră, s-ar putea să ajungem din nou la măsuri de carantinare generală şi ştim că există şi un preţ - un preţ economic, un preţ social de plătit şi preţul acesta e mult prea ridicat", a punctat comisarul european, în cadrul unei conferinţe de presă comune cu şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat, şi preşedintele Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea împotriva COVID-19, Valeriu Gheorghiţă.

Acesta a subliniat că nu există nicio altă cale în afara celor două instrumente avute la îndemână - vaccinarea anti-COVID şi certificatul verde, notează sursa citată.

"Ştim că aceste două instrumente funcţionează. Acum este momentul să acţionăm. Trebuie să fim uniţi să câştigăm împreună această luptă", a transmis comisarul european.

Breton a făcut apel la solidaritatea europeană. "Noi suntem cu toţii europeni, împărtăşim aceleaşi valori. Desigur că avem tradiţii diferite, istorii diferite, origini diferite, dar suntem cu toţii fiinţe umane şi trebuie să luptăm împotriva pandemiei. (...) Deja avem peste două miliarde de persoane care au fost vaccinate cu succes pe întreaga planetă şi nu au existat probleme", a completat el.

"Acum este momentul să fim uniţi, pentru că este un război pe care noi îl vom câştiga împreună. (...) La urma urmei, cu toţii împărtăşim aceleaşi valori, noi, ca europeni, împărtăşim aceleaşi valori. Deci, este momentul să fim uniţi şi să reacţionăm acum. Nu mai putem aştepta încă o lună, pentru că virusul nu aşteaptă", a subliniat Thierry Breton.

În cursul dimineţii, el s-a întâlnit cu miniştrii interimari ai Apărării şi Sănătăţii, urmând să fie primit, la Palatul Cotroceni, de preşedintele Klaus Iohannis.

Opinia Cititorului ( 39 )

  1. virusul nu asteapta? pai vad ca a cam plecat pana tot au discutat ei

    uniti? pai voi vreti dezbinare sau conformare totala cu ideile voastre. asta nu e unitate

    iar efectul zero pe care il au certificatele asupra dituatiei epidemiologice numai ne da apa la moara ca aveti o agenda ascunsa 

    a venit Stapanul sa dea ordine sclavilor....

    Breton, Parlamentul Romaniei e suveran si nu accepta ordine de la nimeni, boule!  

    Daca Parlamentul Romaniei voteaza obligativitatea certificatului verde la munca ASIGURAT VA FI REVOLUTIE!  

    Toata economia si toata tara se va duce la vale in timp record si NIMIC NU VA MAI FI LA FEL MAI APOI!  

    Daca deputatii isi iubesc viata lina de acum sa aiba grija sa respinga obligativitatea vaccinarii anti-covid si obligativitatea certificatului verde nazist !

    1. Asa zicea si Hitler, ca numai varianta lui e europenism e corecta. Niste retardati.

      Breton se invarte in cercul mic de socializare al Ursulei si al lui Bourla (ceo Pfizer).

      Da, am informatii de genul asta.  

      un lacheu parlit

      Imbecilul vine sa comande . Trebuie sa-si incaseze banii si are de raportat inca o vizita in colonii.

    Parlamentul Romaniei E AUTONOM IN DECIZII !

    Daca va asculta Parlamentul de acest Breton urmeaza revolutie si ucideri in masa de politicieni !  

    Se risca parlamentarii sa fie ucisi in lupte de strada ?!!??!  

    Bine, daca vrei sa va joace romanii in picioare, bagati obligativitatea certificatului verde la job si vaccinare obligatorie!  

    Vedeti voi mama dracului dupa aceea, politicienilor !  

    Breton va fi fost de mult plecat acasa , dar voi parlamentarilor ramaneti cu noi aici.... Avem noi grija de voi! ! ! ! !  

    1. Ii fugarim cu tastatura de nu se vad.

      mnu, doar cel putin 1 milion de angajati se vor opri din munca. deja suntem tara unde vreo 2 milioane de oameni buni de munca nu fac nimic oficial. mai e loc si pentru altii, avem resurse. nu prea o sa-i convina statului si angajatorilor care vor "respecta", dar, hei, cum iti asterni, asa dormi.

      ai dreptate, dar doar o rectificare...

      conform unui sondaj bestjobs 27% dintre angajati (privat si stat) isi vor da demisia daca li se cere vaccinare obligatorie si certificat verde obligatoriu pt acces la job....  

      asta inseamna 0.27 x 5 milioane muncitori efectivi = 1.350.000 oameni pasibili sa isi dea demisia/ sa fie dati afara ...dar ai zis corect tu... cel putin 1 milion, da!  

      cu un milion de oameni putem baga de-o revolutie lejer de tot! ... mai ales ca oamenii nu vor mai fi " blocati" la job... cu atata timp liber... sa te tot tii de fugarit politicieni!

      De la vorba la fapta se mai raresc.

      Dupa demisie nu se primeste somaj iar luand in considerare nivelul de economisire al romanilor si cheltuielile in crestere se anunta vremuri interesante in care se vor vedea cei ce dau din gura si cei hotarati. 

    Nazist, ne reduc drepturile si liberetatile incalcand constitutia si drepturile omului. Asa de usor instaleaza ce vor, maine va fi la vaccin doza 4 si apoi doza n. Toti aliniati. Mereu la dispozitia lor. Cine nu este insemnat ii vor lua drepturile. Vaccinul nu are efect, te imbolnavesti de Covid si esti purtator.

    Cum poate mai un Komissar sa spuna atat de Goebbelian mincina asta "asigură "supravieţuirea" în pandemie"

    Cum poate mai sa minta in halul asta? 

    1. Breton se invarte in cercul mic de socializare al Ursulei , al sotului Ursulei - Heiko si al lui Bourla (ceo Pfizer).

      E manjit pana peste cap cu bani Pfizer.

      Si a venit sa ne dea ordine aici, futu-i gura mamii lui de satanist 

      Din păcate, comisarul e simbolul corupției microbului micron al familiei Rothschild:

      ,,Breton a condus activitatea Atos din 2008 până la sfârșitul lunii octombrie 2019, la o săptămână după ce a fost nominalizat pentru a deveni comisar pentru piața internă. Compania este un actor multinațional specializat în servicii de tehnologie a informației, care activează într-un domeniu larg de sectoare - de la securitatea cibernetică, consultanță, telecomunicații și servicii financiare până la sănătate, dar și electronică aerospațială și de apărare. 

      Compania este foarte interesată de politica UE, având în vedere rolul UE de reglementator al pieței, dar instituțiile UE reprezintă, de asemenea, o sursă importantă de finanțare pentru Atos. Numai în 2018, multinaționala a primit fonduri de aproape 107 milioane de euro din partea Comisiei Europene și a agențiilor sale Sidenote. Aceste contracte acoperă, de exemplu, proiecte privind rețelele 5G, inteligența artificială, securitatea cibernetică, big data, calculul de înaltă performanță și securitatea financiară. 

      Acoperirea mediatică a Atos și a lui Breton se concentrează adesea pe activitatea companiei în domeniul produselor tehnologice inovatoare, cum ar fi calculul de înaltă performanță. Rolul său în aparatul de securitate și de gestionare a frontierelor este mai puțin discutat. Din 2014, Atos a primit 67 de milioane de euro numai din fondul de cercetare Horizon2020. Cele două domenii cheie finanțate sunt proiectele de tehnologie Big Tech (adică 5G și big data) și securitate, inclusiv securitatea cibernetică și controlul frontierelor. 

      Atos a fost, de asemenea, unul dintre principalii beneficiari de fonduri europene din partea Agenției Uniunii Europene pentru gestionarea operațională a sistemelor informatice la scară largă în spațiul de libertate, securitate și justiție (EU-LISA), pentru a construi ceea ce a fost numit "ziduri virtuale". Acestea sunt sisteme informatice care controlează, monitorizează și anchetează persoanele la frontierele externe ale UE. Potrivit Transnational Institute, aceste programe utilizează "controale stricte în urma unor evaluări generalizate ale amenințărilor bazate pe date biometrice și caracteristici, și nu în ultimul rând pe culoarea pielii". În plus, astfel de sisteme de control la frontieră pot fi considerate, de asemenea, ca fiind teste pentru o posibilă desfășurare ulterioară în rândul populației generale. 

      Un sistem de monitorizare a internetului, denumit "Eagle", dezvoltat de Bull, subsidiara Atos, face în prezent obiectul unei anchete a Parchetului din Paris. Sistemul a fost vândut mai multor regimuri represive, inclusiv regimului lui Khadaffi din Libia, Tunisiei lui Ben Ali și serviciilor secrete marocane, permițându-le să monitorizeze cetățenii și jurnaliștii. Breton a fost membru al consiliului de administrație al Bull. 

      Dacă Breton va fi aprobat de Parlamentul European, el va deveni acum responsabil pentru conducerea politicii UE în aceste domenii. Scrisoarea de misiune atribuită comisarului desemnat Breton l-ar însărcina cu investițiile în tehnologii precum "blockchain, calcul de înaltă performanță, algoritmi și instrumente de partajare și utilizare a datelor"; "definirea standardelor pentru rețelele 5G"; coordonarea unei "abordări europene privind inteligența artificială și noua lege privind serviciile digitale"; și, în cele din urmă, construirea unei adevărate piețe unice pentru securitatea cibernetică". 

      Puterea de lobby a companiei Atos 

      Având în vedere importanța politicii și a finanțării UE pentru Atos, nu este surprinzător faptul că societatea face lobby activ în UE. Din noiembrie 2014, funcționari de nivel înalt ai Comisiei au înregistrat 24 de întâlniri de lobby cu reprezentanții Atos - în principal pentru a discuta despre economia digitală, strategia industrială și securitatea cibernetică. 

      Cu toate acestea, în 2018, compania a declarat că a cheltuit mai puțin de 49 999 de euro pentru a face lobby în UE. Această sumă reprezintă o denaturare gravă a activităților de lobby ale Atos, deoarece nu acoperă nici măcar salariul celor 2,5 lobbyiști cu normă întreagă pe care îi enumeră. Diferența dintre bugetul de lobby declarat și cheltuielile reale ale companiei este probabil destul de semnificativă, deoarece o căutare pe Lobbyfacts.eu arată că Atos a plătit peste 60 000 de euro către cel puțin trei firme de lobby pentru a-și apăra interesele în UE: MSL Brussels , Schuman Associates și Gplus. 

      Atos este, de asemenea, un membru plătitor al Organizației Europene pentru Securitate (EOS), care a avut un mare succes în elaborarea politicii UE privind securitatea și gestionarea frontierelor. Potrivit Transnational Institute, EOS "a câștigat influență până la punctul în care propunerile sale sunt uneori adoptate aproape în totalitate de către organismele UE.", în special atunci când vine vorba de creșterea investițiilor UE în proiecte de securitate. 

      Declarația de lobby a companiei Atos nici măcar nu menționează finanțarea substanțială pe care o primește de la UE. Declarația sa nu poate fi descrisă decât ca fiind înșelătoare și arată încă o dată disprețul pe care multe multinaționale îl au pentru a face o înscriere completă și onestă în absența unui registru obligatoriu. 

      Cu toate acestea, transparența nu pare să fie punctul forte al Atos: nici Atos nu figurează în registrul obligatoriu al lobby-ului francez, în ciuda faptului că interacționează în mod clar cu guvernul francez. 

      Dacă Breton preia portofoliul Pieței Interne, ne putem aștepta doar ca foștii săi colegi și intermediarii lor de lobby să încerce să-l influențeze pe el, cabinetul său și departamentele sale. 

      Breton, lobbyist-șef 

      În calitate de director general al Atos, Breton însuși s-a aflat adesea în prima linie a activităților sale de influențare a elaborării politicilor UE. El s-a întâlnit de două ori cu președintele Juncker pentru a susține pozițiile Atos - un privilegiu destul de mare, întrucât președintele Juncker a înregistrat un număr relativ mic de întâlniri în întregul său mandat. Profilurile de social media ale lui Breton arată, de asemenea, că s-a întâlnit cu vicepreședintele de atunci pentru piața unică digitală, Andrus Ansip, și cu comisarul pentru economie și societate digitală, Mariya Gabriel. 

      Gabriel nu ar fi singura persoană pe care Breton a făcut lobby și care ar deveni acum colegul său. Presa franceză a relatat că el o cunoaște pe președinta aleasă Ursula Von Der Leyen: pe vremea când aceasta era ministrul german al apărării, Breton făcea presiuni pentru crearea unui Fond european de apărare și securitate. Blogul personal al lui Breton, care este acum în curs de întreținere, ne-a oferit o imagine a ceea ce ar fi putut promova în aceste întâlniri. În ceea ce privește apărarea, el a solicitat crearea Fondului european de apărare și securitate, care ar permite țărilor să pună în comun fonduri pentru apărare și să plaseze acest tip de investiții publice în afara calculelor privind datoria națională (exceptând astfel, în mod convenabil, cheltuielile militare de la normele de austeritate ale UE). Însuși Atos a fost un invitat regulat la conferința anuală a Agenției Europene de Apărare. 

      Deși Fondul european de apărare actual este în cele din urmă diferit de ceea ce propusese Breton, domeniile de activitate ale Atos sunt în mare măsură relevante pentru prioritățile declarate ale fondului, ceea ce face din această companie un candidat "natural" pentru finanțare. 

      Dacă va fi aprobat, fostul director general al Atos va fi însărcinat cu "implementarea și supravegherea Fondului European de Apărare" și "se va concentra pe îmbunătățirea legăturii cruciale dintre spațiu și apărare și securitate". 

      Breton a cerut, de asemenea, crearea unor campioni europeni ai internetului, pentru a face față coloșilor corporatiști americani precum Google. Cum sugerează Breton că ar putea fi realizat acest lucru? În 2015, el a susținut că este necesar să "revitalizăm acest spirit antreprenorial" prin eliminarea taxelor pe capital, cum ar fi "taxa de solidaritate pe avere" din Franța. 

      Și asta nu este tot. Breton a atras recent atenția prin faptul că, în interviuri mai vechi, a pledat pentru o relaxare a politicii de concurență a UE, despre care susține că a "provocat dezastre industriale". De asemenea, el a susținut necesitatea de a avea o politică de dezvoltare a industriei la nivel european, afirmând în mod explicit că Comisia UE trebuie "să încurajeze dezvoltarea unor mari actori europeni care să permită întregii industrii de ieri să joace pe picior de egalitate cu cea de mâine". 

      Aceasta ar însemna că, în calitate de comisar, Breton ar lupta împotriva politicii europene antitrust, deja slabă, în detrimentul consumatorilor și al întreprinderilor mici și mijlocii? Va apăra el subvențiile directe acordate companiilor europene deja mari? Ar beneficia Atos de pe urma unei astfel de poziții? 

      Să facă istorie în sectorul privat prin intermediul unei funcții publice? 

      Aceasta nu ar fi prima dată când Breton ar trece prin ușa rotativă dintre privat și public, dintre reglementat și reglementator. În 2005, el fusese deja luat de la France Telecom (acum Orange) pentru a deveni ministrul francez de finanțe. A rămas în această funcție timp de doi ani. Imediat după ce a plecat, a acceptat un post de consilier principal la Banca Rothschild, iar în decurs de un an a fost numit director general al Atos. 

      Breton este un membru tipic al elitelor economice și politice franceze: 35% dintre directorii executivi ai companiilor listate la Bursa de Valori din Paris (CAC40) provin din cele două universități de top, care formează de obicei majoritatea politicienilor și înalților funcționari ai țării (Ecole Nationale d'Administration, unde a studiat Macron, și - Polytechnique, pe care a absolvit-o Breton), iar membrii consiliilor de administrație ale companiilor franceze listate la bursă au cea mai mare rată de mandate simultane în consilii de administrație dintre țările europene. 

      Mutarea lui Breton la Atos a fost controversată, organizația anticorupție franceză Anticor depunând o plângere în 2015 și din nou în septembrie 2019, acuzând Agenția Națională pentru Prelucrarea Automatizată a Infracțiunilor (ANTAI) că a dat dovadă de favoritism față de Atos în afacerile de achiziții publice. Anticor a menționat ușa rotativă a lui Breton ca o posibilă explicație pentru presupusul favoritism. 

      Conducerea Atos și a filialelor sale (Bull și Worldline) nu este nici singura funcție pe care Breton a deținut-o atunci când a fost numit comisar. Până în prezent se știe că a fost membru în consiliile de administrație ale Carrefour, Bank of America și Sonatel (o companie de telecomunicații cu sediul în Senegal). 

      Cum pot eurodeputații să rezolve labirintul conflictului de interese? 

      Pentru a liniști îngrijorările legate de conflictele de interese, Breton a renunțat la funcția de director general al Atos și a anunțat că și-a vândut deja acțiunile. Acestea s-ar fi ridicat la aproape 40 de milioane de euro la Atos și la 5,7 milioane de euro la filiala sa, Worldline. 

      Asigurarea rezolvării unor astfel de conflicte de interese financiare este crucială, dar aceasta nu rezolvă încă problema potențialului acces privilegiat și, de fapt, a influenței de care Atos ar putea beneficia dacă directorul său general se alătură Comisiei Europene. 

      Când Breton a devenit ministru de finanțe în Franța, el s-a recuzat din toate dosarele legate de fostul său angajator de atunci, France Telecom. Breton ar trebui să facă același lucru în cadrul Comisiei Europene pentru a respecta pe deplin Codul de conduită pentru comisari. 

      În declarația sa de interese financiare, obținută de jurnaliști, el a promis că se va recuza automat de la "orice decizie contractuală sau de gestiune financiară similară care privește direct Atos sau una dintre entitățile sale". Dar acest lucru nu este suficient. Breton ar putea în continuare să relaționeze cu Atos, să facă lobby pe lângă foștii săi colegi, să participe la discuțiile Comisiei și chiar la deciziile care afectează Atos, filialele și concurenții săi. Riscul de acces privilegiat și de influență ar rămâne. 

      Având în vedere suprapunerea imensă dintre portofoliul său și activitatea sa anterioară în domeniile apărării, securității, concurenței și tehnologiei, dacă Comisia Europeană ar stabili garanțiile necesare, Breton ar fi aproape incapabil să își exercite noua funcție. Singura modalitate de a rezolva numeroasele conflicte de interese potențiale în acest caz este ca deputații europeni să refuze cu totul nominalizarea lui Breton. 

      Unii au susținut că istoricul lui Breton în sectorul privat este de fapt un lucru pozitiv. Cu toate acestea, rolul unui comisar este de a apăra interesul public, nu pe cel al industriei. Experiența sa ar putea fi, fără îndoială, un avantaj, dar reprezintă și un mare risc. Singura modalitate de a diminua riscurile care decurg din schimbarea pălăriilor de la reglementat la reglementator este de a implementa o perioadă de reflecție, care trebuie să fie cel puțin la fel de lungă ca cea impusă comisarilor care pleacă, în prezent de doi ani. 

      Dacă deputații europeni nu sunt pregătiți să se opună prin veto numirii lui Breton, atunci ar trebui cel puțin să ceară să fie puse în aplicare măsuri de protecție pentru a limita riscurile și să se asigure că acestea sunt puse în aplicare. Mai exact, deputații europeni ar trebui: 

      Să ceară confirmarea vânzării de acțiuni înainte de aprobarea numirii lui Breton. Având în vedere sumele implicate, va fi deosebit de important să se asigure că aceste acțiuni sunt vândute în mod corespunzător și nu sunt pur și simplu transmise membrilor familiei. 

      Să-l repartizeze pe Breton într-un alt portofoliu pe durata unei perioade de reflecție de cel puțin doi ani. 

      Și să pună în aplicare măsuri de protecție care să nu-i permită lui Breton: 

      -să interacționeze cu foști colegi, lobbyiști și intermediari care acționează în numele Atos și al filialelor; 

      -să participe la discuțiile Comisiei sau să ia decizii care afectează Atos și filialele sale. 

      Comisia pentru afaceri juridice va trebui acum să evalueze declarația de interese financiare a lui Breton și să decidă cum să gestioneze diferitele conflicte de interese potențiale. Recent, comisia a respins comisarii desemnați din România și Ungaria pe baza unor conflicte ireconciliabile. 

      Deputaț ii europeni trebuie să asigure în continuare evaluarea temeinică a candidatului-comisar și să fie pregătiți să ia decizii dure pentru a rezolva eventualele conflicte de interese. Sensibilitatea unui astfel de proces și necesitatea de a păstra credibilitatea acestuia adaugă greutate apelurilor în favoarea unui organism de etică independent, care să dispună de toate resursele necesare. 

      De asemenea, sunt necesare reguli mai bune pentru a crea garanții, dar și pentru a se asigura că guvernele naționale propun nominalizări care corespund standardelor de independență pe care le așteaptă cetățenii UE. Îmbunătățirea și standardizarea procesului de verificare este necesară pentru a evita o situație în care candidaților li se aplică standarde diferite în funcție de afilierea lor politică." 

      Cercetare realizată în cooperare cu Rețeaua europeană împotriva comerțului cu arme.  

      o sa incep sa numesc UE Al patrulea Reich, ca asta e. Am fost anti brexit si sunt in continuare fan al unitatii europene, e singura solutie in fata amenintatilor externe, dar nu vreau sa fie un construct fascist. Si ei ii fac fascisti si extrema dreapta pe cei din partide ca PiS, Vox, RN Lega etc. Ce pacaleala. Fascistii sunt PSE, PPE si Renew Europe.

      Comunistii au facut vaccinarile obligatoriu. Comunistii erau fascisti?

    cum ii ajuta certificatul verde si vaccinul pe austrieci, care solicita lockdown national pentru _toata_ populatia?

    -

    AUSTRIA:Două landuri cer un lockdown naţional pentru toată populaţia şi se pregătesc de unul regional 

    1. in Austria intreaga Armata si Politia s-au solidarizat cu protestatarii impotriva Dictaturii sanitare...

      E RELEVANT ACEST DETALIU!

      E INCEPUTUL SFARSITULUI IN INTREAGA LUME PENTRU DICTATORII SANITARI !  

      Azi in Austria, miine in toata tara! Li-ber-ta-te! Li-ber-ta-te!

      Armata e cu noi! Politia e cu noi! Sfinta Parascheva e cu noi! 

      nu te-ai vaccinat pentru normalitate? vezi-ti de normalitatea castigata si lasa-ne pe noi sa ne vedem de lupta noastra.

    Marsh in mortii ma-tii de sluga globalista si zdreanta comunista !

    Du-te DRACU' de unde ai venit, parazitule intestinal !! 

    1. Nu te asculta. Ramane cum a zis.

      si cand o sa smulgem organele de vii din politicieni va asculta? sau se va uita la tv sa vada ce se intampla in Romania , nu ?

      abia astept sa-mi bata in maini o inima proaspat smulsa dintr-un piept de parlamentar corupt care nu ma mai lasa sa muncesc fara certificat verde! Acela va fi momentul libertatii si victoriei !  

      Cher Vali, mon petit boef de balta, bancher imperialist. Dar tu muncesti online, pentru finantatorii Big Pharma si ai ocultei.

      Tu esti un intelectual, un rasat. Cum poate un om ca tine sa smulga, cu minutele lui fine, manichiurate, inimi din piept. Chiar si ale reptilienilor ne-umani si asupritori. Mai bine ciopirteste-i cu DRUJBA. Vorba aia, slujba-i slujba, drujba-i drujba si rubla e rubla. 

    Hai nea tieri ma faci sa ma rad.Pi bai francezu lui peste,la uzina de anvelope a capitalistilor tai din Zalau,jumatate din angajati nu-s vaccinati.Cu cine si-or face gumele mai musiu?Vrei sa lovesti capitalismul acolo unde-l doare mai tare pe voinic?

    1. astia nu sunt capitalisti

    s-au obisnuit toti sa vina si sa dea indicatii ba chiar ordine . francezii s-au obraznicit in asa hal incat au comportament de porc .asa i-au invatat mizerabilii nostri politicieni , si acum e greu sa-I mai dezveti .voi vota AUR cu doua maini !

    1. Pui stampila de doua ori?

      nu, dar voi vorbi cu toti din familia mea extinsa sa voteze toti AUR

      si nazistii cu certificatul lor verde o vor beli !  

      Adica familia ta extinsa are doua maini. Bun, bun. Daca votati si cu picioarele. AUR conteaza pe patru voturi.

    ia nu ne mai da ex cu germania , belgia si franta ta de kkt . in primul rand in Germania nu se mai prelugeste starea de alerta si nici vaccinarea obligatorie , apoi poate germania mai vrea sa faca niste lagare unde sa gazeze lumea , iar belgia sa mai jefuiasca vreo colonie in africa , trebuie sa facem la fel ?

    ne pisham cu bolta pe toti cocalarii care vin de la UE sa ne invete cum sa ne traim viata!

    jet fraiere... mars la supt in continuare!  

    Mincati ceapa si usturoi macerate in miere de albine pentru a va intari sistemul imunitar. Protejati-va cu aghiasma, post si rugaciune la altarul energetic de la Babele, acolo unde Zamolxe salasuieste din veac.

    Nevaccinatii liberi, cu genomul dacic, stramosesc intact si nepervertit de Big Pharma, respira aerul libertatii, in timp ce vaccinatii se zvircolesc in chinuri, tirind cu ei stigmatul solzilor reptilieni. In curind le va creste si coada, cum au prezis sfintii parinti si Nostradamus. 

    1. boss, scrie clar ca nu e obligatoriu vaccinul. asa ca daca faci chestii care sa ma oblige sa ma vaccinez, incalci legea. punct.

    Astia vor sa ne omoare sau sa ne imbolnaveasca ! Stiu oameni morti dupa vaccinare! Cine ne garanteaza ca va fi bine, ca nu ne imbolnavim sau/murim ? Asumarea e a fraierului ?

    Mihai Tîrnoveanu, reacție dură la venirea comisarului european la București: Thierry Breton, ieși afară din România!

    Comisarul vaccinării scoate la raport vasalii de la București Comisarul vaccinării scoate la raport vasalii de la București 

    Comisarul european Breton descinde astăzi la București pentru a da ordine precise privitoare la introducerea Pașaportului Covid pe scară largă și la obligativitatea vaccinării. 

     

    Se întâlnește cu Kaus Iohannis, Cseke Attila, Nicolae Ciucă, Valeriu Gheorghiță, urmând să țină o conferință de presă comună cu Raed Arafat. 

    Tovarășul Thierry Breton de la UE are tupeul să calce în România și să acuze țara noastră că pune în pericol sănătatea întregii Europe, din cauza ratei scăzute de vaccinare! Culmea nesimțirii această acuzație, când de fapt UE a pus și pune grav în pericol sănătatea poporului român într-o deplină colaborare cu toate cozile de topor de aici, care distrug prin diverse politici agricultura națională, livrându-ne în loc, plastic viu colorat sub formă de hrană!  

    Au falimentat o întreagă economie românească, îi termină pe fermierii si agricultorii români și vânează prin piețe până si pe bătrânele amărâte care vând un snop de pătrunjel. La anul vor să le ia țăranilor și lemnele de foc din bătătură, porcii si ce animale mai au, pe motiv de ”încălzire globală”!  

    Măi satanelor, voi încălziți global întreaga planetă, aducând iadul pe pământ! Voi sunteți dușmanii omului, plănuiți diverse experimente cu orașe populate de roboți, înlocuirea profesorilor cu roboți, în apogeul ,,Erei digitale”. În lumea voastră întunecată vreți să distrugeți realul, înlocuindu-l cu virtualul, vreți să ne transformați în niște fantome fără suflet, înlocuind realitatea cu un uriaș și sinistru ”joc” pe calculator. Voi, care ne acuzați că atentăm la sănătatea Europei, voi vreți să-l scoateți pe Dumnezeu din Lume!  

    Voi desfășurați un război necontenit împotriva sufletelor noastre, împotriva Națiunilor! Voi ne pervertiți copiii și atentați la inocența lor. Pe unde călcați, nici iarba nu mai crește, căci ardeți tot cu ideologia voastră satanică! Astăzi vreți să ne legitimăm printr-un Cod QR iar mâine printr-un cip. Aveți o dorință malefică de a ne tot scana, de a ne transforma în cifre, în statistici. Suntem oameni, nu coduri! Suntem oameni, cu nume sfinte de botez, nu cipuri! Aici, în țara noastră suntem români, comisare bolșevic, Thierry Breton! 

    Ieși afară din România! 

    Cautati sa vedeti ,a lucrat pt un grup mare care are interese multe in domenii variate. L-ai trimis sa le serveasca interesele. Omul era si actionar in companiile respective, insa a vandut actiunile, cum ar fi i-a uitat pe stapanii si colegii lui

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb