Timiş: Senatorul Ardelean şi primarul Robu anunţă că vor participa la un dineu cu Obama la Washington

Elena Deacu
Politică / 9 ianuarie 2015

Senatorul PNL Ben Oni Ardelean, secretar al Comisiei de Politică Externă a Senatului, a anunţat vineri, într-o conferinţă de presă la Timişoara, că a primit pe linia Camerei Superioare a Parlamentului invitaţia de a efectua la începutul lunii februarie o vizită la Washington şi că l-a cooptat în delegaţie şi pe primarul Nicolae Robu, ei urmând să fie prezenţi şi la un dineu la care ar trebui să participe şi preşedintele Barack Obama.

'Este o vizită pe care o voi întreprinde împreună cu domnul primar la începutul lunii februarie (3-7 februarie) şi care va include mai multe întâlniri la nivel de Congres, Senat, Departament de Stat, reprezentanţi ai Pentagonului şi de asemenea va fi un dineu cu preşedintele Americii, Barack Obama. Detalii despre vizită voi oferi săptămâna viitoare, când voi avea agenda completă a întâlnirilor', a declarat Ben Oni Ardelean.

Ardelean a mai menţionat că are relaţii foarte bune cu parteneri din America şi că anual efectuează mai multe vizite transatlantice, oficiale sau fără caracter oficial.

'Vizita vine în contextul relaţiilor pe care le am cu America; chiar şi înainte de Revoluţie am avut relaţii cu SUA, iar după Revoluţie am intensificat pe zona de ONG în prima fază şi apoi pe politic. Eu am anual deplasări în SUA la acest nivel. În ultimul an am fost de trei ori, iar în acest context, vizita din februarie pe care am s-o fac va fi împreună cu primarul Nicolae Robu. Agenda întâlnirilor publice pe care le pot face publice o voi anunţa peste o săptămână, iar celelalte, care vor fi în mediul privat, vor rămâne private. Mai aştept nişte confirmări', a detaliat Ardelean.

De asemenea, primarul Nicolae Robu a spus că este emoţionat şi onorat că are ocazia să meargă în această vizită şi să îl întâlnească pe preşedintele SUA.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb