Titlurile "Oltchim" revin astăzi la tranzacţionare, după diminuarea capitalului

N.I.
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 2 noiembrie 2007

Titlurile combinatului chimic Oltchim Râmnicu Vâlcea (OLT) vor reveni astăzi la tranzacţionare la Bursa de Valori Bucureşti (BVB), după ce Depozitarul Central a operat diminuarea capitalului social al companiei la 32,36 milioane lei, potrivit comunicatului transmis joi către BVB.

În urma radierii a peste 3,22 miliarde acţiuni, Oltchim şi-a diminuat capitalul social cu 322 milioane lei. Oltchim revine la capitalul social de 32,36 milioane lei, divizat în 323,6 milioane acţiuni, cu o valoare nominală de 0,10 lei. În structura acţionariatului Oltchim, Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) deţine 53,26%, iar SIF Oltenia are o participaţie de 6,51%.

În 2003, Oltchim şi-a majorat de circa 11 ori capitalul social, doar în favoarea statului, care deţinea 53,04%, convertind în acţiuni o creanţă pe care statul o avea asupra combinatului. Ceilalţi acţionari nu au primit dreptul de a participa la majorarea capitalului, diminuându-şi substanţial deţinerile, în vreme ce statul şi-a crescut participaţia până la 95,73%.

SIF Oltenia, care deţinea în 2003 circa 6% din capitalul Oltchim, a atacat în instanţă majorarea de capital. Instanţa a dat câştig de cauză pe 25 octombrie companiei SIF Oltenia, anulând acea majorare.

Acţiunile Oltchim au încheiat şedinţa din 30 octombrie la cotaţia de 1,40 lei, ceea ce conferă companiei o capitalizare de 453 milioane lei (135,5 milioane euro), calculată la capitalul social diminuat.

În adunarea generală din 15 noiembrie, acţionarii care deţin titluri la data de 6 noiembrie, vor decide majorarea de capital prin conversia în acţiuni a creanţei AVAS şi prin acordarea dreptului de preferinţă pentru restul acţionarilor.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb