TMD Friction, unul din cei mai mari producători de sisteme de frânare, a început angajările în Caraş

F.A.
Ziarul BURSA #Companii #Bunuri Industriale / 7 aprilie 2008

TMD Friction, unul dintre cei mari producători mondiali de sisteme de frânare, care şi-a construit o uzină la Caransebeş, judeţul Caraş-Severin, a angajat primii 115 muncitori şi a început probele de fabricaţie a plăcuţelor de frână, transmite NewsIn.

Primarul Caransebeşului, Marcel Vela, a declarat vineri, că TMD Friction a început primele angajări în uzina pe care a construit-o în municipiu, iar noii salariaţi sunt caransebeşeni, reşiţeni şi chiar timişoreni, care sunt dispuşi să facă naveta.

"TMD Friction, cel mai mare investitor care a venit în Caransebeş în ultimii ani, printre primii producători de plăcuţe de frână din lume, a montat prima linie de producţie şi a angajat primii 115 muncitori şi a început probele de fabricaţie a plăcuţelor", a declarat primarul Caransebeşului, Marcel Vela (PNL). Potrivit sursei citate, societatea a venit în Caransebeş în 23 februarie 2007, a întemeiat hala în 29 septembrie 2007 şi a montat utilajele de producţie până în martie 2008. Toţi angajaţii au fost instruiţi la fabricile societăţii din Franţa şi Germania.

TMD Friction este unul dintre cei mai mari producători mondiali de sisteme de frânare şi investeşte peste zece milioane de euro în această uzină, la Caransebeş. Aceasta este prima înfiinţată de societate pe piaţa românească. În Caransebeş, TMD Friction a cumpărat 47.500 mp, unde a şi construit uzina, iar construcţia halei de producţie are o suprafaţă de 14.400 mp, la ieşirea din Caransebeş înspre Haţeg.

"Primăria le-a dat şapte hectare de teren în cel mai scurt timp, au scutiri de plată la unele impozite şi taxe locale şi le-a asigurat căile de acces către fabrică pe cheltuiala consiliului local. Vom pune la dispoziţie şi staţii de autobuze", a precizat Vela.

TMD Friction şi-a propus să realizeze în 2008 aproximativ patru milioane de dis-curi de frână destinate pieţei locale, iar în 2009, are ca ţintă să producă 19 milioane de componente de fricţiune care vor fi exportate şi către alte părţi ale Europei de Est. Societatea are fabrici în Germania, SUA, Brazilia, Mexic, China, Japonia şi Malaezia. Pe plan mondial, are 4500 de angajaţi şi o cifră de afaceri, la finele lui 2007, de 662 milioane de euro.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb