Toamna PSD a venit vara

D.N.
Ziarul BURSA #Politică / 28 august 2019


Ruperea alianţei de guvernare dintre PSD şi ALDE a atras un val de reacţii. Cine intră la conducere, cine iese, cine profită, se fac tot felul de calcule politice, de alianţe, totul cu gândul la următoa­rele runde de alegeri.

- UDMR nu va susţine un guvern minoritar. Pre­şedintele UDMR, Kelemen Hunor afirmă că Uniunea nu are argumente pentru a sus­ţine un Guvern minoritar PSD şi că formaţiunea sa va vota moţiunea de cenzură.

- Traian Băsescu susţine că în imposibilitatea realizării remanierii şi pentru a-şi salva partidul, premierul Dăncilă trebuie să-şi depună mandatul şi să treacă în opoziţie alături de PSD. În plus acesta "invită" PNL să preia guvernarea "pentru a da ţării viitor".

- Graţiela Gavrilescu, vicepremier şi ministru al Mediului, şi-a depus demisia după şedinţa de Guvern: "Viaţa continuă şi fără a fi ministru. În perioada de mandat, am putut să duc la îndeplinire sarcinile date, conform aprobării fostei coaliţii de guvernare PSD-ALDE, pe programul de guvernare. Am urmărit îndeaproape să le putem face, dar am făcut şi foarte multe lucruri în afara programului de guvernare".

- Anton Anton, ministrul energiei, a demisionat şi el. Anton Anton şi-a înaintat demisia către premierul Viorica Dăncilă încă de luni seară, după cum au anunţat, ieri, reprezentanţii biroului de presă al ministerului. El a fost numit ministru al Energiei în ianuarie 2018.

- Viorel Ilie, ministrul pentru relaţia cu Parlamentul este cel de-al treilea minis­tru ALDE care a renunţat la funcţia din Guvern, conform anunţului făcut de purtătorul de cuvânt al Executivului, Nelu Barbu, care a precizat: "Premierul va trimite cred că în această după-amiază (n.r. ieri) propunerile, urmează procedura, trebuie să fie înregistrate la Cancelarie, trebuie semnate de premier şi apoi urmează procedura de numire a interimarilor în funcţiile rămase vacante".

- Ramona Mănescu rămâ­ne ministru de Externe, deşi Călin Popescu Tăriceanu, liderul ALDE, a spus că cei care vor rămâne în Guvern vor fi excluşi din partid. Viorica Dăncilă i-a mulţumit Ramonei Mă­nes­cu pentru că a înţeles că res­ponsabilitatea guvernării este mai presus decât orice interes politic.

- Raluca Turcan consideră că partidele care vor să se delimiteze în mod real de PSD trebuie să susţină moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Dăncilă: "Singura delimitare autentică de PSD este susţinerea moţiunii de cenzură! Ca oamenii să creadă proaspăta lepădare de PSD, atunci ar trebui să vadă următoarele gesturi politice: Semnături pentru o moţiune de cenzură! Moţiune de cenzură votată în Parlament şi o guvernare a celor care sunt acum în opoziţie sau alegeri anticipate!"

- Preşedintele va reacţiona...azi. Klaus Iohannis a anunţat, la întâlnirea anuală cu diplomaţii ro­mâni, că astăzi va face o declaraţie despre criza politică internă: "Despre actuala criză guvernamentală, despre remaniere, despre calea de ieşire din criză, voi face o declaraţie publică mâine (n.r. astăzi), dar dvs vă veţi întoarce la post şi o să fiţi întrebaţi ce se întâmplă în România, cum se va soluţiona criza, cum vor decurge alegerile, iar dumneavoastră să răspundeţi aşa: România are o democraţie solidă, o democraţie consolidată prin referendumul care s-a ţinut pe 26 mai şi care a adus un răspuns foarte clar al românilor pentru democraţie, pentru o cale proeuropeană, pentru o abordare solidă transatlantică, pentru stat de drept, pentru justiţie dreaptă, pentru consolidarea luptei împotriva corupţiei".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb