Tomac: "Procesul împotriva Consiliului UE la CJUE nu s-a încheiat"

T.B.
Politică / 29 octombrie 2023

Tomac: "Procesul împotriva Consiliului UE la CJUE nu s-a încheiat"

Eurodeputatul Eugen Tomac a anunţat că va face recurs la Curtea de Justiţie a Uniunii Europene faţă de decizia Tribunalului Uniunii Europene în speţa referitoare la aderarea României la Spaţiul Schengen, potrivit unei postări pe reţeaua sa de socializare. În acest sens, deputatul a făcut următoarele precizări, aşa cum informează conform paginii personale:

"1. În calitate de deputat în Parlamentul European, am susţinut încă de la început că acest demers este o premieră şi că am calitatea de reclamant neprivilegiat conform prevederilor din TFUE art.263. De aceea, am solicitat Guvernului României, Comisiei Europene şi Parlamentului European să intervină în acest proces.

2. Am acţionat în judecată respingerea intrării noastre în spaţiul Schengen pe 6 februarie 2023, deoarece conform prevederilor din TFUE, o asemenea decizie poate fi atacată în termen de două luni, iar pe 8 februarie expira termenul.

3. Am solicitat Comisiei Europene, în calitate de reclamant privilegiat, să se alăture acestui demers. Comisia Europeană a transmis că tot ceea ce susţinem este corect şi adevărat, dar că va continua să solicite Consiliului UE să adopte decizia privind accesul României în spaţiul Schengen şi nu a intervenit în proces.

4. Am solicitat Guvernului României să intervină în calitate de reclamant privilegiat în acest proces istoric pentru România. Guvernul nostru însă nu a intervenit şi nu m-a sprijinit cu absolut nimic în comparaţie cu alte instituţii europene sau guverne din statele membre.

5. Am solicitat tuturor statelor membre să intervină în acest proces, doar câteva state şi-au manifestat interesul faţă de acest demers, dar nu au intervenit.

6. De asemenea, am iniţiat o petiţie semnată de peste 50 de mii de cetăţeni români prin care cerem Parlamentului European să intervină în calitate de reclamant privilegiat în acest proces. Parlamentul European a adoptat în luna iulie a.c. o rezoluţie privind intrarea României în spaţiul Schengen, iniţiată în urma unui demers civic credibil şi puternic argumentat de către domnul Răzvan Nicolescu."

Eugen Tomac mai menţionează faptul că: "Dacă la următorul Consiliu JAI, pe timpul Preşedintei spaniole, din luna decembrie a.c., nu se va afla pe ordinea de zi intrarea României şi Bulgariei în Schengen, atunci Guvernul României va avea şansa să atace acest blocaj doar intervenind în procesul aflat în recurs, care nu mai poate fi respins ca inadmisibil întrucât statul român are calitatea de reclamant privilegiat.", aşa cum se arată pe pagina sa.

În acest sens, el anunţă ca va continua demersul: "Personal, nu regret acest demers nicio clipă, am conştiinţa împăcată că am utilizat toate căile legale pe care un cetăţean le are la dispoziţie pentru a apăra interesele României şi ale cetăţenilor români în spiritul valorilor ce au consacrat proiectul european.

De aceea, continui acest demers pentru că trebuie să ne apărăm interesele şi drepturile cu inteligenţă şi demnitate.", transmite deputatul pe reţeaua sa de socializare.

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Orice om mai scoate cate o abeestie dln el, important este sa nu persisti

    1. Romania nu trebuie sa actioneze in instanta Austria pentru ca se opune intrari Romaniei in Schenghen. Niciodata un diferent intre doua tari membre UE,nu o sa aibe un rezultat favorabil uneia dintre tari,intrucat acel rezultat,ar arata ca defapt UE,este o ADUNATURA de tari care nu sunt solidare . Altceva trebuia sa faca Romania pentru a raspunde NAZISTILOR care conduc Austria,o tara care este mai apropiata de MOSKOVA decat de UE. Sunt in Romania,mult firme austriece care exploateaza bogatiile noastre si care duc cetatenilor austrieci bunastare prin faptul ca acele firme duc bugetului Austriei cateva zeci de miliarde de euro anual, Sa amintim numai cateva din aceste firme-RAFAIZEN BANC,PORR,SFAIKOFFER si OMV. Statul Roman,poate sa raspunda REFUZULUI Austriei,prin inchiderea acestor FIRME,lovind in interesele Austriei,fara TRIBUNALE si JUDECATI,care nu vor fi niciodata agreate de celelalte STATE membre UE. Tot timpul,CONDUCATORII nostrii,le spun Romanilor ca UE,ajuta Romania cu cateva zeci de miliarde de euro dand exemplu PNRR,care se intinde pe o perioada de cinci ani. O MINCIUNA mai mare ca asta nu exista. De Ce.? PAI FIRMELE STATELOR UE care actioneaza in Romania,SCOT ANUAL din Romania peste 50 de miliarde de EURO,rezultati din MUNCA ROMANILOR si EXPLOATAREA BOGATIILOR noastre precum si din ACTIVITATILE pe care FIRMELE STATELOR UE,le desfasoara la noi,neplatind TAXE si IMPOZITE pe care le platesc in TARILE lor. CRED ca,cei care conduc ROMANIA,ori sunt TRADATORI,ori sunt PROSTI.!

    Votul in Consiliul JAI este LIBER, iar hotararile se iau in unanimitate.

    In democratie nimeni nu trebuie sa dea socoteala pentru votul sau - persoana sau stat. 

    Este un principiu de baza al UE consfintit de tratate. 

    De aceea niciodata nu o sa ai castig de cauza la CJUE.

    Si da, accesul la justitie este un drept garantat - dar acest demers nu arata deloc inteligenta... 

Comanda carte
danescu.ro
boromir.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
domeniileostrov.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Dec. 2024
Euro (EUR)Euro4.9755
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7397
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3041
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină6.0232
Gram de aur (XAU)Gram de aur403.6495

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
petreceriperfecte.ro
novaplus.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb