IRI Travel propune un top 10 al destinaţiilor inedite din România, prin campania #PromovămRomâniaÎmpreună. Topul a ţinut cont de cererea şi de interesul turiştilor în urma promovării acestor locaţii, arată un comunicat de presă al operatorului.
"Suntem mândri să prezentăm topul celor mai inedite destinaţii din România prin intermediul campaniei noastre #PromovămRomâniaÎmpreună. Această iniţiativă reprezintă o invitaţie deschisă către toţi cei care îşi doresc să descopere locuri încărcate de istorie, autenticitate şi frumuseţe, dar care, în mare parte, au rămas ascunse de ochii publicului larg. Noi promovăm şi vindem către turişti, cu succes, forme de turism de masă, precum litoralul românesc, staţiunile montane şi staţiunile balneoclimaterice, însă constatăm o creştere de 35% faţă de primele 7 luni ale anului trecut a cererii pentru destinaţii inedite, precum pensiuni, vile sau glampinguri", a declarat Lucian Bădîrcea, CEO IRI Travel.
Potrivit sursei citate, cele mai populare locaţii sunt "Cuibul de Lemn" din Râşnov, o oază a relaxării în mijlocul naturii, "La Roata" din Gura Humorului, judeţul Suceava, unde tradiţia întâlneşte ospitalitatea modernă şi"Complex EGRETA Hidroturism" din Murighiol, judeţul Tulcea (Delta Dunării), un paradis pentru iubitorii de natură şi pescuit. Următoarele locaţii care prezintă un interes din ce în ce mai mare din partea turiştilor sunt Conacul Archia din Deva, GREEN VILLAGE din Sfântu Gheorghe - Tulcea (Delta Dunării),PANORAMIC din Colibiţa (judeţul Bistriţa Năsăud), Hanul Patrisiei de pe Transfăgărăşan, NENA Art Resort By Sharaiman din judeţul Tulcea (Dunavăţu de Jos, Delta Dunării), Ursa Mică Glamping Resort din Şirnea (Fundata, judeţul Braşov) şiCherhana Resort din Crişan - judeţul Tulcea (Delta Dunării).
Patru dintre locaţii se află în Delta Dunării iar două, în judeţul Braşov. Un loc remarcabil este "Ursa Mica Glamping Resort", situat în pitoreasca localitate Şirnea, între Munţii Bucegi şi Piatra Craiului. Aici, conceptul inovator de 'glamping' se îmbină perfect cu confortul şi rafinamentul, într-o armonie perfectă între tradiţie şi modernitate.
Conceptul de "glamping", din ce în ce mai popular şi în România,reprezintă o combinaţie între cuvintele "glamour" (răsfăţ) şi "camping" şi este o formă inovatoare de cazare care aduce confortul şi luxul în mijlocul naturii, păstrând totodată experienţa autentică a campingului. În esenţă, glampingul îşi propune să ofere o experienţă de camping mai sofisticată şi rafinată.Prin glamping, turiştii pot bucura de frumuseţea şi liniştea naturii, fără a renunţa la confortul şi facilităţile moderne. Acest concept a câştigat popularitate în ultimii ani, deoarece oferă o alternativă atractivă pentru cei care doresc să se conecteze cu natura, dar nu sunt dispuşi să renunţe la anumite facilităţi şi confort.
În loc de corturi tradiţionale sau rulote, glampingul oferă opţiuni de cazare inovatoare, cum ar fi cabane luxoase, corturi spaţioase, căsuţe din lemn sau chiar igluuri elegante. Aceste structuri sunt proiectate pentru a oferi confort şi intimitate, se mai arată în comunicat.