Top 10 idei de afaceri pentru femei

A.B.
Miscellanea / 7 decembrie 2020

Top 10 idei de afaceri pentru femei

Femeile sunt din ce în ce mai interesate să-şi extindă domeniul profesional prin lansarea unei afaceri care să le permită să îşi gestioneze mai bine timpul, dar şi să le crească veniturile. Ca să fie o afacere de succes, aceasta trebuie să se potrivească abilităţilor celei care o lansează.

Vă prezentăm o listă cu zece idei de afaceri care pot ajuta la suplimentarea veniturilor, respectiv la dezvoltarea carierei.

1. Organizare de evenimente

O firmă specializată în organizarea de evenimente are rezultate bune atunci când este condusă de o femeie, datorită abilităţilor înnăscute indispensabile unui asemenea model de business: orientare către detalii, bună capacitate de comunicare, armonizarea nevoilor clientului cu bugetul pe care acesta îl are la dispoziţie.

2. Salon de înfrumuseţare şi îngrijire personală

Industria de înfrumuseţare este una dintre cele mai profitabile, şi asta pentru că femeile investesc mult în propria imagine. Coafura, cosmetica, manichiura, pedichiura, fitness-ul şi celelalte businessuri care au ca obiect îngrijirea personală sunt considerate în general afaceri pentru femei.

3. Ateliere pentru copii

Femeile sunt cele mai potrivite pentru astfel de ateliere, întrucât raportul pe care o femeie îl construieşte cu elevii este unul de colaborare, nu de subordonare, ceea ce are un efect pozitiv pe termen lung asupra rezultatelor pe care copiii le obţin la şcoală, dar şi în viaţă. În afară de centrele educaţionale pentru copii, există o cerere foarte mare de activităţi pentru petrecerea timpului liber.

4. Servicii de creaţie grafică

De la proiectarea de ambalaje pentru produse, la proiectarea de bannere, flyere, broşuri, cataloage, carţi de vizită, toate acestea sunt servicii căutate atât pe timp de criză, cât şi în perioadele mai liniştite pentru economie.

5. Training în leadership

Leadership-ul a devenit un concept pregnant pentru diverse companii din România. Nu toţi antreprenorii şi nu toate afacerile au nevoie de leadership, dar cele care necesită aceste servicii plătesc sume impresionante pentru specialişti care să le aducă un plus de performanţă în companiile pe care le deţin.

Top 10 idei de afaceri pentru femei

6. Consultanţă în resurse umane (HR)

Din ce în ce mai mult se pune accent pe HR, pe managementul resurselor umane, pe strategiile de resurse umane, pe planificare şi organizare strategică. Specializările pe acest segment încep să devină puncte forte pentru numeroşi profesionişti, iar femeile interesate de domeniu pot să îşi înfiinţeze o firmă de consultanţă în HR sau să devină freelancer şi să ofere servicii de consultanţă pentru companii.

7. Agenţie de turism

Agenţiile de turism reprezintă, la rândul lor, proiecte de mare interes, fiind o afacere profitabilă, rezervată celor cu studii în turism.

8. Mâncare homemade

O femeie căreia îi place să gătească sau să facă prăjituri îşi poate lansa o mică afacere pornind de la această pasiune. La început poate găti doar ea, dar în timp, poate să se dezvolte, să-şi extindă echipa şi meniul. Bucătăria şi cofetăria sunt ocupaţii tradiţionale ale femeilor, dar în lumea modernă sunt foarte interesante şi afacerile legate de aceste activităţi.

9. Nutriţionist

Nutriţioniştii, cei care oferă diete personalizate, sunt tot mai căutaţi în prezent, iar persoanele care doresc să se implice în acest domeniu pot crea afaceri foarte profitabile.

10. Cultivarea legumelor în sistem ecologic

Ideile de mici afaceri de cultivare a legumelor precum spanacul, dovleceii, vinetele, cartoful şi alte culturi se pot dovedi profitabile. Investiţiile în astfel de mici afaceri, care pot fi realizate cu bani puţini, pun accentul pe elementul organic, ecologic, din ce în ce mai căutat în ţara noastră.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. 10 recomandari utile, e drept.

    Dar, daca tot trambitam egalitatea intre sexe, nu vad de ce nu recomandati doamnelor si alte meserii care sunt la mare cautare in Romania: 

    1. tractorista 

    2. detectiva particulara 

    3. recuperatoare credite

    samd 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

12 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9742
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5156
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2830
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8940
Gram de aur (XAU)Gram de aur365.6995

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb