Top 10 reguli în tranzacţionare - partea I

Admiral Markets
Ziarul BURSA / 26 noiembrie 2010

1. "Tranzactionaţi de dragul succesului, nu a banilor". Motivul dumneavoastră trebuie să fie o tranzacţie foarte bine efectuată. Toţi avem dorinţa să prosperăm şi să fim bogaţi, dar scopul nostru trebuie să devină succesul însuşi.

2. "Disciplina". Cea mai importantă calitate pe care trebuie s-o posede traderul este disciplina. Cheia unui trading de succes constă în faptul că trebuie să stăpânim mintea, corpul şi emoţiile proprii. Puteţi utiliza în mod ideal analiza tehnică, dar fără disciplină va fi foarte greu, chiar imposibil de a face tranzacţii profitabile. Traderul disciplinat, indiferent că a câştigat sau a pierdut, se poate întoarce să tranzacţioneze în ziua următoare.

3. "Cunoaşte-te pe tine însuţi". Până la începerea trading-ului, trebuie să te cunoşti pe tine însuţi. Să cunoşti dacă eşti acel om care poate face faţă riscului sau numai ideea de risc vă face să transpiraţi. Conştientizarea faptului că riscaţi proprii bani, vă face să nu dormiţi? Dacă este aşa, atunci din punctul de vedere al tranzacţionării pe pieţele financiare, pentru dumneavoastră ar fi potrivit un portofoliu diversificat de investiţii cu risc minim. Dar, dacă ajutaţi de disciplină o să puteţi să învingeţi emoţiile, atunci e posibil ca tradingul să fie activitatea potrivită pentru dumneavoastră. Reţine-ţi, aici este important să eliminaţi riscul cu ajutorul disciplinei. Este important să înţelegeţi că nu sunteţi acea persoană care vrea doar să joace la cazino, mizând şi sperând la un noroc întâmplător. Dacă răspunsul este afirmativ, atunci cea mai bună variantă ar fi o călătorie în Las-Vegas. Dacă tranzacţiile se vor baza pe analiza raţională a situaţiei din piaţă, şi vor fi rezultatul unui plan bine stabilit, atunci trading-ul este pentru dumneavoastră.

4. "Scăpaţi de propriul ego". Cel mai rapid mijloc de a sfârşi propria carieră de trader este sa permiteţi "ego"-ului intern să vă influenţeze deciziile. Şi cu cât sunteţi mai prosper ca trader, cu atât va fi mai greu sa o faceţi. Dumneavoastră trebuie să vă impuneţi "ego"-ul să tacă pentru a asculta piaţa, să urmaţi ceea ce vă sugerează analiza tehnică şi, pornind de la cum şi ce gândiţi, să acţionaţi. Când veţi putea depăşi orgoliul propriu, şi plecaţi capul în faţa capriciilor pieţei, aveti şansa să deveniţi un trader de succes. Dar a presupune că lucraţi bine fiindcă posedaţi o anumită măiestrie, sau cel mai periculos, că stapâniţi foarte bine piaţa, poate constitui o cale spre un faliment inevitabil. În acelaşi timp, puteţi fi emoţional atat de fragil, încât tranzacţiile pierdute să distrugă încrederea dumneavoastră în propriile puteri. Când tranzacţionaţi, uitaţi de toate acestea. Permiteţi-vă să ieşiţi repede de pe poziţiile negative , chiar dacă poate înseamna o experienţă neplăcută, când piaţa vă dovedeşte că nu aţi avut dreptate. Iar când aveţi succes, nu deveniţi prea euforic, nu-i permiteţi acestuia să "se urce la cap".

5. "Când suntem în piaţă, nu se poate vorbi de speranţă, doleanţă sau rugăciune". Piaţa creşte când cumpărătorii sunt mai mulţi decât vânzătorii, şi scade când situaţia este inversă. Piaţa creşte nu pentru că dumneavoastră vreţi, şi scade nu pentru că aveţi o poziţie scurtă şi vă "rugaţi". "Eu am văzut foarte mulţi traderi care priveau cu panică la ecranul calculatorului, de fapt rugau piaţa să se mişte într-o direcţie sau alta. Ei se agăţau de poziţiile pierdute şi nu doreau să iasă din ele. Ei sperau, doreau şi se rugau ca piaţa să se întoarcă şi să evolueze în direcţia lor". Când piaţa atinge nivelul stop loss-ului dumneavoastră, ieşiţi. Chiar dacă piaţa ulterior î-şi schimbă direcţia şi începe să crească, trebuie să vă felicitaţi pentru disciplină.

< link >http://www.admiralmarkets.ro/< link2 >www.admiralmarkets.ro< link3 >

CITEŞTE ŞI

Citeşte toate articolele din

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

22 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7742
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3721
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9774
Gram de aur (XAU)Gram de aur415.3204

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
thediplomat.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb