WiFi 6 şi securitatea cibernetică vor domina următoarele 12 luni. În domeniul securităţii cibernetice, organizaţiile vor integra noi tehnologii pentru a-şi proteja reţelele extinse, conform unui comunicat remis redacţiei. Între timp, WiFi 6 va oferi noi oportunităţi de afaceri şi, în cele din urmă, îşi va lua locul de drept în centrul creşterii industriei.
Potrivit sursei citate, departe de a fi o măsură utilizată doar pe perioada pandemiei, munca hibridă s-a impus ca un mijloc tot mai prezent în economie. Cu toate acestea, acest nou mediu de lucru a devenit un focar pentru atacurile cibernetice, care au atins proporţii deosebite în 2021 şi 2022. În plus, odată cu intensificarea riscurilor terţilor, mai mult de jumătate dintre organizaţii vor utiliza riscul de securitate cibernetică ca factor determinant cheie atunci când desfăşoară afaceri şi tranzacţii cu terţi. Companiile recunosc infracţiunile cibernetice precum ransomware-ul ca o ameninţare existenţială şi iau măsuri proactive privind securitatea cibernetică şi protecţia datelor.
Această creştere a gradului de conştientizare a securităţii cibernetice este încurajatoare. Cu toate acestea, multe organizaţii se bazează pe soluţiile existente, cum ar fi gateway-urile de securitate convenţionale. Această abordare fragmentată nu este cea mai eficientă în combaterea ameninţărilor moderne. La urma urmei, mai mulţi utilizatori, dispozitive şi aplicaţii de roaming înseamnă mai multe puncte de intrare pentru atacuri, în special atunci când accesul la aplicaţii web este lăsat deschis, dispozitivele de lucru sunt utilizate pentru servicii bancare personale sau reţele sociale şi atacuri de phishing de succes.
În 2022 nu am fost surprinşi de creşterea numărului de clienţi care doresc securitate pentru staţiile de lucru bazate pe cloud, care pot monitoriza şi controla setările de securitate pe toate dispozitivele angajaţilor. În 2023, această schimbare în favoarea securităţii staţiilor de lucru va deveni o tendinţă cu drepturi depline. De fapt, până în 2025, 80% dintre întreprinderi intenţionează să-şi unifice accesul la web, cloud şi aplicaţii private cu serviciul de securitate al unui singur furnizor, în timp ce 60% vor adopta o abordare de securitate de tip zero trust.
Aceste soluţii unificate, cu un singur furnizor, preiau aceleaşi controale de securitate la sediul central sau la o sucursală a companiei (de exemplu, filtrarea conţinutului) şi le aplică lucrătorilor de la distanţă, oferind astfel o protecţie consecventă pentru toate punctele finale, inclusiv pentru aplicaţiile web, private şi SaaS. Cu interfeţele lor centralizate şi o mai mare integrare, aceste soluţii au, de asemenea, un dezavantaj semnificativ atunci când vine vorba de uşurinţa de gestionare şi eficienţă, subliniază sursa citată.
Promiţând viteze mari şi latenţe reduse, WiFi 6 oferă beneficii competitive evidente. Hotelurile, şcolile, fabricile şi unităţile medicale investesc deja în reţele wi-fi 6 pentru a oferi aplicaţii şi servicii esenţiale la o calitate imposibilă anterior.
Deşi standardul a fost introdus oficial în 2018, abia în 2022 am atins o masă critică de echipamente compatibile care vor permite realizarea potenţialului WiFi 6. Numai în primul trimestru, punctele de acces WiFi 6 au reprezentat 70% din piaţă.
Pentru acele companii care au văzut birourile goale ca motiv pentru a întârzia actualizarea la WiFi 6 şi la cel mai recent WiFi 6E, această revenire este un motiv convingător pentru a activa în cele din urmă trăgaciul - mai ales că sondajele arată că îmbunătăţirea eficienţei şi productivităţii este esenţială pentru a atrage personalul în birourile fizice.
Interesant este că o sub-tendinţă pe care o vedem ieşind la iveală cu migrarea WiFi 6 este lupta pentru securitatea şi confidenţialitatea datelor necesare. În special, întreprinderile mici caută o protecţie mai bună, în timp ce consumatorii sunt din ce în ce mai preocupaţi de modul în care activitatea lor online este monitorizată şi urmărită. 5 Pariem pe această tendinţă care creşte în 2023 datorită apariţiei unor soluţii precum Connect & Protect care asigură că totul şi toţi cei conectaţi la o reţea sunt protejaţi într-un pachet uşor de utilizat. Cu toate setările de securitate predefinite, configuraţia şi funcţionarea dispozitivelor pot fi gestionate de la distanţă şi cu uşurinţă pe o singură platformă prin cloud, ceea ce face ca aceste soluţii să fie preferatele întreprinderilor mici sau micro care oferă servicii hotspot WiFi, dar nu au măsuri de securitate în vigoare, cum ar fi B&B-uri şi cafenele mici, se menţionează în comunicat.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 18.02.2023, 00:59)
Care-i sursa citata?