"Toshiba" separă şi scoate la vânzare divizia de memorii NAND

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional / 31 martie 2017

"Toshiba" separă şi scoate la vânzare divizia de memorii NAND

Unii acţionari critică decizia managementului

Acţionarii "Toshiba" Corp. au aprobat, ieri, propunerea de desprindere din grupul nipon a diviziei de cipuri de memorii flash NAND, deschizând calea către vânzarea unei participaţii majoritare la aceasta sau chiar a întregii afaceri.

"Toshiba" speră ca din această vânzare să obţină cel puţin 9 miliarde de dolari, bani care să acopere pierderile masive ale diviziei sale nucleare americane "Westinghouse". Aceasta din urmă a solicitat recent plasarea sub protecţia Legii falimentului.

Potrivit unei surse apropiate situaţiei, există aproape zece companii interesate de achiziţie, printre care: "Western Digital" Corp., "Micron Technology" Inc., "SK Hynix" Inc. şi investitori financiari. Sursele mai spun că "Innovation Network Corporation of Japan", companie sprijinită de stat, şi Banca de Dezvoltare a Japoniei sunt aşteptate să intre în procesul de ofertare, ca parte a unui consorţiu. O altă sursă a declarat că "Foxconn", cel mai mare producător de electronice la comandă, va plasa o ofertă şi se pare că aceasta va fi cea mai mare, ca valoare.

Ieri, la o adunare generală a acţionarilor care a durat peste trei ore, directorul general al companiei, Satoshi Tsunakawa, şi alţi executivi au răspuns întrebărilor incomode adresate participanţilor, dat fiind că, anul trecut, conducerea "Toshiba" afirma că divizia nucleară şi cea de cipuri sunt principalii piloni ai grupului.

Unul dintre acţionarii nemulţumiţi de situaţia diviziei din SUA, a întrebat, conform Reuters: "Cum se poate ca ceva care era considerat un pilon al companiei să se tranforme într-o gaură?". Alt acţionar a spus că "Toshiba" s-a făcut de râs în întreaga lume, iar "şefii companiei habar nu au ce se întâmplă".

"Toshiba" anticipează, pentru acest an, una dintre cele mai mari pierderi din istoria corporativă a Japoniei, de 1.000 de miliarde de yeni (9 miliarde dolari), din cauza deprecierii activelor "Westinghouse".

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb