Tot mai multe IPO-uri pe pieţele din SUA

A.V.
Ziarul BURSA #Internaţional / 21 iulie 2020

Tot mai multe IPO-uri pe pieţele din SUA

SPAC Pershing Square Tontine Holdings ţinteşte 4 miliarde de dolari din listare

Lansările de oferte publice iniţiale (IPO) la Bursa de Valori din New York (New York Stock Exchange - NYSE) şi Nasdaq se menţin la un nivel ridicat, potrivit nasdaq.com, care menţionează că, săptămâna aceasta, mai multe firme au în plan să se alăture pieţei americane. Patru companii şi o societate de tip SPAC vor să obţină sume importante din vânzarea de acţiuni, conform sursei. O companie SPAC (special purpose acquisition company) nu are operaţiuni comerciale, fiind creată doar pentru atragerea de capital prin IPO.

Printre firmele care îşi lansează IPO-urile se numără creditorul ipotecar Rocket Companies Inc. (simbol RKT), furnizorul de software fiscal Vertex Inc. (simbol VERX), societatea braziliană de educaţie digitală Vasta Platform Ltd. (VEDU.RC), respectiv SPAC Pershing Square Tontine Holdings (PSTH.U), societate de tip SPAC deţinută de inves­titorul Bill Ackman.

Rocket Companies vrea să atragă 100 de milioane de dolari

Quicken Loans LLC, cel mai mare creditor ipotecar din SUA, care se lis­tează la NYSE, va fi lansat pe piaţă sub numele companiei-mamă, Rocket Com­panies Inc. Societatea urmăreşte să atragă 100 de milioane de dolari prin IPO şi va lista patru categorii de acţiuni: A, B, C şi D. Rocket Companies, grup controlat de fondatorul Dan Gilbert, va deţine 79% din drepturile de vot combinate oferite de titlurile comune.

IPO-ul este administrat de Goldman Sachs Group Inc., Morgan Stanley, Credit Suisse Group AG, JP Morgan Chase & Co. şi Royal Bank of Canada.

Rocket Companies, societate de tip holding creată în 1985, cu sediul în Detroit, asigură servicii de finanţare prin branduri care includ Rocket Mortgage, Rocket Homes, Rocket Loans, Rocket Auto, Rock Central, Core Digital Media, Rock Connections, Lendesk şi Edison Financial.

În anul fiscal încheiat în 31 decembrie 2019, veniturile totale obţinute de Quicken au însumat 5,1 miliarde de dolari, cu 22% mai mari decât în exerciţiul anterior. Câştigul net al Quicken a fost de 893,4 milioane de dolari, în creştere cu 46% faţă de 2018.

Conform Bloomberg, Rocket Companies a avut un câştig de 97,7 milioane de dolari în primele trei luni din 2020, la venituri de 1,8 miliarde de dolari, comparativ cu o pierdere de 299 milioane de dolari, la vânzări de 727 milioane de dolari în perioada similară din 2019. Pentru trimestrul al doilea din 2020, compania a estimat recent un profit de 3,35-3,55 miliarde de dolari, faţă de o pierdere de 54 de milioane de dolari în anul anterior. În privinţa vânzărilor nete, Rocket Companies a preconizat o cifră cuprinsă între 4,93 şi 5,13 miliarde de dolari de cinci ori mai mult decât în anul precedent.

Vertex se listează după 40 de ani în care a fost o companie privată

Vertex, societate cu sediul în The King of Prussia, a informat că vrea să se listeze la Nasdaq după 40 de ani în care a fost o companie privată. Societatea are în plan să câştige până la 100 de milioane de dolari din IPO, bani care vor fi utilizaţi pentru reducerea datoriilor şi pentru scopuri corporative generale. Vertex a raportat datorii de 173,8 milioane de dolari la finele lunii martie 2020. Anul trecut, Vertex a realizat un câştig net de 31,1 milioane de dolari, la vânzări de 321,5 milioane de dolari, faţă de o pierdere de 67,1 milioane de dolari, la vânzări de 272,4 milioane de dolari în 2018. De IPO-ul acestei companii se ocupă Goldman Sachs, Morgan Stanley, BofA Securities, Citigroup şi Jefferies.

Vasta Platform va plasa titluri de categorie A

Vasta Platform are ca scop să atragă 100 de milioane de dolari din oferta publică iniţială prin care va plasa titluri comune de categorie A. Platforma din Sao Paulo, Brazilia, oferă servicii de educaţie prin intermediul şcolilor partenere. Platformele sale sunt Content & EdTech şi Digital Platform. Vasta a primit cel puţin 1,2 miliarde de dolari de la investitori, inclusiv de la Cogna Educacao, cea mai mare societate educaţională privată din Brazilia.

Potrivit unei analize de piaţă realizată de LEK Consulting în 2018, educaţia privată din Brazilia reprezenta mai puţin de 20% din întreaga piaţă de profil, faţă de 30% în alte economii emergente, precum India.

În primul trimestru din 2020, compania a realizat vânzări nete de 392,4 milioane de reali brazilieni (75,5 milioane de dolari), faţă de 353,1 milioane de reali în acelaşi interval din 2019. Profitul a brut a atins 225,1 milioane de reali (43,3 milioane de dolari), comparativ cu 173,8 milioane de reali în trimestrul întâi din 2019. Câştigul net a însumat 27,6 milioane de reali (5,3 milioane de dolari), faţă de 14,9 milioane de reali în anul precedent. La data de 31 martie 2020, Vasta avea lichidităţi de 17,8 milioane de dolari şi pasive totale de 608,7 milioane de dolari.

Circa jumătate din fondurile pe care le va atrage Vasta prin IPO au ca destinaţie reducerea datoriilor către societatea-mamă, care însumează 1,6 miliarde de reali şi au scadenţa în 15 august 2023. Restul banilor sunt destinaţi finanţării expansiunii companiei prin achiziţii. IPO-ul prevăzut să fie lansat la Nasdaq este coordonat de Goldman Sachs, BofA Securities, Morgan Stanley, Itau BBA, UBS Investment Bank şi Bradesco BBI.

Pershing Square Tontine Holdings, cea mai mare listare pe segmentul SPAC

SPAC Pershing Square Tontine Holdings vrea să atragă prin IPO-ul de la NYSE 4 miliarde de dolari, ceea ce face ca această listare să fie cea mai mare de pe segmentul SPAC, potrivit presei străine. După finalizarea ofertei, societatea privată va deveni o entitate tranzacţionată public. De la începutul acestui an, SPAC-urile au reprezentat aproape 40% din IPO-urile care au avut loc în SUA, aceste companii atrăgând 6,5 miliarde de dolari din listările lansate până la data de 20 mai, potrivit datelor PitchBook.

Jamf Holdings are în plan să obţină 288 de milioane de dolari prin listarea la Nasdaq

Preluată de Vista Equity Partners în 2017, compania Jamf Holdings Inc. (Jamf) din Minneapolis (simbol JAMF) vrea să obţină 288 de milioane de dolari prin listarea la Nasdaq, ceea ce dă companiei o valoare de 2,8 miliarde de dolari. Tiger Global şi Dragoneer au indicat că vor să cumpere titluri de 100 de milioane de dolari în cadrul acestui IPO. Societatea furnizează software de securitate pentru utilizatorii Apple.

După IPO, fondurile controlate de firma de private-equity Vista Equity Partners vor deţine 77% din Jamf, reprezentând 74,9% din subscriitorii care pot să-şi exercite opţiunea de a cumpăra mai multe titluri, potrivit thestreet.com. Această opţiune priveşte un plus de 2,4 milioane de titluri de la acţionarii care vor să vândă acţiuni.

Banii obţinuţi din IPO vor fi utilizaţi pentru plata unui credit şi pentru realizarea de scopuri generale. Oferta este coordonată de 12 bănci, printre care Goldman Sachs, JPMorgan, Bank of America Securities şi Barclays.

Jamf a informat că a realizat vânzări de 225 de milioane de dolari în anul fiscal încheiat în 31 martie 2020. Societatea are peste 40.000 de clienţi în mai bine de 100 de ţări. În primul trimestru din 2020, Jamf a înregistrat pierderi de 8,3 milioane de dolari, faţă de un rezultat negativ de 9 milioane de dolari în acelaşi interval din 2019. Vânzările au sporit cu 37% în perioada menţionată, la 60,4 milioane de dolari.

Potrivit nasdaq.com, şi furnizorul de servicii de mediu Montrose Environmental Group (simbol MEG) vrea să atragă, prin NYSE, 160 de milioane de dolari, la o capitalizare de piaţă de 374 de milioane de dolari. Compania a efectuat 53 de achiziţii de la crearea sa, în 2012. Cea mai recentă preluare este cea a CTEH din Arkansas, în aprilie 2020, pe 198 de milioane de dolari. Deşi este o societate cu profit înainte de dobânzi, taxe, deprecieri şi amortizări (EBITDA), Montrose Environmental Group a consemnat pierderi operaţionale.

Şi compania chineză Skillful Craftsman Education Technology (EDTK) vrea să atragă, prin Nasdaq, 15 milioane de dolari, la o capitalizare de 62 de milioane de dolari. Societatea oferă peste 400 de cursuri de instruire vocaţională în China, iar platformele sale de educaţie online au 60 de milioane de membri înregistraţi. În septembrie 2019, compania avea 2,6 milioane de membri plătitori de taxe.

Tot la Nasdaq, Holdover ACell (ACLL), producător de implanturi de ţesuturi moi chirurgicale pentru tratarea rănilor şi a herniei, ar putea atrage 75 de milioane de dolari, la o capitalizare de piaţă de 366 de milioane de dolari.

Şi societatea imobiliară SPAC Property Solutions Acquisition (PSACU) vrea să strângă 200 de milioane de dolari prin IPO-ul ce urmează să fie lansat la Nasdaq.

Potrivit nasdaq.com, indicele Renaissance IPO, un coş alcătuit din companii nou-listate, a crescut cu 37,2% de la începutul anului până la finele săptămânii trecute, timp în care indicele bursier S&P 500 a scăzut cu 0,5%.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb