Trădarea României de către USR

SORIN ROŞCA STĂNESCU
Politică / 12 ianuarie 2023

SORIN ROŞCA STĂNESCU

Astăzi, în cursul dimineţii, în ciuda timpului nefavorabil, silvicultorii din întreaga ţară au decis să zgâlţâie Palatul Victoria. Solicitând Guvernului să abroge un OUG ticălos, numărul 109 din 2011, privind guvernanţa corporativă. Este actul normativ care stă la baza unuia dintre cele mai grave jafuri naţionale. Cedarea a 3,1 milioane de hectare de păduri ale statului unei societăţi particulare, care se va ocupa de exploatarea masei lemnoase. Este încă o uriaşă mizerie, pusă la cale şi bătută în cuie de USR. Practic, de Cătălin Drulă.

Cele 3,1 milioane de hectare de pădure, pădurile reprezentând singura resursă regenerabilă de care dispune România şi, de fapt, una dintre ultimele resurse care nu au fost decât parţial înstrăinate, reprezintă o valoare de circa 100 de milioane de euro. În Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, elaborat la Bucureşti şi convenit cu Uniunea Europeană, este prevăzută implementarea guvernanţei corporative în diverse domenii. Practic, rând pe rând, atribuţiile exercitate de instituţii ale statului privind administrarea unor părţi din averea publică urmează să fie preluate de societăţi străine, care vor stoarce această ţară de ultimele ei resurse. Iar USR, prin vocea lui Cătălin Drulă, ne informează că acest PNRR, în care au fost introduse o serie întreagă de capcane şi despre care preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, afirmă că e parţial secretizat, este rezultatul exclusiv al politicii şi strategiei USR. Să luăm de bună această afirmaţie. Şi să încercăm să despicăm firul în patru.

Să începem cu sfârşitul. Să considerăm finalul anului trecut drept un T-Zero. Care a fost bilanţul oficial PNRR? România a primit de la Uniunea Europeană 6,35 de miliarde de euro, după cum s-a lăudat în repetate rânduri generalul cu patru stele Nicolae Ciucă, încă premierul acestei ţări. Dintr-un total de 29,18 miliarde, care urmau să fie utilizaţi în 2022 şi în următorii patru ani. În paranteză fie spus, amintiţi-vă că preşedintele Klaus Iohannis, care, la fel cum face astăzi Cătălin Drulă, s-a erijat vreme îndelungată în dirijorul acestui important program, a repetat de mai multe ori că România va primi o sumă de aproape trei ori mai mare, respectiv peste 80 de miliarde de euro. O dezinformare grosolană, pentru care nici astăzi nu şi-a cerut scuze. Dar să închidem această paranteză.

Planul elaborat la Bucureşti presupune 171 de măsuri, dintre care 64 reprezintă reforme şi 107 investiţii. Există 507 ţinte şi jaloane în jurul a şase piloni şi 15 componente. Pare şi chiar este un program extrem de stufos. Pe care USR, prin Cătălin Drulă, şi-l revendică în totalitate.

Dar cum s-au petrecut de fapt lucrurile, dincolo de toate declaraţiile de bune intenţii? În fapt, la început sub orchestrarea lui Klaus Iohannis la Cotroceni şi apoi exclusiv în spatele uşilor închise de la USR, au fost stabilite o serie întreagă de măsuri, de jaloane, de natură să implementeze pentru mulţi ani de acum încolo politica şi strategia acestui partid neomarxist, creat în laboratoarele lui George Soros cu sprijinul corporaţiilor şi a unor servicii secrete, care, în loc să apere statul român, s-au pus în slujba capitalului străin. Acest PNRR, clocit la USR, năşit de organizaţiile lui George Soros şi binecuvântat de guvernul din care USR încă făcea parte, sub pretextul accesării banilor europeni, a prevăzut o serie întreagă de măsuri prin care ţara urmează să fie jefuită de tot ce mai poate fi jefuită. Una dintre aceste măsuri este şi implementarea şi generalizarea guvernanţei corporative. O alta, ca să vă dau un exemplu de-a dreptul macabru, este limitarea procentului din PIB la care poate fi ridicat fondul de pensii până în 2070. În fine, există măsuri care, ca şi cea legată de pensii, vin în contradicţie chiar cu politica Uniunii Europene şi care limitează şi fondurile de salarii. Vizând sărăcirea la extrem a populaţiei pentru ca, în final, cât mai mulţi români să plece din ţară, iar mâna de lucru disponibiă să fie exploatată cât mai ieftin. Dar nu mai intru în alte detalii.

Aparent, Uniunea Europeană a negociat la sânge cu partea română, reprezentată de acelaşi Cătălin Drulă. UE şi-a negociat într-o oarecare măsură propriile ţinte şi propriile interese. Care nu întotdeauna au coincis şi coincid cu interesele reale ale României. În rest, în cea mai mare parte a substanţei acestui document asumat de UE, omologat de toate celelalte state, există implementată, aşa cum afirmam mai sus, strategia neomarxistă a USR. Odată bătut în cuie documentul, este aproape cu neputinţă ca cineva să mai schimbe ceva. Oculta mondială, pe mâna USR, şi-a pus în ceea ce priveşte România sacii în căruţă. Iar rezultatul nu poate fi decât un dezastru. După păduri, urmează sarea şi încă cele câteva resurse care ne-au mai rămas pentru a supravieţui. În final, marile fonduri de investiţii vor cumpăra pe nimic datoriile suverane ale României, atunci când nu ne vom mai putea plăti dobânzile la creditele făcute, dobânzi care anul trecut s-au ridicat la cinci miliarde de euro şi când nici nu ne vor mai acorda băncile credite noi, pentru a rostogoli uriaşa datorie.

Opinia Cititorului ( 32 )

  1. Ce credibilitate are acest corupt, infractor, puscarias ?! Asteptam cu interes articole semnate de vanghelie :-)

    1. Drula,tu esti bah???

      Daca tot ai pomenit de articole, ar trebui abordata si problema recompensarii doctoratelor prin sporurile acordate la salariu. Fiecare doctorat trebuie verificat inainte de acordarea de sporuri catre titularul lui pentru ca cel putin 80% din doctoratele obtinute in ultimii 25 de ani in Romania au fost plagiate. Pentru cardurile de energie si alte maruntisuri acordate ocazional de guvern se cer fel de fel de documente si se fac o multitudine de verificari (ceea ce este corect), pe cand in cazul sporurilor acordate luna de luna pentru fiecare detinator de doctorat nu se face nicio verificare. Reducerea risipei este o metoda de intarire a bugetului mult mai buna decat cresterile de taxe si impozite. Risipa din sistemul bugetar si cel local este marea problema a Romaniei, nu lipsa banilor si acolo trebuie actionat cu prioritate.

      Click bait!

      Guvernanta corporativa nu inseamna societati comerciale.

    Guvernanta corporativa înseamnă transparență decizionala și responsabilitate înainte de toate. Adică dacă la ocolul silvic X se găsesc Y cioate nemarcate va fi mai greu pt cei implicați să-și acopere furtul.

    Habar n-aveti cati bani se castiga din așa-zisele "igienizări" în padurile administrate de Romsilva...nu degeaba e cel mai căutat job în guvern - șef Romsilva !  

    Am si eu o intrebare:

    Cand se investigheaza Bancile si Institutiile Financiare ce au pariat cu multiplu de levier atunci cand gov a "eliberat piata de energie"? 

    Nu se fac? 

    Astia au parcat profiturile si piata /societate aplateste! 

    Stim foarte bine ca nu "piata libera" a dat socul de pret!!! 

    Stim destul de bine!! 

    s c cret 

    1. 3,1milioane ha de padure = (doar) 100 milioane euro !? 30de euro hectarul ?Vreau si eu o suta -doua de ha la pretul asta !

      Corect ! Prin preturile la energie a fost declansata inflatia din care cel mai important beneficiar e statul.

    Psd cel mai mare partid din opozitie ce a facut ca sa impiedice usr sa scrie ce vrea ? erau legati de maini si de picioare ? au fost complici prin noncombat !

    Da, USR e vinovat de toate de 30 de ani incoace ! Ca doar ei au condus Romania...

    foarte bine ca se privatizeaza, statul e cel mai mare hot cand vine vorba de paduri. atatea sute de mii de hectare de padure rase in ultimii 30 de ani avand protectia romsilva si statul roman.

    1. SRI, DNA, DIICOT, procurorii, judecatorii au dormit. Lozinca securista "statul este cel mai prost administrator" a fost spusa pentru id.io.ti ca sa poata fura ei in voie si sa nu ii traga nimeni la raspundere. Asa ca lasa gargara ca statul.

      Excelenta idee!sa dam padurile pe mana unui srl!daca o sa fie un srl al taietorilor de lemne austrieci si mai bine!dar mai bine nu dam noi foc la paduri,ca sa scapam de o grija?

      Nu cumva tipai si tu acum cateva zile ca statul ar trebui sa nationalizeze petrom,fiindca ne fura austriecii?? 

      nu au dormit au furat cu ei , i-au protejat .

      Corect. Cine sa ii aresteze?

    PNL, PSD, UDMR SI USR tra.da.t.orii Romaniei.

    1. Pleonasm UDMR tradator, la ce scop au ar trebui sa ii pupam ca nu au facut si mai rele

    Niste nemernici,escroci ordinari si vanzatori de tara.”Dusi cu pluta” au fost aceia care au votat USR.

    Sorin rosca stanescu (SRS)a facut puscarie pt coruptie si acum se vrea reper de moralitate . USR este un partid cu oameni corecti si nepatati . Daca aces puscarias (SRS)are elemente ca USR a incalcat legea n'are decat sa sesizeze autoritatile competente . De ce nu o va face ? Pt ca ce a scris acest individ reprezinta o denigrare platita probabil de pnl care a ajuns la 4% . . Vrem probe in caz contrar il vom actiona in instanta pe aces individ toxic pt presa din romania .

    1. ,,USR este un partid cu oameni corecti nepatati,,.Ai probe?Cand spui o minciuna trebuie sa o crezi si tu pe jumatate,nici atata lucru nu stii?Doamne,mare e gradina ta,cine are primari USR stie despre ce vorbesc.Nu fac nimic,mai degraba s-ar duce in Franta unde le este locul.Acolo se regasesc.Si sa ne lase pe noi in pace cu necazurile noastre!

    Asa cum l-am injurat noi pe Ceausescu,el a ramas cel mai patriot politician.Dupa 1989 o mare parte din politicieni si majoritatea conducatorilor au fost,hoti,escroci si distrugatori de tara.

    1. Corect. Ceausescu a ridicat tara cu secole. In perioada lui bogatiile Romaniei au fost exploatate doar de romani si in interesul Romaniei, In 33 de ani nu au fost in stare sa avem o autostrada care traverseaza Romania, o socala noua, un spital nou. Sutem datori vanduti frara a avea nimic. Doar furt, hotie si resursele Romaniei au fost date pe gratis la alte state. Populatia a fost gonita din tara si saracita.

      Pe vremea lu Ceasca ar fi plecat cu milioanele numai ca nu puteai.

      Inclusiv eu as fi plecat daca nu disparea Ceasca, multumesc lui Dumezeu ca a disparut. Pentru ca altfel imi riscam viata sa fug cumva din puscaria comunista. 

      Ce noroc pe tine si vai de ia Romanie. Acum esti boier in vest.

      Sunt aicea tarane. Nu sunt "boier " neaparat dar traiesc bine. Am apa calda, caldura , mancare , carti ,filme , libertate de a vorbi, de a calatori, masina nu dacia, casa nu cutie de chibrite la bloc, adica cam tot ce lipsea pe vremea lu Ceasca.

      Si cam asa traiesc acum toti romanii doar ca nu isi aduc aminte ca salivam la o banana verde pe care o gaseam cu greu odata pe an. 

      Ce glumet esti. Apa calda cu portia si caldura la fel nu departe in Bucuresti capitala tarii. In Timisoara la fel. Oamenii stau in frig ca nu au bani cu ce sa plateasca gazul sau nici macar nu au gaz si lemnele sunt prea scumpe, stau pe intuneric ca nu au bani cu ce sa plateasca energia. Oamenii mor in spitale pe capete ca te duci cu o boala minora si vii cu o mie de boli sau vii mort. Ca nu ai fost in stare sa darami spitalele vechi sa faci altele noi sau macar sa faci altele noi. Ai dat pe gratis resursele tarii si ti-ai amanetat viitorul copilului care va trebui sa plateasca o datorie imensa facuta doar pentru bunastarea unora si care va fi platita de toti. Pentru o casa si o masina. Dupa tine potopul. Pacat ca nu ai plecat mai scapa tara asta de un "boier". "Taran" nu pot sa iti zic ca as jigni taranii.

    Asa au facut intodeauna hi.ene.le de la PNL, PSD si UDMR, au dat pe gratis resursele Romaniei si apoi au aruncat vina pe altii. Ne cred prosti si botanisti si se pare ca asa suntem de 33 de ani ii suportam.

    Pentru tradare si pentru incalcarea drepturilor omului, pentru instigarea unor acte juridice prin care se incalca drepturile omului, USR trebuie scos in afara legii.

    1. Hai bre sa-i si impuscam c-on drum.Toti astia care acuzati c-o fi si c-o pati sunteti niste botanisti de-ai lui puscariasul asta de serese.Of course ca aia de la Romsilva fac ca trenu'.Ase joburi ca si ale lor n-au prea mai existat in Romania dupa 89.Taie si spanzura ca-n codru fara sa-i deranjeze nimeni.Eeeh,uite ca s-ar parea ca li se gata cu binele.

      Aceasi placa securista nu ne este bine cu ai nostri ne este bine cu strainii care vor lua si pielea de pe noi si atunci ne vei spune ce bine ne este. Articolul este tendentios pentru ca uita de PNL care erau la guvernare si aveau si prim-ministrul si arunca totul in carca USR. Vad pe unii feroci impotriva USR, dar nu zic nimic de jecmanitorii Romaniei PSD, PNL si UDMR.

    Ca tot aduse SRS vorba de George Soros, vinovatul de serviciu pentru tot ce merge prost pe planeta asta, stie cineva cum s-a terminat investigatia despre asasinii platiti de Soros sa ii ia gatii lui Dragnea, evident dupa ce serveau cina la Athenee Palace si ii faceau cu ochiul?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb